Neler Yeni

Casper Excalibur G870 i712650 v RTX 3060 Performans-Sıcaklıklar-Detaylı İnceleme

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Forumlarda ModArt'ın incelmesinden sonra sıklıkla önerilen Casper Excalibur'un Yeni kasası G870 i aldım ve inceledim
Buraya birkaç artı ve eksi bırakacağım geri kalan tüm detaylar videoda ;

Artıları ;
Kasa kalitesi
Ekran- Ekran parlaklığı
GPU sıcaklığı

Eksileri;
CPU Sıcaklığı
Kalitesiz SSD Kullanımı
Control Center

Linki bıraktım , olumlu olumsuz tüm eleştirilere açığım . Keyifli seyirler !

(Sıcaklıklar konusunda ikiye bölünmüş durumdayız , eğer cihazı kullanan ve sıcaklıkları bu şekilde olmayan varsa özellikle paylaşmalarını istiyorum )

Reav

80+ Silver
Forumlarda ModArt'ın incelmesinden sonra sıklıkla önerilen Casper Excalibur'un Yeni kasası G870 i aldım ve inceledim

Artıları ;
Kasa kalitesi
Ekran- Ekran parlaklığı
GPU sıcaklığı

Eksileri;
CPU Sıcaklığı
Kalitesiz SSD Kullanımı
Control Center

(Sıcaklıklar konusunda ikiye bölünmüş durumdayız , eğer cihazı kullanan ve sıcaklıkları bu şekilde olmayan varsa özellikle paylaşmalarını istiyorum )
Ben olsam casper ve monstera hiç yaklaşmam

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
elinize sağlık çok kaliteli bir tek mikrofon kalitesi iyileştirilebilir. donanım arşivi incelemelerindeki camdan tek elle tutma çok iyi:ROFLMAO:

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
elinize sağlık çok kaliteli bir tek mikrofon kalitesi iyileştirilebilir. donanım arşivi incelemelerindeki camdan tek elle tutma çok iyi:ROFLMAO:
Abdullah çok daha iyi yapıyor , gerçi ışık, ekipman yeterli olsa ihtiyaç duymam orası ayrı . Beğenmene sevindim dostum . Eyvallah .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben olsam casper ve monstera hiç yaklaşmam
Sıcaklıklardan çok memnun olan da var yorumlarda görebilirsin . Casper ile iletişime geçtim haber bekliyorum .

Reav

80+ Silver
Abdullah çok daha iyi yapıyor , gerçi ışık, ekipman yeterli olsa ihtiyaç duymam orası ayrı . Beğenmene sevindim dostum . Eyvallah .

Sıcaklıklardan çok memnun olan da var yorumlarda görebilirsin . Casper ile iletişime geçtim haber bekliyorum .
Sıcaklık demiyorum düşük companent kalitesi 1.5 yıl sonra elinde kalması gibi faktörler :D

Artıları ;
Kasa kalitesi
Ekran- Ekran parlaklığı
GPU sıcaklığı

Eksileri;
CPU Sıcaklığı
Kalitesiz SSD Kullanımı
Control Center

Sıcaklık konusunda insanların bölünmesinin sebebide düşük kompanent kalitesi kimisinde iyi kimisinde kötü soğutma performansı kullanımada göre değişir tabii

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Sıcaklık demiyorum düşük companent kalitesi 1.5 yıl sonra elinde kalması gibi faktörler :D
Şu cihaz özelinde 1.5 yıla elimde kalabilir , ama bunun kaynağı sıcaklık olur . Düşük seviye komponent kullandığını sanmıyorum . Savunmak için söylemedim rakiplerinden üstün olduğu alanlar mevcut cihazın . Eğer diğer incelemelerdeki gibi soğuk çalışsaydı çok farklı bir başlıkla çıkabilirdim.

Sıcaklık konusunda insanların bölünmesinin sebebide düşük kompanent kalitesi kimisinde iyi kimisinde kötü soğutma performansı kullanımada göre değişir tabii
CPU sıcaklığının kompanent kalitesi ile alakası yok dostum . Yanlışın var. Üretimde bir sorun olduğunu düşünüyorum .

Reav

80+ Silver
Şu cihaz özelinde 1.5 yıla elimde kalabilir , ama bunun kaynağı sıcaklık olur . Düşük seviye komponent kullandığını sanmıyorum . Savunmak için söylemedim rakiplerinden üstün olduğu alanlar mevcut cihazın . Eğer diğer incelemelerdeki gibi soğuk çalışsaydı çok farklı bir başlıkla çıkabilirdim.
Casper monster düşük komapent kullanıyor her şeyden kısıyorlar ssd olsun soğutma olsun aklınıza ne gelirse laptoplarda bu sorun problem bana göre ama toplamalarda ne olduğu belli aldığın parçanın ne olduğunu biliyorsun ama firmalar şeffaf davranmıyor özellikle casper ve monster.

CPU sıcaklığının kompanent kalitesi ile alakası yok dostum . Yanlışın var. Üretimde bir sorun olduğunu düşünüyorum .
Casper ve monsterın düşük kompanent kullandığı bir gerçek maalesefki düşük kompanente soğutmada dahil maalesef aynı kalınlıkta ve sıvı metal kullanmadan çok çok daha iyi soğutan laptoplar var aynı bütçede.

Minc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Mücahit Özderya
İzledim güzel video olmuş, beğeni de attım eline emeğine sağlık.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
İzledim güzel video olmuş, beğeni de attım eline emeğine sağlık.
Beğenmene sevindim dostum . Keyifli seyirler . Eyvallah .

Casper monster düşük komapent kullanıyor her şeyden kısıyorlar ssd olsun soğutma olsun aklınıza ne gelirse laptoplarda bu sorun problem bana göre ama toplamalarda ne olduğu belli aldığın parçanın ne olduğunu biliyorsun ama firmalar şeffaf davranmıyor özellikle casper ve monster.

Casper ve monsterın düşük kompanent kullandığı bir gerçek maalesefki düşük kompanente soğutmada dahil maalesef aynı kalınlıkta ve sıvı metal kullanmadan çok çok daha iyi soğutan laptoplar var aynı bütçede.
Bu cihazda herşeyden kısılmış bir durum yok . Genelleme yaparak hata yapıyorsun . Kasa kalitesi , ekran kalitesi örnek göstereceğin birçok laptoptan 2 gömlek üstün .
Bu düşük komponent kullandığı gerçeği hakkında birkaç referans link paylaşır mısın ?
Komponent kalitesi ile CPU sıcaklığının uzaktan yakından alakası yok .

'sıvı metal kullanmadan çok çok daha iyi soğutan laptoplar var aynı bütçede.' zaten bu laptoptan daha sıcak çalışanı yok şuanda .

• Beğen
Reaksiyonlar: Reav

Reav

80+ Silver
Beğenmene sevindim dostum . Keyifli seyirler . Eyvallah .

Bu cihazda herşeyden kısılmış bir durum yok . Genelleme yaparak hata yapıyorsun . Kasa kalitesi , ekran kalitesi örnek göstereceğin birçok laptoptan 2 gömlek üstün .
Bu düşük komponent kullandığı gerçeği hakkında birkaç referans link paylaşır mısın ?
Komponent kalitesi ile CPU sıcaklığının uzaktan yakından alakası yok .

'sıvı metal kullanmadan çok çok daha iyi soğutan laptoplar var aynı bütçede.' zaten bu laptoptan daha sıcak çalışanı yok şuanda .
Tamam dostum en iyi kalite bu laptop 1.5 yıl sonra elinde kalacak olmasınında tek sebebi sıcaklık.

.RBO.

80+ Silver
excaliburrtx4060 dan legion rtx3060 a dönmemin sebebi :) (bir tık pişmanım 6gb yetmiyor)benim düşüncem ben bu canavarı uğraşla soğutabilirim

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Tamam dostum en iyi kalite bu laptop 1.5 yıl sonra elinde kalacak olmasınında tek sebebi sıcaklık.
Bilgin yanlış , ya da yanlış yönlendirilmişsin . 1.5 yıl sonra elimde kalmayacak çünkü elimde olmayacak . Ben incelememde nötr olarak durup bu laptopu gaming laptop olarak değerlendiremem diyebiliyorum . Sense böyle bir cevap veriyorsun 🤣 . Çünkü videoyu izlemedin .

excaliburrtx4060 dan legion rtx3060 a dönmemin sebebi :) (bir tık pişmanım 6gb yetmiyor)benim düşüncem ben bu canavarı uğraşla soğutabilirim
CPU sıcaklıkların ne alemdeydi ? Ne gibi sorunlar yaşadın ?

.RBO.

80+ Silver
Bilgin yanlış , ya da yanlış yönlendirilmişsin . 1.5 yıl sonra elimde kalmayacak çünkü elimde olmayacak . Ben incelememde nötr olarak durup bu laptopu gaming laptop olarak değerlendiremem diyebiliyorum . Sense böyle bir cevap veriyorsun 🤣 . Çünkü videoyu izlemedin .

CPU sıcaklıkların ne alemdeydi ? Ne gibi sorunlar yaşadın ?
legionda yaşadığım sorun şu r5 5600h ın gücünün yetersiz olması çünkü bu makinede 130w lık 3060 var cpu sıcaklıkları da max 85 oda günün en sıcak saatlerinde hava 35-40 derecede onun dışında normal hava sıcaklıklarında 70-75 civarı takılıyor ama mühendislere helal olsun 130 w lık 3060 canavarı aşırı soğuk çalıştırmayı başarmışlar metro exodus ta bile 75 i geçmiyor ama sorun Nvidia (6gb vram) onun dışında model efsane (yurt dışı fiyatına göre) ekran çok iyi klavye iyi kasası sağlam güzel duruyor ofiste vs kullanılır ve normalde realtek olması gereken wifi bana 1.5k lık intel wifi6 geldi onun dışında ram kalitesi biraz düşük

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,778
Üyeler
163,723
Son üye
Moon34
Top Bottom