Neler Yeni

Çözüldü✓ Cooler Master H500 / 750 W / Bu sisteme yetmiyor mu?

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Selamlar tekrardan @taylansimdi , kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat sizlere bir soru hakkında danışmak istedim umarım müsaitsinizdir yada müsait olduğunuz bir zaman cevaplarsanız çok memnun kalırım 🙏 Yukarıda bazı değerli forum üyeleri, işlemci r9 3900x için en az 280mm yada 360mm olması gerektiğini söylediler sıvı soğutucu hakkında, yoksa diğerleri olmazmış. 280mm yada 360mm takmak istediğimde H500 kasası için yani sizin kullandığınız kasa maalesef küçük kalıyormuş en fazla ön panele takılırmış o da 2 büyük fan'ı neredeyse devre dışı bırakırmış. O yüzden üste takmak en mantıklı olduğunu söylediler soğutma için. Fakat üste taktığımız zamanda ise maalesef h500 kasası için olmuyormuş başka kasalar önerdiler bu sebeple. Sizden de değerli yorumunuzu almak istedim bunun hakkında. 280mm yada 360mm takmak mantıklı mı 240mm yerine birde eğer mantıklıysa hangi kasayı önerirsiniz sizde? Yukarıda ki değerli arkadaşlarımınız 1-2 kasa önerdiler eğer sizin de şöyle yap böyle yapabilirsin dediğiniz var ise çok memnun olurum. Teşekkürler tekrardan 🥰 🙏
Ben Xpg Battlecruiser öneririm. Hem üst ve önde 360mm desteği var .

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Ben Xpg Battlecruiser öneririm. Hem üst ve önde 360mm desteği var .
Evet evet teşekkür ederim zaten dikkate alarak yorumunuzu baktım kasaya çok güzel fakat ariyetten bir psu almak ekstra birazcık masraf olabilir diye sormuştum sorumu, aslında eğer öyle yaparsam hangi psu önerirsiniz çünkü kasanın yanında ekstra olarak psu gelmiyormuş o kasada. Bu arada teşekkür ederim tekrardan yorumunuz için 🙏 🥰

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Selamlar tekrardan @taylansimdi , kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat sizlere bir soru hakkında danışmak istedim umarım müsaitsinizdir yada müsait olduğunuz bir zaman cevaplarsanız çok memnun kalırım 🙏 Yukarıda bazı değerli forum üyeleri, işlemci r9 3900x için en az 280mm yada 360mm olması gerektiğini söylediler sıvı soğutucu hakkında, yoksa diğerleri olmazmış. 280mm yada 360mm takmak istediğimde H500 kasası için yani sizin kullandığınız kasa maalesef küçük kalıyormuş en fazla ön panele takılırmış o da 2 büyük fan'ı neredeyse devre dışı bırakırmış. O yüzden üste takmak en mantıklı olduğunu söylediler soğutma için. Fakat üste taktığımız zamanda ise maalesef h500 kasası için olmuyormuş başka kasalar önerdiler bu sebeple. Sizden de değerli yorumunuzu almak istedim bunun hakkında. 280mm yada 360mm takmak mantıklı mı 240mm yerine birde eğer mantıklıysa hangi kasayı önerirsiniz sizde? Yukarıda ki değerli arkadaşlarımınız 1-2 kasa önerdiler eğer sizin de şöyle yap böyle yapabilirsin dediğiniz var ise çok memnun olurum. Teşekkürler tekrardan 🥰 🙏
öncelikle selamlar ^^ daha önce de söylediğim gibi bu kasayı anlattıığımda tek eksisi 240mm desteklemesiydi yukarı tarafın.Fakat bunu eksi olarak görmediğimi söylemiştim kasanın hava akışını gördükten sonra.r9 3900x ile 240mm sıvı soğutuculu bir teste baktım demin kasa ve sıvı soğutma farklıydı tabii ki sadece öyle dediğin için merak edip 240mm performansına baktım.render alırken 73-75 derece arasıydı 240mm soğutma ile.biraz voltaj oynamayla onu 67-68'e çekebilirsin öyle güçlü bir işlemci için 75 dereceler yüksek değil.Ama tabii ki hedefe göre şekillendir kendini 360mm takmak istiyorsan başka modellere yönebilirsin tabii ki ^^

omer08can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ömer Can
Merhaba arkadaşlar öncelikle günaydın ve iyi forumlar dilerim, umarım gününüz güzel eğlenceli geçer. Birkaç gündür forumda konular açıyorum PC toplama parçaları ile alakalı az çok bilgim oldu forumdaki arkadaşların güzel mesajları ile fakat bugün bir arkadaşıma ortalama olarak olucak parçaları sıraladığım da istediğim kasaya uymadığını söyledi. Benim tercihim Cooler Master H500 + 750w 80+ gold olması yönünde çünkü içinde hem PSU var hemde kasa içinin geniş olması tercihim olmuştu. Fakat ortalama toplayacağım sistem'e bu PSU yetmiyormuş yani 770w civarı bir güç lazımmış bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Bu kasa yeter mi yoksa arkadaşın söylediği gibi başka kasa ve PSU bakmak mı lazım? Sistemi aşağı yukarı ortalama olacak parçaları sıralıyorum. Şimdiden değerli yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim :giggle: 💗

-Sistem-

İşlemci:
Ryzen 9 3900x
İşlemci Fanı: Stok Fan (Sonrasında Asus rog strix Lc 240 RGB 240mm işlemci sıvı soğutucu / bütçe olunca bunu takıcam.)
Anakart: Asus rog strix b550-E gaming 4600mhz (oc) Wifi
Ekran Kartı: Asus rog strix 2070 super oc
Ram: Gskill 16GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
Ssd: Samsung 500gb 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma)
HDD: Seagate 1tb Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" Sata 3.0 harddisk

Kasa Fotoğrafı : Alıntıyı görüntüle
şuan sistem alınmaz rtx 3000 serisini bekleyin 3070 alın

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
öncelikle selamlar ^^ daha önce de söylediğim gibi bu kasayı anlattıığımda tek eksisi 240mm desteklemesiydi yukarı tarafın.Fakat bunu eksi olarak görmediğimi söylemiştim kasanın hava akışını gördükten sonra.r9 3900x ile 240mm sıvı soğutuculu bir teste baktım demin kasa ve sıvı soğutma farklıydı tabii ki sadece öyle dediğin için merak edip 240mm performansına baktım.render alırken 73-75 derece arasıydı 240mm soğutma ile.biraz voltaj oynamayla onu 67-68'e çekebilirsin öyle güçlü bir işlemci için 75 dereceler yüksek değil.Ama tabii ki hedefe göre şekillendir kendini 360mm takmak istiyorsan başka modellere yönebilirsin tabii ki ^^
Teşekkür ederim yardımınız ve desteğiniz için çok açıklayıcı oldu. O zaman ona göre hareket edip almak en iyisi olacaktır tekrardan yorumunuz için çok sağolun 🤗 🤗 🙏 🙏 🙏
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuan sistem alınmaz rtx 3000 serisini bekleyin 3070 alın
Teşekkür ederim yorumunuz için zaten aslında onun için birazda bekliyorum ekstra olarak. 3070 tabi daha iyi olacaktır fakat fiyat konusu beni biraz merakta bırakıyor açıkcası. Çünkü mesela asus rog strix 2070 super oc şuan ortalama olarak 6400-6600 TL civarında, fakat yeni ekran kartları geldiğinde 3070 ne kadar olacak mesela 2000-2500 TL daha fazla olacak ise beni çok zorlar o zaman yani 8000-9000 civarı bir fiyat olmasından korkuyorum açıkcası. Ama değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🤗 🤗 🥰 🙏

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Teşekkür ederim yardımınız ve desteğiniz için çok açıklayıcı oldu. O zaman ona göre hareket edip almak en iyisi olacaktır tekrardan yorumunuz için çok sağolun 🤗 🤗 🙏 🙏 🙏

Teşekkür ederim yorumunuz için zaten aslında onun için birazda bekliyorum ekstra olarak. 3070 tabi daha iyi olacaktır fakat fiyat konusu beni biraz merakta bırakıyor açıkcası. Çünkü mesela asus rog strix 2070 super oc şuan ortalama olarak 6400-6600 TL civarında, fakat yeni ekran kartları geldiğinde 3070 ne kadar olacak mesela 2000-2500 TL daha fazla olacak ise beni çok zorlar o zaman yani 8000-9000 civarı bir fiyat olmasından korkuyorum açıkcası. Ama değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🤗 🤗 🥰 🙏
Üst modeller 6K civarı olur tahminim.

omer08can

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ömer Can

500 dolar deniyor
normal bir 2070s de 500 dolar olduğuna göre bence bekleyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Üst modeller 6K civarı olur tahminim.
Anladım yani 2070 super oc şuan nasıl 6500 TL ise, örneğin 3070 6500 TL gibi olacaktır anladığım kadarıyla 🥰

500 dolar deniyor
normal bir 2070s de 500 dolar olduğuna göre bence bekleyin
Anladım teşekkür ederim değerli yorumunuz için yani gene şuan ki 2070 civarında olacaktır fiyat 🙏 🤗

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dert etmene gerek yok, hemen hemen 2070 Super ile aynı fiyatlarda olacak.
Fakat hem daha az güç çekecek hem de 2080 TI'dan bile iyi olacak.

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Konu tekrar uyanmış :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Dert etmene gerek yok, hemen hemen 2070 Super ile aynı fiyatlarda olacak.
Fakat hem daha az güç çekecek hem de 2080 TI'dan bile iyi olacak.
Yaa gerçekten çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için hemde bu kadar yardımsever olduğunuz için. O zaman beklemeye değecek ve bekleyeme devam. Bu teknoloji konularında sizlerin sayesinde güzel bir sistem olur umarım teşekkür ederim tekrardan güzel mesajınız için 🥰 Peki bir sorum olacak size kusura bakmayın kafanızı şişiriyorum ama mesela şuan 2080 ti 13-14.000 TL civarında fakat sizlerin söylediği 3070, 2080ti'dan daha iyi olacak demiştiniz yukarıda ama fiyatı neredeyse yarı fiyatı kadar düşük olacak. O zaman insanlar mesela 4 ay sonra neden 2080ti alsınlar ki, gidip 3070 alıp hem yarı fiyatına ucuz bir ekran kartı alacak hemde daha iyi performans sunacak bize? Yani bir nevi 2080ti piyasadan silinir hala o fiyatta kalırsa eğer. Aklıma takılan sorulardan biri de bu işte 🤗 😄 😄 🙏

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yaa gerçekten çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için hemde bu kadar yardımsever olduğunuz için. O zaman beklemeye değecek ve bekleyeme devam. Bu teknoloji konularında sizlerin sayesinde güzel bir sistem olur umarım teşekkür ederim tekrardan güzel mesajınız için 🥰 Peki bir sorum olacak size kusura bakmayın kafanızı şişiriyorum ama mesela şuan 2080 ti 13-14.000 TL civarında fakat sizlerin söylediği 3070, 2080ti'dan daha iyi olacak demiştiniz yukarıda ama fiyatı neredeyse yarı fiyatı kadar düşük olacak. O zaman insanlar mesela 4 ay sonra neden 2080ti alsınlar ki, gidip 3070 alıp hem yarı fiyatına ucuz bir ekran kartı alacak hemde daha iyi performans sunacak bize? Yani bir nevi 2080ti piyasadan silinir hala o fiyatta kalırsa eğer. Aklıma takılan sorulardan biri de bu işte 🤗 😄 😄 🙏
nvidia konsolların önüne geçmeye çalışıyor ve rakibi AMD`yi geçmek. o yüzden bu kadar ucuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
İlkim Soylu
Konu tekrar uyanmış :D
Ya evet biraz öyle oldu aslında bu forum kurallarına aykırımı bilemiyorum eğer aykırıysa sizlerden ve moderatörlerden özür dilerim sadece fan konusunda kafama takılan bir soru sordum. Değerli üyelerin diğer cevaplarından konu konuyu açtı bir nevi 😄 Eğer foruma böyle aykırysa hemen başka bir yerde doğru yerde açarım konuyu 🙏 🙏 🥰

Top Bottom