COOLER MASTER TD500 KASA

cascade

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese iyi forumlar halen r5 5600x işlemci Asus tığ strix 3060 ti grafik kartı işlemci soğutucu olarak cooler master liqut 240 mm v2 soğutucu ile td500 kasa içerisinde kullanıyorum. Ana kartım msı x570 pro carbon wifi modeli ile msı center uygulaması üzerinden RGB ve fan hızlarını kontrol edebiliyorum. Sorum şu td500 kasa fanlarının rpm hızlarının ayarlamasını nasıl yapmalıyım şöyleki full hızda mı çalıştırmam daha mantıklı yoksa kendi ayarında yani işlemci ısındıkca artan rpm şeklinde mi.şöyle bişey gözlemledim hatta araştırma yaptım ısıya göre artan rpm ayarında kullandığımda oyunlarda özellikle işlemci sıcaklığı değişkenlik gösteriyor bu da kasa fanlarının birden hızlanıp tekrar yavaşlamasına sebep oluyor full hızda çalıştırınca haliyle sıcaklık değerleri düşük çıkıyor ama aşırı ses yapıyor sizce en doğru tercih nasıl olmalı

Fanları traktör sesine katlanırım diyorsan al
Çok dönerse o kadar ses çıkar ben değiştirirdim

Fanları traktör sesine katlanırım diyorsan al
Çok dönerse o kadar ses çıkar ben değiştirirdim
Zaten onu belirttim nasıl yapmalıyım diğer türlü bir hızlanıp bir yavaşlıyor hangisi daha uzun ömürlü olur ayrıca kasa içi sıcaklık değerlerinde ortalama 5 derece fark ediyor

Zaten onu belirttim nasıl yapmalıyım diğer türlü bir hızlanıp bir yavaşlıyor hangisi daha uzun ömürlü olur ayrıca kasa içi sıcaklık değerlerinde ortalama 5 derece fark ediyor
Çok dönerse sıcaklık azalır ses artar.
Oyun içi değerler çok mu yüksek?
Ben ses istemezdim.
Kasadan kontrol edilmesi lazım fan hızının.

Çok dönerse sıcaklık azalır ses artar.
Oyun içi değerler çok mu yüksek?
Ben ses istemezdim.
Kasadan kontrol edilmesi lazım fan hızının.
Kasadan kontrol edilmesi lazım derken msı center üzerinden yapabiliyorum kontrolü ayrıca sıcaklıklar puan için mevsim itibariyle ister istemez yüksek sayılmaz ama merakım aslında bu tarz kullanımı sizlerin nasıl tercih ettiğiniz

Kasadan kontrol edilmesi lazım derken msı center üzerinden yapabiliyorum kontrolü ayrıca sıcaklıklar puan için mevsim itibariyle ister istemez yüksek sayılmaz ama merakım aslında bu tarz kullanımı sizlerin nasıl tercih ettiğiniz
Düşük olması lazım :D
Dereceler önemli onları söylemeniz lazım ki ona göre yorum yapayım

Düşük olması lazım :D
Dereceler önemli onları söylemeniz lazım ki ona göre yorum yapayım
Yani şöyle söyleyebilirim örneğin boşta işlemci 40 derecelerde full rpm kasa fan olunca diğer türlü olunca 45 dereceleri görüyor grafik kartı full rpm kasa fanı olunca 35 derecelerde diğer türlü 40-45 arası tabi oyunlarda 5 derecelik bu artış aynı seviyede yükseliyor ama max gördüğüm ısı işlemci için 55 grafik kartı için 60 oluyor oto rpm da yine 5-6 derecelik yükselme oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,994
Üyeler
204,580
Son üye
emiraann
Geri