Neler Yeni

Cevabından memnun kalmadığım Dini Soru

catsped

80+
o 100 kapı kapalı kalıyorsa mutlaka bir şeyler dönüyordur
hiçbir şey döndüğü yok allahın varlığına islamın gerçek din olduğuna 1 tane dahi kanıt bulduysan diğer aklına yatmayan şeylerin hiçbiri islamın olmayışına kanıt değil sadece allahın neyi nasıl yaptığını merak edip buna cevap arıyorsun

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Lumi
zırlamıyorum klasik paralı hacı hoca tarikatçı cevapları veriyorsun konu sahibine
Cevabım klasik olması mantıksız olduğunun işareti değil. 2 + 2 her zaman 4 eder. Birinin çıkıp "ulan hep 4 ediyor" demesi ne kadar mantıksız ise yorumunda o kadar mantıksız
Mesaj otomatik birleştirildi:

islam hz muhammedi hristiyanlıksa hz isa'yı ölü diriltme mucizeleriyle biliyor. Benim sorum şu şekilde: Neden din adamları dışında, rivayet eden birkaç kişi dışında hiç kimse bu olaylara tanık olduğunu yazmadı? Bir ölünün dirilmesi gibi olağan üstü bir olayı hiç bir coğrafyadan tek bir kişi bile kaleme almamış (sıradan insan diyebileceğimiz kişiler) oysaki bu çok uzak bir dönem değil sadece 1400 ve 2000 yıl. İslami kaynaklarda buna şu cevap verilmiş: O dönem halk cahildi ve yazarak not alma, günlük tutma gibi şeyler yaygın değildi. Arkadaşlar bu cevap beni tatmin etmiyor tamam hiç bir şey yazmasın en ufak bir kanıt mı olmaz? örneğin bir bölgede çok balık vardır o bölgeye balıklı göl balıklı tepe balığın bilmem nesi gibi bir isim verilir, mesela yanardağ patlar o şehrin adına yanmış x şehri denir böyle olağan üstü şeyler bir şehrin bölgenin binlerce yıllık adını değiştirebilirken neden rivayetler dışında bir kaynak yok? Ölünün dirildiği yer anlamına gelen bir bölge ismi olabilirdi. Örneğin sümerlerin en eski belgelerinden biri olan Uruk sözleşmesini düşünürsek içeriği şu şekilde... (MÖ 3500) Kil tablet yazıları: -tüccarların malları alıcıya satması için şartlar, malın miktarı teslimat süresine kadar kaleme alınmış, tüccarın satış yaptığı fiyat, ödeme yapılmaması halinde alınmış tedbirler, yasa dışı bir şey olursa verilecek cezalar gibi yani aşırı detaylı. Buna bakıldığında bir ölünün dirilmesine şahitlik eden kimsenin not almaması garip
Ayrıca senin bu mucizelere inanman için önce dine inanman lazım. Bu yüzden, mesela demir ayetini araştırabilirsin. ACM'nin "neden müslüman oldum?" videosunu da izleyebilirsin bence.

Son düzenleme:

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Cevabım klasik olması mantıksız olduğunun işareti değil. 2 + 2 her zaman 4 eder. Birinin çıkıp "ulan hep 4 ediyor" demesi ne kadar mantıksız ise yorumunda o kadar mantıksız
sonucu sadece 1 tek şey çıkan bir şey tartışmıyoruz farklı boyuttaki birşeyi dünyadaki bir şey ile örneklendiremezsin

bir zamanlar göz perdesi açıktı da o ismi mi koyacakları tuttu

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Lumi
sonucu sadece 1 tek şey çıkan bir şey tartışmıyoruz farklı boyuttaki birşeyi dünyadaki bir şey ile örneklendiremezsin

bir zamanlar göz perdesi açıktı da o ismi mi koyacakları tuttu
Pekii

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
837
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Peygamberi insan üstü varlık gibi gösterdikleri için bu halde malesef. Fakat ben sadece tebliğ için geldim diyen de kendisi. Kuran dışında diğer kaynakların doğruluğu tartışılır çünkü maalesef peygamber dönemi araplarda yazma becerisi çok kötü bu yüzden hadis yazmak 3 nesil vardır 1 peygamber efendimiz yasaklamış ömer ve ebubekir Hz. De hadis yazılmasını yasaklamış sadece ağızdan ağıza nakşedilmesini istemiştir. Hadis %100 doğrudur kurandan bile doğrudur diyenler aslında şirke koşuyor haberleri yok. Senin dediğin iddialarda hadis kitaplarında mevcut.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Tekin Ayber
Ben de yeni bir din projelendiriyorum :)
Hiç bir dine inanamaynlar için amasız ve fakatsız mükemmel bir din ;)
Bittiğinde en sağlam din olmasını istiyorum, konu sahibi de böyle bir şey yapabilir belki ...

Boşverin eskimiş ve köhnemiş dinleri, yeni din, yeni teknoloji ve yeni anlayışlar geliştirelim :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
yok yok
cinli tepe denilen kaç yerde cin gördün
bir yere cinli tepe dendiyse bu orada cin olduğu anlamına gelmez, insanlar kendi aralarında öyle rivayet ettiği için o adı alması kaçınılmaz. Ayın ikiye bölündüğünü gören bir topluluk "Kamer-i x" gibi bir coğrafyaya ev sahipliği yapabilirdi. Yazılı kanıtlar yetersiz olduğundan coğrafi izler arıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,077,037
Üyeler
171,134
Son üye
erencls
Top Bottom