Çoklu çekirdek performansında intel mi amd mi

Reaksiyon skoru
18
Arkadaşlar bugün tanıdık bir bilgisayarcıya gittiğimde amd kasa toplayacağımı söyledim ve o toplama dedi nedenini sorduğumda da amd nin ısınmasından ve performans değerlerinden bahsetti sonra da testlerden bahsettiğimdede dedi ki onlar sıfır kasa da yapılıo yani oyun oynanırken arkada dc , steam ,google ve daha bi çoğu açık olmaz yani kısacası adam diyoki çoklu çekirde intel daha iyidir daha az ısınır siz ne düşünüyorsunuz bu konuda çoklu çekirdekte intel mi daha iyi amd mi ?

Çoklu çekirdekte AMD.
Tekli de İntel.
Bir bilgisayarcının toplayacağı sisteme güvenme.

Arkadaşlar bugün tanıdık bir bilgisayarcıya gittiğimde amd kasa toplayacağımı söyledim ve o toplama dedi nedenini sorduğumda da amd nin ısınmasından ve performans değerlerinden bahsetti sonra da testlerden bahsettiğimdede dedi ki onlar sıfır kasa da yapılıo yani oyun oynanırken arkada dc , steam ,google ve daha bi çoğu açık olmaz yani kısacası adam diyoki çoklu çekirde intel daha iyidir daha az ısınır siz ne düşünüyorsunuz bu konuda çoklu çekirdekte intel mi daha iyi amd mi ?
amd tabii ki buda sorumu

Kardeşim bütçene bağlı bence. Eğer bütçen çok yoksa amd tercih edebilirsin. Ama bütçem çok dersen 10. nesil intel tavsiye ederim.

Bilgisayarcılar şu devir de hiç araştırmadan cahilce konuşanlar oluyor, her şeye format at geçer kardeşim diyenler fln.

Şuan 3. nesil Ryzenlar bile 10. nesil intelde çoklu çekirdekte daha iyi ama tekli çekirdek performansı hala intel de.

Ve artık AMD ısınmıyor 2-3 model hariç.

çoklu çekirdekte amd daha iyi tanıdıkta olsa toplatma bilgisayarcıya

F/P tekli ve çoklu çekirdek olarak AMD 🖤
Intel'in şu an alınmasını saçma buluyorum.

Amd daha f/p ama şahsen 11-12 bin tl bütçesi olan adama hatta daha fazla olan adama ben şahsen intel önerirdim. Amd her bütçeye gider gerçi. Amd adamdır ya.

Ryzen tekli çekirdekte de inteli yakalamaya hatta geçmeye başladı.
Bakınız, i3 10100 vs Ryzen 3 3300x tekli çekirdek:
1596804275788.png

Çoklu çekirdek:
1596804357846.png

Geri