Neler Yeni

🔥İndirim Cooler Master G800 Gold PSU 2355 TL

Dambıldor

80+ Silver
şöyle düşün hocam bir kısmı boşta bırakıyor güvenli bölge üstü kullanmak çok daha mantıklı yeter yazı üstünde ama ilerde sistem upgrade ettiğinde en azından bi 100w kadar boşluğun olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

800w kağıt üstünde yeter ama ben olsam 850 alırdım özetlemek gerekirse.
Sistemin bütün parçaları maksimum güç çektiği zaman ki böyle bir şey testlerde olur genelde 500w çekiyor. Kaliteli bir 650w yeterken hadi parası varsa 750 alabilir fakat 800 kağıt üstünde yeter ben 850 alırım demek 😁 Param var boşa harcıyorum demekten başka bir şey değil. Güç tüketimleri yeni nesilde daha da düşmeye başladı 800w ile uzun yıllar en üst seviye donanımlari kullanabilir. Güvenli bölge felan ne takıyorsunuz cogu kaliteli psu 10 yil garantili zaten bozulursa garantiden yenisini alır 😁

GirayHan

80+ Platinum
Sistemin bütün parçaları maksimum güç çektiği zaman ki böyle bir şey testlerde olur genelde 500w çekiyor. Kaliteli bir 650w yeterken hadi parası varsa 750 alabilir fakat 800 kağıt üstünde yeter ben 850 alırım demek 😁 Param var boşa harcıyorum demekten başka bir şey değil. Güç tüketimleri yeni nesilde daha da düşmeye başladı 800w ile uzun yıllar en üst seviye donanımlari kullanabilir. Güvenli bölge felan ne takıyorsunuz cogu kaliteli psu 10 yil garantili zaten bozulursa garantiden yenisini alır 😁
adam 10 sene 3090 mı kullanacak algıların mı kapalı geleceğe yatırımdan bahsediyorum

Dambıldor

80+ Silver
adam 10 sene 3090 mı kullanacak algıların mı kapalı geleceğe yatırımdan bahsediyorum
Geleceğe yatırım derken? Upgrade yapsa 4080 tdpsi 320w zaten hadi 4090 olsun oda 450w ki 800 rahat yetiyor ikisine de. Nvidia ve amd gittikçe güç tüketimini düşürmeye çalışıyor zaten. Gidip gereksiz para harcamasına gerek yok diyorum algıların mı kapalı diyorsunuz komik.

GirayHan

80+ Platinum
4080 (4090 eklemedim bilerek) işlemciyi de düşük tuttum hadi. 6/7 fan rgb sıvı soğutma vb hesaplama

1701896848658.png

650w ? 850w gayet normal bir güç kaynağı iyi bir sistem için. ufak tefek modifikasyonlar da yapsa 4080 yerine 4090 am5 soket işlemci falan hadi 50 de ordan koy desek kalır boşa 100w güvenli bölge belki daha düşük. ucu ucuna psu alma durumu bir bizim ülkemizde var. algıların kapalı anlatmak istediğimi anlamıyorsun derken bunu kast ettim. 750w kurtarıyorsa 750 almayacaksın her zaman 50 100 w yukarıda alıcaksın ki rahat rahat çalışsın adam gibi beslesin güç kaynağı sistemi. sonra mavi ekranlarla cebelleşenlerin forumlarda açtığı konuları görüyoruz. sistemsel sorunların büyük çoğunluğu güç kaynağı kaynaklı. umarım anlamışsındır şimdi

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Oğuz Ünlüerler
4080 (4090 eklemedim bilerek) işlemciyi de düşük tuttum hadi. 6/7 fan rgb sıvı soğutma vb hesaplama

Alıntıyı görüntüle

650w ? 850w gayet normal bir güç kaynağı iyi bir sistem için. ufak tefek modifikasyonlar da yapsa hadi 50 de ordan koy desek kalır boşa 100w güvenli bölge. ucu ucuna psu alma durumu bir bizim ülkemizde var. algıların kapalı anlatmak istediğimi anlamıyorsun derken bunu kast ettim. 750w kurtarıyorsa 750 almayacaksın her zaman 50 100 w yukarıda alıcaksın ki rahat rahat çalışsın adam gibi beslesin güç kaynağı sistemi. sonra mavi ekranlarla cebelleşenlerin forumlarda açtığı konuları görüyoruz. sistemsel sorunların büyük çoğunluğu güç kaynağı kaynaklı. umarım anlamışsındır şimdi
Hocam yük gücü 597 diyor. 600 olsa zaten dediğiniz safe bölge 200w olarak hayli hayli karşılanacak. 650 adamların önerdiği aralık. Ki bence 200w aşırı fazla bir aralık ben çok daha düşük bir gap kullanıyorum uzun süredir hiç sorun yaşamadım.

GirayHan

80+ Platinum
bu arada zamanında 123 adet 3080'li rig'im vardı denemediğim test etmediğim de güç kaynağı kalmadı diyebilirim. aldığım hataların %90'ı hep güç kaynağı ile ilgili idi. her zaman böldüğüm rige %10 20'lık ek alan açarak psu'larda stabıl calısmasını sagladım hep. rig'im 2 yıla yakın açık kaldı bu arada. bu da tecrübedir. not olarak düşmek istedim.

Hocam yük gücü 597 diyor. 600 olsa zaten dediğiniz safe bölge 200w olarak hayli hayli karşılanacak. 650 adamların önerdiği aralık. Ki bence 200w aşırı fazla bir aralık ben çok daha düşük bir gap kullanıyorum uzun süredir hiç sorun yaşamadım.
öyle öyle de şöyle de bir durum var 750w'ın atıyorum 750'sını de vermiyor güç kaynakları duvardan da ölçüm yapmışlığım var full yükte. belki 8/10 adet farklı marka güç kaynağı denedim. tüm sistemleri asus rog thor'a geçirdim ve sonuç mükemmeldi. yine kısıt alıyordum ama x markalar kadar değil.

bu arada attığım ölçümler net olarak doğru sonucu vermeyebiliyor. bu siteyi daha önce de riglerim için defalarca kullanmışlığım var belirli aralıklarla sapma yaşatıyor.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,560
İsim
uwu

Alıntıyı görüntüle

650w ? 850w gayet normal bir güç kaynağı iyi bir sistem için. ufak tefek modifikasyonlar da yapsa 4080 yerine 4090 am5 soket işlemci falan hadi 50 de ordan koy desek kalır boşa 100w güvenli bölge belki daha düşük. ucu ucuna psu alma durumu bir bizim ülkemizde var. algıların kapalı anlatmak istediğimi anlamıyorsun derken bunu kast ettim. 750w kurtarıyorsa 750 almayacaksın her zaman 50 100 w yukarıda alıcaksın ki rahat rahat çalışsın adam gibi beslesin güç kaynağı sistemi. sonra mavi ekranlarla cebelleşenlerin forumlarda açtığı konuları görüyoruz. sistemsel sorunların büyük çoğunluğu güç kaynağı kaynaklı. umarım anlamışsındır şimdi

hocam 800w psuya 4090 rahat dizilir psuyu 10 yıl kullanmak saçma olur zaten sistem güncelleyeceğin zaman atx3.0 lar var şimdi o zaman 4.0/5,0 olur

zaten bu bütçede psu alacak birisi bronz değil gold olduğu için alır ve bu psuya abanacak maddi durumu olmaz genel olarak ama 150w aşşasını alalım 650w o kısma rahatça 4080/4090 sığar işlemciyide r7 7800x3d/7900x3d yaparsan rahatça yetecektir
bu arada zamanında 123 adet 3080'li rig'im vardı denemediğim test etmediğim de güç kaynağı kalmadı diyebilirim. aldığım hataların %90'ı hep güç kaynağı ile ilgili idi. her zaman böldüğüm rige %10 20'lık ek alan açarak psu'larda stabıl calısmasını sagladım hep. rig'im 2 yıla yakın açık kaldı bu arada. bu da tecrübedir. not olarak düşmek istedim.

öyle öyle de şöyle de bir durum var 750w'ın atıyorum 750'sını de vermiyor güç kaynakları duvardan da ölçüm yapmışlığım var full yükte. belki 8/10 adet farklı marka güç kaynağı denedim. tüm sistemleri asus rog thor'a geçirdim ve sonuç mükemmeldi. yine kısıt alıyordum ama x markalar kadar değil.

bu arada attığım ölçümler net olarak doğru sonucu vermeyebiliyor. bu siteyi daha önce de riglerim için defalarca kullanmışlığım var belirli aralıklarla sapma yaşatıyor.

3080 ler stock tamı yoksa oc lu muydu

GirayHan

80+ Platinum
bir tecrübemden daha bahsedeyim high power performance gd serisi 750w güç kaynağım şahsi bilgisayarımda sorunlara sebeb oldu eski kartım 3070 idi. 750w ve high power gold psu kalitelidir. ama bilin bakalım ne oldu. 3d mark testlerinde mavi ekran almaya başladım. gittim değiştim adam gibi güç kaynağı taktım sorun çözüldü. high power gibi bir markadan beklenmeyecek bir durumdu bu. ama oldu. her zaman belli watt'ı boşta bırakmak gerekiyor özetle.

hocam 800w psuya 4090 rahat dizilir psuyu 10 yıl kullanmak saçma olur zaten sistem güncelleyeceğin zaman atx3.0 lar var şimdi o zaman 4.0/5,0 olur

zaten bu bütçede psu alacak birisi bronz değil gold olduğu için alır ve bu psuya abanacak maddi durumu olmaz genel olarak ama 150w aşşasını alalım 650w o kısma rahatça 4080/4090 sığar işlemciyide r7 7800x3d/7900x3d yaparsan rahatça yetecektir

3080 ler stock tamı yoksa oc lu muydu
3080'lerin hepsi absolute overclock ayarındaydı yani min watt max hashrate oranı. kartları en stabil tutan asla yormayan ve ömrünü uzatan bir ayar kısacası.. buna ragmen bu sorunları çeşitli x markaların hepsinde yaşadım ve hatta güç kaynağı kablolarını da x bir siteden özel el yapımı %100 bakır yaptırdım el işçiliği yani ürettirdiğim bu kabloları güç kaynağı üreten farbrika üretmiyor maaliyetinden dolayı siz hayal edin ne kadar uğraştığımı. bu sorunları silverstone ve enermax güç kaynaklarım hariç yaşadım daha sonra bahsettiğim gibi komple thor'a geçirdim kurtuldum.

Son düzenleme:

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Oğuz Ünlüerler
Ya şöyle, rig olayı biraz farklı olabilir çünkü psu ya aşırı yükleniliyor benim amacım gaming olduğundan zorlanma çok yaşamam kendimce. Ayrıca her markanın çok kalitesiz psu ları var highpower iyi olabilir ama markada bayağı kötü modeller de mevcut. Ama mesela gidip sharkoon un yüzüne bakmazsın, çok iyi modelleri mevcut kötüleri olduğu gibi. İş biraz detaylı araştırmaya bakıyor.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim bayağı denemişsiniz tecrübe etmişsniz ben de bir kenara yazdım sağ olun. Zaten bu psu yu alamayacağım gelecek için kafamda bulunsun bu bilgiler :)

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
737
İsim
Abdullah
Bu 800w iki yıl garantili gözüküyor 10 yıl mı yoksa 😹

Top Bottom