Neler Yeni

COVID-19 Önlemleri ne kadar yeterli ? Bireysel olarak siz ne önlemler aldınız ?

Alınan önlemler sizce yeterli mi ?

• EVET

• HAYIR

• Herhangi bir Fikrim yok

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Ulababas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ULAŞ
Twitter
ulasbal35
Bu salgının başarıyla üstesinden gelmiş ülkelere baktığımızda Güney KORE 320 bin , Almanya 160 bin test yapmış. Ülkemizde ise bu sayı daha 30 bini bile bulmadı . Almanya sadece bir günde 10 bin test yaparken bizim 15 günlük test sayımız neden 30-40 bin ? Türkiye ne yazık ki arkadaşlar italya olma yolunda ilerliyor halk da devlette özellikle halk , lütfen şu bir hafta içinde oldukça dikkatlı olun dışarı çıkmayın .
Sizin bu salgın hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?
Önlemleri yeterli buluyor musunuz ?
Halk sizce bu salgına karşı yeterli bilgiye sahip mi ?

RmzDayi

80+ Silver
G.kore hariç bu işi doğru düzgün yöneten ülke yok benim gözümde.
Ülke ( yöneticileri ) olarak ilk başta işi ciddiye almadık. Taa ki İran da çıkan vakalar ve hızlı ölümler ile bir takım hızlıca önlemler alındı ama ondan öncesine kadar ülkeye giren girdi zaten. Daha sonra umre ziyaretinden gelen ilk kafilelere bir test ve kontrol yapılmadı. Havalimanlarında yapılan termal görüntüleme ile bu işin olmayacağını bu işin uzmanı olmayan her insan bilir. Velhasıl geciktik ama şu an toparlamaya çalışıyoruz.
Kişisel olarak, maskesiz ve eldivensiz dışarı adım atmıyorum. Evin bir odasını(kapıya en yakın) soyunma odası yaptık. Dışardan gelen tüm üstünü orada çıkarıyor ve çıkanlar anında çamaşır makinesine. Ayrıca evimizde dezenfektan, kolonya ve maskemiz var. Mutfak alışverişimizi daha önceden yapmıştık bu yüzden marketlere koşmadık. Stok yapmadık. Sadece 1-2 paket bebek bezi aldım.
İş yerinde ise, kapıda güvenlik ateş ölçüyor ve her gün maske veriyor. Maskesiz işletme içinde dolanmak kesinlikle yasak. Takmayan olursa anında tutanak yazılıyor. Servisler 2 günde bir baştan aşağı temizleniyor. Serviste bulunan personel sayısı %50 yi geçmeyecek şekilde ayarlandı. Fazla personel yıllık izine çıkarıldı. Ay sonuna kadar fabrika açık kalacak. Ay sonundan sonra herkesi yıllık izine çıkaracaklar 15 gün. Sonrasında ise ücretsiz izinler başlayacak.

Kısacası kötü günler geride kaldı, artık daha kötü günler bizi bekliyor.

EnesK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Enes Köseer
Virüs ülkemize oldukça geç geldiğini düşünüyorum. Bu bizim avantajımız oldu ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletime her zaman güvenirim en kötü devlet bile devletsizlikten daha iyidir bizim az test yapmamızın sebebi laboratuvar sayılarından düşünüyorum.Ve Fahrettin Koca bunun en kısa sürede artırılacağını belirtti Bu sayılar artınca ve yeni kitler kullanılmaya başlayınca bu rakam artar. Bize kalan kendi tedbirimizi alıp dışarı çıkmamak zorunlu kalmadıkça kalabalık ortamlara girmemek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğan Işık
Bireysel olarak tavsiyem ellerinizi yüz bölgenize sürmeden mutlaka yıkayın birisi sizin yüzünüze hapşurmadığı öksürmediği ve tükürmediği sürece virüs bulaşma ihtimaliniz çok düşük ve beslenmenize özen gösterin gerekirse ek vitamin alın

Ulababas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ULAŞ
Twitter
ulasbal35
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağlık bakanımız Fahrettin KOCA işini mükemmel yapıyor. Şuanda gayet kontrol altında olduğunu düşünüyorum ben.
Allah razı olsun cidden canla başla savaşıyor ama bu iş Fahrettın Kocayı aştı artık . Diğer ülkelerin başkanları Trump Merkel Macron olsun her gün televizyona çıkıp bilgilendirme yapıyor . Bizim devlet büyüklerimiz niye televizyonlara çıkmıyor ? kalpazanlar kanallarda milleti yanlış yönlendiriyor .

Enes3841

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Enes Yıldırım
Instagram
kayserileee
Steam
https://steamcommunity.com/id/EnesYLDRM/
Discord
EnesBey#7603
Allah razı olsun cidden canla başla savaşıyor ama bu iş Fahrettın Kocayı aştı artık . Diğer ülkelerin başkanları Trump Merkel Macron olsun her gün televizyona çıkıp bilgilendirme yapıyor . Bizim devlet büyüklerimiz niye televizyonlara çıkmıyor ? kalpazanlar kanallarda milleti yanlış yönlendiriyor .
Çok haklısın vallaha. Sağlık ve Eğitim bakanı olarak şanslıyız diğer ülkelere göre Allah'tan :)

afducy

80+
Evden çıkmamaya özen gösteriyorum. Ha eğer çıkarsam da maske ve dezenfektan kullanıyor, kimseye temas etmiyor,her yere yürüyerek gitmeye çalışıyorum. Eve girişte direk banyoya gidip kıyafetleri makineye koyuyorum. Ve duşumu alıp işlerime devam ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsimsiz Muhendis
alınan önlemler yeterli de insanlarımız duyarsız sadece

Oxygennrs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Bedrettinx
Diğer ülkelerin bu virusu eradike ettiklerine dair şüphelerim var.Tüm wuhanı kasıp kavuran virus nasıl çin geneline yayılmaz ki DSÖnün son yaptığı açıklamalar çinde ciddi derecede corona vakalarının devam ettiği ancak saklandığı yönündeydi.
Bizim ülkemizde süreç diğer ülkelere göre gayet iyi ilerliyor. Ben ülkemizde bu olayın hiç sallanmayacağını düşünüyordum ancak tam tersi oldu çoğunluk baya dikkatli.
Ama bence bu süreç 3-4 ayı bulur.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,031
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Toplumsal izolasyon en iyi önlemdir gözümde.
1.5 haftadır bır kere bile dışarı cikmadim, sadece balkona çıkıyorum o kadar. Bu durumda da elleri vesaire yıkamaya gerek kalmiyor, virüs bulasma ihtimali sıfır. Yemek siparişleri sonrası el yıkama hariç tabi ki.

Top Bottom