Yardım Cougar Airface kasa için fan ve soğutma önerisi

MeReKGs67

80+
Reaksiyon skoru
94
Selamlar dostlar. 1 hafta önce tıkla bu sistemi tıkla Cougar Airface RGB 700W güncellemesi ile aldım. Kasa dün geldi. Önünde 2 adet 140mm arkasında 1 adet 120mm fan var. 3 fanın yetersiz kalabileceğini söylediler. Üst tarafa 2 fan daha olsa daha iyi olurmuş.

Ayrıca sisteme tıkla bu işlemci soğutucuyu aldım. Onda da iki adet fan var onlar da egzoz fanına doğru üfleyecek. Daha değiştirmedim AMD'nin kendi fanıyla acaba diyorum hazır sürülmüş termal macun üzerinde kalsın mı yoksa Thermalright'in kendi macununu mu süreyim?

Kasanın üst tarafına ya 2x120 ya da 2x140 fan takılıyor bu arada.

Ayrıca diğer bir sorum şu M.2 SSD var sistemde ama pasif soğutucusu yokmuş ben performanstan ziyade daha uzun ömürlü olması veya arıza çıkartmasını bir nebze engellemek için ona da soğutucu alınmalı mı diye düşünüyorum.

Kasayı masamın üzerine koydum bu arada yerde önü açık ama arka ve üst tarafı kapalı biraz hem yerde daha çok tozlanıyormuş temiz kalsın minik sevgilim.

Akakçe'de sırasıyla en popüler olanlar bunlar.

Hangisini almalıyım sizce? Cougar kasamdaki kullanılan fanların modeli ne satılıyor mu onu bulamadım aslında kendi fanından alsam kasamın daha iyi olur gibi RGB renk uyumluluğu açısından? Bu arada RGB fanların kablolarını takmakta sıkıntı yaşamam inşallah. LED contoller var kasada.

Bilgisayar masam ve kasanın içi bu şekilde. Daha yeni sistemi kullanmadım aog 24G4X monitör sipariş verdim onun gelmesini bekliyorum eski Casper monitörüm VGA destekliyor sadece eski sistemden yazıyorum şu anda. Dediğim gibi işlem soğutucuyu değiştirmedim daha ekran kartını da takmadım monitör gelince hepsini beraber kuracağım nasipse :D @AlevFırtınası @KYLORIN90 @DR. BİYOLOJİ hocalarım sizin de görüşlerinizi beklerim :)
WhatsApp Görsel 2024-08-31 saat 00.05.08_122fc6f4.jpgWhatsApp Görsel 2024-08-31 saat 00.05.08_a2390a54.jpg

Bir de kasanın masanın üzerinde durmasındaki tek korkum sağ tarafa doğru devrilip yere düşmesi 🥶🥶🥶 Düşünmesi bile korkunç.

Masamın yerinden dolayı kasanın önleri pencere tarafına doğru içine direk havayı alacak şekilde değil de tersi yönüne bakıyor egzoz fanı pencere tarafına bakıyor ama tam önünde değil o kadar etkilemez herhalde çok detaya inmemek lazım

Son düzenleme:

Bu da var alternatif olarak üste iki tane alabilirim

Bu arada egzoz fanı mı daha önemli yoksa üst fanlar mı çok etkiler mi? Egzozdaki 120mm fanı yukarı alıp bunu egzoz kısmına mı taksam? Üste bi tane daha alırım 2 tane olmuş olur ama bu sefer fanlar uyumsuz olur iki farklı fan yanyana? Kafamda deli sorular
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de şunu düşünüyorum üstteki fanların RGB olması çok etkiliyor mu görüntüyü öndekiler kadar? Sonuçta kasa masanın üzerinde ve üst tarafta kaldığı için fanlar yukarıdan görmeyecem bile fanları eğer öyleyse iki tane en son attığım fandan alabilirim yeter ki daha iyi hava akışı olsun. Eğer RGB çok etkiliyorsa https://www.akakce.com/kasa-fani/en...s-argb-siyah-12-cm-3-lu-fiyati,280784834.html bundan da alabilirim soğutma performansı yakın sanırım pek anlamıyorum ama CFM değerleri yakın ve devir hızı değerleri.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9:48 de dediği çok mantıklı üst tarafta sadece anakartın üstüne gelecek şekilde bir çıkış fanı yapmak mantıklı olacaktır

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,213
Üyeler
175,180
Son üye
laptopdannefretedenadam
Geri