🔥İndirim Corsair MP600 Pro 2TB M2 SSD 7222TL

BOĞAZİÇİ BİLGİSAYAR, TR deki Corsair distiribütörlerinden biri, aynı zamanda garanti teknik servisi.

Hocam benim de aklımda bu SSD vardı ama fiyat fazla geldiği için geçici süreliğine beni 3 yıl idare etsin diye https://amzn.eu/d/0FQ5KWR bunu aldım 2800 e 3 Taksit olarak.

Ama iade süresince bu SSD 5k civarına inerse ya da MSI M480 Pro 1 TB 3k civarına inerse onu alırım diye düşünüyorum.

@by_yp ozaman kioxia exceria filan alabilirsin ama tbw tabii ki ne kadar yüksek olsa da senin 20 senede onu doldurman zor yani o kadar takılma tabi illa marka olsun bilindik olsun dersen kioxia alabilirsin exceria modelini alır heatsinki sökersin laptoba öyle takarsın. alcaksan tlc nand olmasına bak qlc den ziyade tlc olsun varsa birde dram olsun ama yedek dosya için kullancaksan windows kurmucaksan dram olmasa da olur .
aynen sizin gibi düşünüyorum bende. oyun yada film, foto vs yedekleyeceğim kısa süreli. muhtemelen aylık periyotla harici hdd ye yedekleme yaparım. ssdye güven olmaz. ha var ha yok. ilginiz için teşekkür ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim de aklımda bu SSD vardı ama fiyat fazla geldiği için geçici süreliğine beni 3 yıl idare etsin diye https://amzn.eu/d/0FQ5KWR bunu aldım 2800 e 3 Taksit olarak.

Ama iade süresince bu SSD 5k civarına inerse ya da MSI M480 Pro 1 TB 3k civarına inerse onu alırım diye düşünüyorum.
ülkemizde inmez heleki ram ve ssd kıtlığının olduğu şu dönem zor. inse bile yakalayabilecek misiniz indirimi, oda ayrı konu.

bu devirde 1 düşünüyorsan 2 alcaksın kafan rahat olcak. 1 tb bile günümüzde zar zor yetiyor bir kaç oyundan sonra doluyor. 2 tb makul seviyede fiyatına uygun alınır

Her şey atto ve crystaldiskmarkta bitmiyor hocam daracık makale.
Alın 990pro incelemesi mp700 ile karşılaştırılıyor mp600 pro nh da değil:

990 prom yok ama wd black sn850x var aynı şartlarda test yapar atarım. 990 prodan biraz daha düşük randomlarda. mp600 pro nh makalede övdükçe övülmüş bana güvenilir gelmedi.

Ayrıca sizin gönderdiğiniz makaledekiyle arkadaştaki aynı olamaz kendisinin testleri ortada makaledeki sonuçlar ortada. Arada çok fark var. Muhtemelen farklı versiyonlar. Adam phison E18 + micron b47r'lı versiyonla test yapıyor. Arkadaşınki büyük ihtimalle phison e18 + bics5 donanımlı.

En geç yarım saate sn850x cdmark sonuçlarını yüklerim hocam.

@Memo256

Biri %90 diğeri %96 dolu olduğu halde mp600 pro nh değerlerinden iyi randomda. Diskler dolu olduğu işin seq karşılaştırmak doğru olmaz ama orada da durum ortada.
Ki 990 pro renegade’den de sn850xten de bir tık üstün. Adamın makalesinde her nasılsa mp600 pro nh 990 prodan yüksek veriyor cdmarkta. Ama attoda düşük veriyor.

Bu arada benim sistemim imzamdaki sistem bu kardeşimin pcsi. Bios ayarları bile fark eder sonuçlarda.
Sistemin diğer parçaları
Colorful b650m v15 wifi
9800x3d
Klevv urbane 6000mhz cl28 2x16
5080 aorus master

Ekler

• IMG_9273.webp
    IMG_9273.webp
    345.8 KB · Hit: 10
  • IMG_9272.webp
    IMG_9272.webp
    563.7 KB · Hit: 10