Neler Yeni

Çift kanal ram hakkında

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
Beyler bayanlar pc toplarken maddi imkansızlıklar sebebiyle bir adet 8gb ram alabilmiştim şimdi yükseltmek istiyorum ancak bir arkadaşım ısrarla bu ramı satıp çift kanal bir ram almam yönünde baskı yapıyor ki o topa hiç girmek istemiyorum sizce aynı ramdan 1 adet daha alsam çift kanal sağlıklı bir şekilde çalışmaz mı ? konuyu bilenler fikir verebilirlerse sevinirim zira yok yere +500 TL masraf altına girmek istemiyorum :D

Mevcut Ramim için LİNK

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Beyler bayanlar pc toplarken maddi imkansızlıklar sebebiyle bir adet 8gb ram alabilmiştim şimdi yükseltmek istiyorum ancak bir arkadaşım ısrarla bu ramı satıp çift kanal bir ram almam yönünde baskı yapıyor ki o topa hiç girmek istemiyorum sizce aynı ramdan 1 adet daha alsam çift kanal sağlıklı bir şekilde çalışmaz mı ? konuyu bilenler fikir verebilirlerse sevinirim zira yok yere +500 TL masraf altına girmek istemiyorum :D

Mevcut Ramim için LİNK
Aynı marka model ram den alırsan yüksek ihtimalle çift kanal sağlıklı bir şekilde çalışacaktır çok nadir olarak sorun olabiliyor.

Son düzenleme:

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı marka model ram den alırsan yüksek ihtimalle çift kanal sağlıklı bir şekilde çalışacaktır nadir olarak sorun olabiliyor.
ya işte yok dual ramler fabrika olarak ayarlanıyor yok şöyle böyle dedi şahsen dedikleri de mantıklı geldi acaba benzer duruma düşen varsa diye bende buraya geldim :D zira yeni monitör vs de alıcam ram şart malesef :')

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Mevcut Ramim için LİNK
Dual yapmak için mevcut olanı satıp 2'li satılan RAM'lerden almana gerek yok. Aynı RAM'den bir tane daha alırsın anakartta doğru slota takarsan dual RAM olur. Ayrıca şunu belirtmek lazım 2'li olarak satılan RAM alsan bile nadiren içindeki donanımlar farklı oluyor bu yüzden düşük bir ihtimal ama bazen XMP açınca sorun çıkartıyor. Siz 1 tane daha aynı RAM'den alıp dual yapabilirsiniz donanım farkı yüzünden çok düşük ihtimal ama sorun çıkabiliyor.

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
Dual yapmak için mevcut olanı satıp 2'li satılan RAM'lerden almana gerek yok. Aynı RAM'den bir tane daha alırsın anakartta doğru slota takarsan dual RAM olur. Ayrıca şunu belirtmek lazım 2'li olarak satılan RAM alsan bile nadiren içindeki donanımlar farklı oluyor bu yüzden düşük bir ihtimal ama bazen XMP açınca sorun çıkartıyor. Siz 1 tane daha aynı RAM'den alıp dual yapabilirsiniz donanım farkı yüzünden çok düşük ihtimal ama sorun çıkabiliyor.
Bence girilebilir bir risk en kötü satıp direk dual bir ram alırım

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
Yazdığımı okusaydınız bu yorumu yapmazdınız. Siz bilirsiniz sizin paranız.
Hayır hayır :D yazdığını okudum yanlış anlaşılma oldu aynı ramdan alacağım dediğiniz gibi küçük ihtimal bir dual olmama arızası olursa o zaman en kötü elimde ki 2 ramı satıp direk dual bir ram alırım

Satriani

80+ Bronze
Hayır hayır :D yazdığını okudum yanlış anlaşılma oldu aynı ramdan alacağım dediğiniz gibi küçük ihtimal bir dual olmama arızası olursa o zaman en kötü elimde ki 2 ramı satıp direk dual bir ram alırım
Sıkıntı olmaz, dual olur o.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Dual RAM diye bir şey yok. İlkin bunu anlayın. 2'li olarak dual RAM adı altında satılan RAM alsan bile sorun yaşama ihtimalin var.

1644179109367.png

Bir anakartta 4 tane RAM slotu olsun.
Elinde 1 tane RAM var bunu 1.slota veya herhangi bir slota taktın, bu Single RAM olur.
Elinde bu sefer 2 tane RAM var. Mesela bu anakartta 1.slot ile 3.slot'a bu 2 RAM'i takarsan dual RAM olarak çalışacaktır.
Elinde 3 tane RAM olsun. Bu sefer üçünü de taktığın zaman triple RAM olur. 4 tane taktığında ise quad RAM olur.
Tüm olay bu.

Top Bottom