Neler Yeni

Çinli Teknoloji firmalarının ACIMASIZ fiyat politikası .

Gelecekte böyle bir senaryonun gerçekleşmesine ihtimal veriyor musunuz ?

• Evet neden olmasın . Rekabetçi piyasayı her zaman korumalıyız .

• Hayır sanmıyorum diğer firmaların pazar payları oldukça güçlü kolay kolay yutulmazlar.

• Olur mu öyle şey morug çinliler graldır .

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Ulababas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ULAŞ
Twitter
ulasbal35
  • Çinli teknoloji firmalarının fiyat politikası hakkında ki düşünceleriniz nelerdir ?​
  • Bana göre bu firmaların tek amacı küçük pazarları birer birer tekelleştirip bütün pazarları ele geçirmek . Bunun şu örnek üzerinden açıklamak istiyorum . Varsayalım ki Ankara-İstanbul arasında bir uçak yolculuğu yapmak istiyorsunuz. Ankara dan İstanbul a uçan sadece 3 firma var ; bu firmaların üçününde uçuş maliyeti 60 lira , üçü de aynı uçaklara sahip , aynı konforu kaliteyi sağlıyor . A firmasının bilet fiyatı 80 lira ikinci bilette %50 indirim , B firması 70 lira ikiinci bilette %60 indirim , C firması ise fiyatı 50 liradan koyuyor her bilette 10 lira zarar ediyor (C firması burada Çinli firmaları temsil ediyor ) . Sizde mantıken , aklen 50 liralık bileti tercih edip yolculuğunuzu yapıyorsunuz . Bundan çok memnun kalıyorsunuz düşük fiyata yüksek hizmet almanızdan dolayı mutlu oluyorsunuz .​
  • 2 sene sonra tekrar yolculuk yapmak istiyorsunuz . Tekrar aynı bileti almak istiyorsunuz fakat bu sefer sadece bir firma var ve onun bilet fiyatıda 100 lira . A ve B firmaları , bütün yolcularını C firmasına kaptırdığından dolayı batmış , piyasadan çekilmiş veya ikisinide C firması satın almış olabilir . Artık Ankara-İstanbul arası uçan sadece C firması kaldığı için onun istediği her türlü bilet fiyat politikasına katlanmak zorunda kalıyorsunuz . Sonuçta evinize dönmek zorundasınız bilet fiyatı 150 lirada olsa vericeksiniz.
  • Bu örnekte C firmasını Çinli firmalar temsil etmektedir . Çinli firmaların diğer firmaların pazar paylarını yedikten sonra fiyatları bir anda tırmandıracağından eminim ki şimdiye kadar birçok yerli firma yok oldu . (Gm Vestel Casper gibi ) Gitgide .Çinliler Avrupa da pazar paylarını büyültüyorlar . Bunun şimdiden farkında olmamız ilerde sadece Çinli üreticilerin mallarını almak zorunda olmamak için önlem almalıyız.

Top Bottom