Neler Yeni

Çözüldü✓ Çok Acil Yardım Miner Virüsü Kaldırmak İçin

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Efe Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
Oyun, Yazılım, Bilgisayar
merhabalar yanlış bir siteden program indirmem sonucu yüksek ihtimal bir miner virüsü yedim görev yöneticisinde Virsual Basic Command Line Complier açılıp rami yüzde yüze kadar dolduruyor kapatıyorum 2 3 dk sonra yeniden açılıyor antivirüs taraması yaptım tüm tehditleri temizledim yeniden başlattım fakat durum aynı bu sorunu nasıl çözebilirim

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,273
İsim
Sinan Aba
merhabalar yanlış bir siteden program indirmem sonucu yüksek ihtimal bir miner virüsü yedim görev yöneticisinde Virsual Basic Command Line Complier açılıp rami yüzde yüze kadar dolduruyor kapatıyorum 2 3 dk sonra yeniden açılıyor antivirüs taraması yaptım tüm tehditleri temizledim yeniden başlattım fakat durum aynı bu sorunu nasıl çözebilirim
Kaspersky indir 60 gün ücretsiz deneme veriyor. Premiumu yıllık 200tl 3 cihaz + telefon. Tek cihaz daha uygundur

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Malwarebytes la falan taradın mı? Ya da kaspersky de olabilir. Kaspersky ücretli olabilir tam bilgim yok o konuda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Efe Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaspersky indir 60 gün deneme veriyor. Premiumu yıllık 200tl 3 cihaz + telefon. Tek cihaz daha uygundur
deneyip sonucu paylaşacağım ben malwarebytes kullanıyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malwarebytes la falan taradın mı? Ya da kaspersky de olabilirç Kaspersky ücretli olabilir tam bilgim yok o konuda.
malwarebytes taraması yaptım sonuç değişmedi

cornlov

80+ Bronze
deneyip sonucu paylaşacağım ben malwarebytes kullanıyordum

malwarebytes taraması yaptım sonuç değişmedi
Büyük ihtimal zamanlanmış görevlerden kendini yeniden indiriyor/çalıştırıyor olabilir.
Orayı kontrol eder misin lütfen?

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Efe Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
Büyük ihtimal zamanlanmış görevlerden kendini yeniden indiriyor/çalıştırıyor olabilir.
hemen bi sn

haklısın yinelenme aralığı 3 dakika olan bir görev var ismi ERGVRDVMSK

hemen bi sn

görevi sildim şimdi kaspersky kuruldu ve tarama başlatacağım

cornlov

80+ Bronze
hemen bi sn

görevi sildim şimdi kaspersky kuruldu ve tarama başlatacağım
Antivirusler çoğunlukla kayıt defterlerini ve zamanlanmış görevleri tarayamazlar çeşitli yollar ile virusler kendilerini gizlerler bu nedenle taramada tehtid bulunmaz, mevcut antivirus programınızı silip, malwarebytes yukleyerek deep scan (Tam tarama) yapın. Bunu yapmadan önce virus programını güncelleştirip, modeminizi kapatın-pc nizin internet ile bağlantısını kesin. Tarama bittikten sonra, internete bağlanıp kontrol sağlayın.
Tarama biraz uzun sürebilir bilgisayarınıza göre. Ancak bu %100 olarak güvende olduğunuz anlamına gelmez. Yapabiliyorsanız format atın.

DenizGöksu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Deniz Göksu
Kanka eğer adamlar virüs için uğraştıysa geçmiş olsun. Uygulamaları falan silince gitmez kesinlikle format atman lazım. Eğer dediğim gibi uğraştılarsa virüs için kendini .dll vb dosyaları arasına saklamıştır eğer böyle olduysa dediğim gibi 0 dan format atman lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Efe Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
Kanka eğer adamlar virüs için uğraştıysa geçmiş olsun. Uygulamaları falan silince gitmez kesinlikle format atman lazım. Eğer dediğim gibi uğraştılarsa virüs için kendini .dll vb dosyaları arasına saklamıştır eğer böyle olduysa dediğim gibi 0 dan format atman lazım.
valla durumun farkındayım uğraşıyorum işte en kötü format atacağım, atmasam daha iyi olur ama düzelmezse mecbur.

kaspersky malwarebytesın bulmadığı bir şey buldu tarama 99 da temizleyip restart atıcam bakalım düzelecek mi

cornlov

80+ Bronze
Muhtemelen o virus, bilgisayardaki tüm çerezleri ve şifreleri kayıtlı hesapları vs çalmıstır. Pc den daha önce alışveriş vs yaptıysan o kartları bankadan iptal ettirmeni öneririm ve şifrelerin hepsini değiştir

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Efe Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
hocam selamlar tarama ve temizleme işlemi bitti yeniden de başlattım ilk işim otomatik çalıştırma kısmında aynı işlemin olup olmadığı oldu kontrol ettim ve yoktu şu anlık bir sorun yok gibi gözüküyor şimdi sağlama alma amaçlı bir deep scan yapacağım

cornlov

80+ Bronze
Virüsü, virustotal'e atıp taratıp linki buraya gönderme şansın var mı? En azından ne olduğunu görelim

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Efe Yiğit
İlgilendiği Kategoriler
Virüsü, virustotal'e atıp taratıp linki buraya gönderme şansın var mı? En azından ne olduğunu görelim
virüsü sil seçeneğini seçmiştim ama geçmişte varsa bi taratayım bir sn

1706211369139.png

valla dosyanın yedeğini kaydettiğini söylüyor fakat söylediği yerde böyle bir dosya yok

Son düzenleme:
Top Bottom