CL 16 Ram CL 15 Ram ile çalışır mı?

Reaksiyon skoru
50
Elimde Crucial Ballistix 3000mhz 1×16GB CL16 Single Ram var.

Normalde dual channel yapmak istiyordum bunu satıp ancak hem satılmaz hemde 32gb fazla geliyor bana.

Bir ilanı aradım adamın elinde kalmış aynı ramden 8gb lik olanı ama CL 15

200lira veririm ama param yok ekran kartı aldım dedim. İstersen sana kargolayayım ne zaman istersen o zaman verirsin dedi.

Bu işte bir iş var mıdır?

İkincisi kargoyu ücretsiz yapmak için rami 10tl ye ilana koyda param güvende ile ve ben alsam (90tl de hizmet bedeli ödüyorum) bu sahibinden.com da sorun olur mu? Adam ban falan yer mi? Eğer öyle ise benim aklıma ilana rami değilde ram kutusunu koyma fikri geldi. Yani ben ram kutusu alacağım ama içine rami koyup gönderecek

Son olarak bu ram benimki ile uyumlu çalışır mı

çalışmaz sürekli mavi ekran yersin

birkaç forumda okuduğuma göre cl ve mhz degeri dusuk olan rame esit sekilde calismasi gerek. tak dene calisirsa elleme

Net olarak cevabı veriyorum. Anakart otomatik olarak CL 15 ve CL 16 ram takılı ise en yüksek hangisi ise onunla çalıştırır. Aynı şekilde bu MHz değeri içinde geçerlidir ama düşük olanı çalıştırır. 2800 Mhz ve 3600 Mhz ram takarsan anakart otomatik olarak iki ramide 2800 Mhz de çalıştırır.

CL > Yüksek olanı çalıştırır.
Mhz > Düşük olanı çalıştırır.

Yani Çalışır. CL16 çalışır.

Net olarak cevabı veriyorum. Anakart otomatik olarak CL 15 ve CL 16 ram takılı ise en düşük hangisi ise onunla çalıştırır. Aynı şekilde bu MHz değeri içinde geçerlidir 2800 Mhz ve 3600 Mhz ram takarsan anakart otomatik olarak iki ramide 2800 Mhz de çalıştırır. CL ile de aynı muhappet.

Yani Çalışır. CL15 çalışır.
cl15 değil 16 çalışır 16 daha düşük olan gecikmesi yüksek değer

birkaç forumda okuduğuma göre cl ve mhz degeri dusuk olan rame esit sekilde calismasi gerek. tak dene calisirsa elleme
Diyelimki calisti. Ancak calismasi gercekten gercek performansi ile mi olacak yoksa pc acildi goruntu geldi ama uyumsuzluk devam ediyo biz sadece calisiyor saniyoruz mu olacak?

(Misal benim laptop default olarak 4+2 idi, +2 yi sokup 4 taktim. 8gb gozukuyor biostada masaustundede. Ama eski performansi veremiyor.(Belki eskidigindendir))
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cl15 değil 16 çalışır 16 daha düşük olan gecikmesi yüksek değer
Zaten onu soruyorum aslinda basligi yanlis yazmisim sanirim

Geri