Neler Yeni

Çok kilo almaya başladım napabilirim?

ec1na3

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
anonim
17 yaşındayım. Eskiden hep zayıf biriydim hatta hiç kilo alamıyordum. Son 2 senedir falan boyumun uzamasının durmasıyla çok kilo aldım. 2 senede boyum 2-3 cm uzadı. Kilom 25kg civarı arttı. Çoğunluğu da bu seneden. YKS'ye hazırlandığımdan bu kilo mevzusuna çok dikkat etmedim ancak son 4-5 ayda aşırı aldım. İşin garibi ben ramazanda da kilo alan biriyim. Boyum 180 kilom 85 civarı. Sene başı 75 civarıydım. Ne yapabilirim? Sınavdan sonraya mı bırakayım? İnanılmaz rahatsız ediyor bu durum beni.
antidepresan icebileirsin

Antidepresanlık bir durumunuz olduğunu düşünmüyorum hocam. Herhangi bir hap almayın.

Son günlerde kilo almaya devam ediyor musunuz? 16 gün olmuş.
Hocam en son ramazandan önce şubat sonu 85 kiloydum. Ramazanda da gece sahurda aç kalma korkusuyla çok yiyip yatıyorum. İftardan sonrada çok atıştırıyorum. Kendimi de kısmak istiyorum ama kendime hakim olamıyorum ve sahurda o anlık ne görürsem yiyip yattığımdan bu ay epey aldım. 91 kilo olmuşum :/

We_need_meet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
...
Hocam en son ramazandan önce şubat sonu 85 kiloydum. Ramazanda da gece sahurda aç kalma korkusuyla çok yiyip yatıyorum. İftardan sonrada çok atıştırıyorum. Kendimi de kısmak istiyorum ama kendime hakim olamıyorum ve sahurda o anlık ne görürsem yiyip yattığımdan bu ay epey aldım. 91 kilo olmuşum :/
91 mi?!?! Hocam bu gerçekten normal değil. Size önceden söyledim diye hatırlıyorum. Bir gidin kan testi falan yaptırın.

91 mi?!?! Hocam bu gerçekten normal değil. Size önceden söyledim diye hatırlıyorum. Bir gidin kan testi falan yaptırın.
Hocam ramazandan dolayı çok şaşırmadım. 85i de ölçeli 1 buçuk ay olmuştur. Çok mu anormal? Sahurda kahvaltılık yemiyorum. Aşırı yiyorum diye öyle olduğunu düşündüm. Bu aralarda iştahım epey açıldı. Ramazandayız sonuçta.

We_need_meet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
...
Hocam ramazandan dolayı çok şaşırmadım. 85i de ölçeli 1 buçuk ay olmuştur. Çok mu anormal? Sahurda kahvaltılık yemiyorum. Aşırı yiyorum diye öyle olduğunu düşündüm. Bu aralarda iştahım epey açıldı. Ramazandayız sonuçta.
Yani 2 - 3 olsa neyse ama 6 bence çok hocam. Sahurda ne yiyorsunuz bilmiyorum ama karbonhidrat çok yiyorsanız birazcık azaltıp onun yerine kuruyemiş (Fındık gibi.) ya da yumurta gibi şeyler yeseniz sizi tok tutmaya yardımcı olur. Bence aç kalmaktan biraz fazla korkuyorsunuz. Neyse, umarım ramazan ayından sonra birazcık düzelme olur.

Yani 2 - 3 olsa neyse ama 6 bence çok hocam. Sahurda ne yiyorsunuz bilmiyorum ama karbonhidrat çok yiyorsanız birazcık azaltıp onun yerine kuruyemiş (Fındık gibi.) ya da yumurta gibi şeyler yeseniz sizi tok tutmaya yardımcı olur. Bence aç kalmaktan biraz fazla korkuyorsunuz. Neyse, umarım ramazan ayından sonra birazcık düzelme olur.
Hocam iftardan sonra da çaydı, ders çalışırken yanına abur cuburdu bir de yks stresi olunca ve bunlar toplanınca almama çok şaşırmadım ama 100kgyi de geçmek istemiyorum.

We_need_meet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
...
Hocam iftardan sonra da çaydı, ders çalışırken yanına abur cuburdu bir de yks stresi olunca ve bunlar toplanınca almama çok şaşırmadım ama 100kgyi de geçmek istemiyorum.
Su alımınızı arttırdınız mı peki? En azından metobolizmanızı hızlandırır.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İlave Şeker ve Tuzu hayatından çıkar

Top Bottom