Neler Yeni

Chia Coin Madenciliğine Başlamak

zyigit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Z. Yiğit
Chia madenciliğine girmeyi düşünüyorum 4tb ile 900 TL bütçem var. Kaç ayda parayı çıkarırım, yapmak mantıklı mı? Yapan var mı?

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
sağlam bir depolama birimi alırsanız o parayı çıkarırsınız. kaç ayda çıkartıcağınız belli değil. Bilgilendirme yapıyor Chia sistemi ne kadar kazandığınızı
(yatırım tavsiyesi değildir. bilgilendirme yapayım sorumluluk sizin)

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
1622987706846.png

zyigit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Z. Yiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sağlam bir depolama birimi alırsanız o parayı çıkarırsınız. kaç ayda çıkartıcağınız belli değil. Bilgilendirme yapıyor Chia sistemi ne kadar kazandığınızı
(yatırım tavsiyesi değildir. bilgilendirme yapayım sorumluluk sizin)
4 TB HDD yaklaşık 950 TL şu an başlasam aylık ne kadar kazanırım sizce? Bilginiz var mı?

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
4 TB HDD yaklaşık 950 TL şu an başlasam aylık ne kadar kazanırım sizce? Bilginiz var mı?
<ben bu aralıkta başlanmasını önermiyor. Paranı çekemeden batarsın.

zyigit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Z. Yiğit
<ben bu aralıkta başlanmasını önermiyor. Paranı çekemeden batarsın.
Hocam peki ne yapabilirim ben? Bütçem bu kadar girme batarsın diyorsanız girmeyeyim üstteki arkadaş ( @Samaeldrazi ) 350 lira aylık kazanç olacağının ss'ini atmış, kafam karıştı açıkcası.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hocam peki ne yapabilirim ben? Bütçem bu kadar girme batarsın diyorsanız girmeyeyim üstteki arkadaş ( @Samaeldrazi ) 350 lira aylık kazanç olacağının ss'ini atmış, kafam karıştı açıkcası.
Ben bu işi yapıyorum dostum. Ağ çok hızlı büyüyor. Solo yapamazsın zaten. Hpool gireceksin. Aldığın o HDD'yi doldurman süre alacak. Hpool desen 2TB'ı aştığında ödeme vermeye başlıyor. 0.1 XCH alt çekim limiti var. Zorluk artıyor, kazançlar düşüyor vs.

Sistemi sürekli büyütmen gerekiyor dengeli kazanç için. O parayı çekemeden kalırsın.

zyigit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Z. Yiğit
Ben bu işi yapıyorum dostum. Ağ çok hızlı büyüyor. Solo yapamazsın zaten. Hpool gireceksin. Aldığın o HDD'yi doldurman süre alacak. Hpool desen 2TB'ı aştığında ödeme vermeye başlıyor. 0.1 XCH alt çekim limiti var. Zorluk artıyor, kazançlar düşüyor vs.

Sistemi sürekli büyütmen gerekiyor dengeli kazanç için. O parayı çekemeden kalırsın.
En az kaç TB ile başlamam gerekir?

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
En az kaç TB ile başlamam gerekir?
Şimdi 10000TB da alsan onu doldurman gerekecek. Şu an ayda 1 kez 0.1 chia çekmek istiyorsan eline 8-9TB plotlu HDD olması gerek ve günde 4 tane plot üretmen gerek kazancı dengelemek için. Böyle söyleyeyim sen kendine göre uydur.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
4TB ile bu işe girilmez. Baltazar'ın dediği gibi ağ çok hızlı büyüyor. Piyasa da baya kötü, durumda şuan. 1500'leri gören fiyatı şuan 600-700 dolarlarda geziyor. O depolama boyutlarıyla solo farming yaparak para kazanman zaten imkansız. Resmi poollar da ne zaman açılacak belli değil. Şuan girsen bile en iyi ihtimal Hpool ile para kazanabilirsin. 4TB ortalama 35-40 plot falan yapıyor sanırım. M.2 SSD'ye sahip olduğunu düşünürsek günde 4 plottan 10 günde anca tüm plotları açabiliyorsun. Bu süre zarfında ağ büyüklüğü de hayvan gibi artıyor. Yani sen 10 günde tüm plotları açsan bile, 3-4 ayda belki ödeme alabileceksin. Bu süre zarfında ağın ne kadar büyüğeceğini söylememe gerek yok sanırsam. Ki M.2 SSD'ye de sahip değilsin sanırım. HDD ile 1 günde 1 tane anca açıyosun. Yani kısaca ben 10-15TB altı ile girilmesini önermiyorum bu işe. Ben 6TB ile girdim, elimdeki HDD'yi satmaya çalışıyorum şuan. Bundan 1 ay önce şuanki aklım olsa Hpool'a girerdim. Resmi poollar ha gelcek ha gelicek diye diye aylardır oyaladılar. Hpool'a girmeyin güvenli değil fasa fiso dediler, beklettiler. Şimdi de kazanç elde edemiyoruz. Biraz karışık bir yazı oldu kusura bakmayın :)

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
4TB ile bu işe girilmez. Baltazar'ın dediği gibi ağ çok hızlı büyüyor. Piyasa da baya kötü, durumda şuan. 1500'leri gören fiyatı şuan 600-700 dolarlarda geziyor. O depolama boyutlarıyla solo farming yaparak para kazanman zaten imkansız. Resmi poollar da ne zaman açılacak belli değil. Şuan girsen bile en iyi ihtimal Hpool ile para kazanabilirsin. 4TB ortalama 35-40 plot falan yapıyor sanırım. M.2 SSD'ye sahip olduğunu düşünürsek günde 4 plottan 10 günde anca tüm plotları açabiliyorsun. Bu süre zarfında ağ büyüklüğü de hayvan gibi artıyor. Yani sen 10 günde tüm plotları açsan bile, 3-4 ayda belki ödeme alabileceksin. Bu süre zarfında ağın ne kadar büyüğeceğini söylememe gerek yok sanırsam. Ki M.2 SSD'ye de sahip değilsin sanırım. HDD ile 1 günde 1 tane anca açıyosun. Yani kısaca ben 10-15TB altı ile girilmesini önermiyorum bu işe. Ben 6TB ile girdim, elimdeki HDD'yi satmaya çalışıyorum şuan. Bundan 1 ay önce şuanki aklım olsa Hpool'a girerdim. Resmi poollar ha gelcek ha gelicek diye diye aylardır oyaladılar. Hpool'a girmeyin güvenli değil fasa fiso dediler, beklettiler. Şimdi de kazanç elde edemiyoruz. Biraz karışık bir yazı oldu kusura bakmayın :)
Ben dedim ama resmi pool ları beklemeyin diye :) Ben ilk kazancı aldım tekrar eski fiyatına dönmesini bekliyorum

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Ben dedim ama resmi pool ları beklemeyin diye :) Ben il kazancı aldım tekrar eski fiyatına dönmesini bekliyorum
Valla ne bileyim reis sürekli geldi gelicek diye diye beklettiler. Bir de daha önceden girmememin en büyük sebebi resmi poollar çıktığında tekrar plot oluşturmak zorunda kalacağımızdı. Elimdeki SSD'nin ömrü yetmez diye girmedim. Baktım geçenki yayından sonra da ertelendi, dedim gir abicim Hpool'a. Yeter artık :D Bir de bazı arkadaşların ödeme aldığını falan duydum, o da vesile oldu bu kararı almamda.

Top Bottom