2025 üretim olanları arasında 1200 tl var biri 13500 e diğeri 18500 civarına geliyor. Sizce aradaki farka değer mi?
clio3 2009Araç nedir ?
Hiç bu paraları verme derim. Tanıdık lastikçi varsa, yakın tarihli filo çıkmaları oluyor. Yarı fiyatına temin edersin.clio3 2009
Sıfır lastik istiyorum ve mümkünse düzgün marka. Üstündeki lastikler çok eski olmamasına rağmen yağışlı havada tutuş çok zayıf. Araç yeni model değil diye kendimizi riske atmaya gerek yok bence.Hiç bu paraları verme derim. Tanıdık lastikçi varsa, yakın tarihli filo çıkmaları oluyor. Yarı fiyatına temin edersin.
Riske atacağınız bir durum yok. Tecrübeme dayanarak iki katı para vermeyin diyorum. Yakın tarihli çıkma alabileceğiniz ve diş derinliği iyi olan lastikler sıfır kadar iş görür.Sıfır lastik istiyorum ve mümkünse düzgün marka. Üstündeki lastikler çok eski olmamasına rağmen yağışlı havada tutuş çok zayıf. Araç yeni model değil diye kendimizi riske atmaya gerek yok bence.
Üzerindeki lastikler arkalarda 3 senelik goodyear eagle sports modeli ve diş derinliği iyi durumda. Ön tarafta lassa kışlıklar takılı onlar da 2 senelik. 3 sene bir lastik ömrünün yarısı daha ama bence oldukça kötü performans gösteriyor. Yarı fiyatına belkide dediğiniz gibi halledilebilir fakat sonuçta bu lastiklerin ne kadar ve nasıl kullanıldığını bilmiyoruz. Kafamda soru işareti kalsın istemiyorum bu yüzden hala sıfır alma taraftarıyım. Sıfır olarak ne önerirsiniz?Riske atacağınız bir durum yok. Tecrübeme dayanarak iki katı para vermeyin diyorum. Yakın tarihli çıkma alabileceğiniz ve diş derinliği iyi olan lastikler sıfır kadar iş görür.
Karıştırdınız sanırsam Michelin 18500 tl ediyor continental 13500 tl ve continental daha iyi demişsiniz.Michelin Primacy 4 185/60 R15 84H (~13.500 TL)
- Clio 3 için uygunluk: Primacy 4, Clio gibi ekonomik ve konfor odaklı araçlar için ideal. Sessiz sürüşü, düşük yuvarlanma direnciyle yakıt tasarrufu ve ıslak zeminde güçlü frenleme performansı sunar. Clio’nun hafif yapısına (yaklaşık 1.100 kg) ve 1.2L veya 1.4L gibi motorlarına mükemmel uyum sağlar.
- Kullanım avantajı: Şehir içi ve kısa-orta mesafeli yolculuklarda konforlu ve güvenli. Ortalama 50.000-60.000 km ömrüyle Clio’nun kullanım ömrüne uygun.
- Clio’ya özel not: Clio 3’ün süspansiyonu biraz sert olabilir; Primacy 4’ün konfor odaklı yapısı bu sertliği bir miktar telafi eder.
Continental UltraContact 185/60 R15 84H (~18.500 TL)
- Clio 3 için uygunluk: UltraContact, daha yüksek kilometre ömrü (60.000 km ve üzeri) ve dayanıklılık sunar. Islak zeminde çok iyi su tahliyesi ve kuru zeminde sağlam yol tutuşu var. Clio’nun dinamik sürüş karakterine (özellikle virajlı yollarda) biraz daha iyi yanıt verebilir.
- Kullanım avantajı: Uzun yol yapanlar veya lastik değişim sıklığını minimuma indirmek isteyenler için iyi. Ancak Clio’nun performans odaklı bir araç olmaması nedeniyle bu lastiğin tüm potansiyeli kullanılmayabilir.
- Clio’ya özel not: Continental’in premium teknolojisi Clio’da biraz “fazla” kaçabilir; çünkü araç spor bir sürüşten ziyade ekonomi ve pratiklik için tasarlanmış.
Aradaki 5.000 TL Farka Değer mi?
- Clio 3 bağlamında hayır, genellikle değmez:
- Clio 3, günlük kullanım için tasarlanmış bir araç ve yüksek performanslı sürüşten ziyade ekonomi ile konfor ön planda. Michelin Primacy 4, bu ihtiyaçları fazlasıyla karşılar. Islak ve kuru zeminde güvenli, sessiz ve Clio’nun yakıt tasarrufu hedefiyle uyumlu.
- Yılda 10.000-15.000 km gibi ortalama bir kullanımda, Michelin’in ömrü (50.000-60.000 km) zaten yeterince uzun. Continental’in ekstra ömrü (belki 10.000 km daha) 5.000 TL’yi haklı çıkarmaz.
- Clio’nun hafif yapısı ve motor gücü, Continental’in sunduğu ekstra yol tutuş veya dinamizmi çok hissettirmez.
Eagle sports modeli var şuan araçta memnun değilim. Hangi modeli kullanıyorsunuz?goodyear markasına da bakabilirsiniz. Clio aracımda kışlık kullanıyorum memnunum.
Teşekkürler Pirelliye de bakacağım hangi modeli kullandınız?Gönderdikleriniz arasında birkaç kez michelin deneyimim oldu. Ülkemiz standartlarına göre hamurunun yumuşak ve buna bağlı olarak yanaklarının hassas olduğunu gözlemledim. Birkaç yorumda da yanaktan dolayı sorun yaşandığını gördüm. Pirelli’de memnun kaldım. Conti’de iyi lastikdir.
Bayisine bakacağım fakat fiyat farkı muhtemelen ölçülerindendir. Ben 185 60 15 bakıyorum 185 65 15 ler çok daha ucuz.Hocam yaşadığınız ildeki Continental bayisine gidin ultra contac modelini bulursunuz 2024 son ayları filan 4 lastik 10 bine montaj dahil veriyorlar, 195 65 15 bu şekilde aldık yazlık,
2024 diye şey etmeyin 3 , 5 ay için fazla para vermeye gerek yok