Neler Yeni

[ÇÖZÜLDÜ] Sistemimde bir sorun var sebebini anlayamadım

Ancetre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ata Ulukan
Tam olarak teknik sorunum şudur ; Bilgisayarımı yoracak en ufak işlem yapmamama rağmen 3-4 dk da bir kere , saniyelik olarak takılıyor oyunlarda bu durumu yaşamadım yada fark etmedim. Ekran Kartımın performans durumunu ( MSI RX 580 ARMOR GP OC 8GB ) AMD Radeon Software programından incelediğimde GPU kullanım % sinin sürekli olarak %0 ile %100 , %90 arasında ani düşüp çıktığını gözlemledim. yaptığım FurMark testinin sonuçlarını(Testi 5 dk kadar sürdürdüm Full Screen 1920x1080 Anti - aliasing:8X MSAA seçenekleri seçili şekilde)
Tüm driverlarım ve BIOSum güncel durumdadır.

+ CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
+ Sistem Montaj + Driver Kurulumu Hizmeti
+ ADATA 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
+ MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
+ AMD Ryzen 5 2600 AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
+ POWER BOOST VK-T01B RGB 650W 80+ Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
+ MSI Radeon RX 580 ARMOR GP OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı

Ekler

• FurMark CPU-Z.png
    FurMark CPU-Z.png
    104 KB · Hit: 57

Ancetre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ata Ulukan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı kullanımında bir problem var. MSI Afterburner yazılımını indirip oyun içi değerleri atabilir misiniz. Nasıl açıldığı YouTube'da var. Bu linkten indirebilirsiniz: https://www.MSI.com/page/afterburner
Assassin's Creed Odyssey Oyununda Yüksek Grafik Ayarları ile bu şekilde sanırım bunu istemiştiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı kullanımında bir problem var. MSI Afterburner yazılımını indirip oyun içi değerleri atabilir misiniz. Nasıl açıldığı YouTube'da var. Bu linkten indirebilirsiniz: https://www.MSI.com/page/afterburner
Programı açtığımda ayarlar böyleydi burada oynama yapmam gerekiyor muydu bilmiyorum ? :unsure:

Ekler

• 1.png
    1.png
    192.2 KB · Hit: 56
  • 2.png
    2.png
    184.8 KB · Hit: 54
  • 3.png
    3.png
    233.9 KB · Hit: 49
Son düzenleme:

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Sistemde bir anormallik var. Ne olduğunu anlayamadım. İşlem yapmamanıza rağmen takılma yapıyorsa bir problem vardır. Bilgisayarınızı taratın. Virüs varsa temizler. Olmazsa aldığınız yer ile görüşün teknik servise gönderin.

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,575
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
Sistemde bir anormallik var. Ne olduğunu anlayamadım. İşlem yapmamanıza rağmen takılma yapıyorsa bir problem vardır. Bilgisayarınızı taratın. Virüs varsa temizler. Olmazsa aldığınız yer ile görüşün teknik servise gönderin.
Su630 u var ondan olur mu?

KronosEP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Sercan
Tam olarak teknik sorunum şudur ; Bilgisayarımı yoracak en ufak işlem yapmamama rağmen 3-4 dk da bir kere , saniyelik olarak takılıyor oyunlarda bu durumu yaşamadım yada fark etmedim. Ekran Kartımın performans durumunu ( MSI RX 580 ARMOR GP OC 8GB ) AMD Radeon Software programından incelediğimde GPU kullanım % sinin sürekli olarak %0 ile %100 , %90 arasında ani düşüp çıktığını gözlemledim. yaptığım FurMark testinin sonuçlarını(Testi 5 dk kadar sürdürdüm Full Screen 1920x1080 Anti - aliasing:8X MSAA seçenekleri seçili şekilde)
Tüm driverlarım ve BIOSum güncel durumdadır.

+ Corsair 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
+ Sistem Montaj + Driver Kurulumu Hizmeti
+ ADATA 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
+ MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
+ AMD Ryzen 5 2600 AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray
+ POWER BOOST VK-T01B RGB 650W 80+ Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
+ MSI Radeon RX 580 ARMOR GP OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı

Bu sorunun aynısı bende de var. Ve hala bir çözüm bulamadım. Bende bir AMD ekran kartı kullanıyorum (rx 570) çözümü bulursanız bilgilendirir misiniz.

Ancetre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ata Ulukan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windowsdan taramayı yaptım sıfır sonuç çıktı.
Teknik Servis ile ne yazıkki iletişim kuramıyorum bilgisayarı itopyadan aldım. Gün içerisinde telefon ile ulaşmaya çalıştım uzun süre telefonda bekledim sadece furmark kur dedi ve telefon kesildi. Mail de attım, foruma açtığım başlık şeklinde haber bekliyorum.

Olabilir aslında ben o parçaya dikkat etmedim. Hocam CrystalDiskMark programını indirip SSD'ye test yapar mısınız? Sonuçları atarsanız sevinirim.
Sonuçlar bu şekilde

Ekler

• 4.png
    4.png
    29.8 KB · Hit: 48

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Windowsdan taramayı yaptım sıfır sonuç çıktı.
Teknik Servis ile ne yazıkki iletişim kuramıyorum bilgisayarı itopyadan aldım. Gün içerisinde telefon ile ulaşmaya çalıştım uzun süre telefonda bekledim sadece furmark kur dedi ve telefon kesildi. Mail de attım, foruma açtığım başlık şeklinde haber bekliyorum.
Hocam öyle olmaz. Daha önce bende teknik servisle görüştüm. Kargo kodu isteyin gönderin sistemi baksınlar. Tavsiyem sabah 9'da kalkıp direk aramanız ancak öyle ulaşılabiliyor.

Evet hocam sorun belli oldu. SSD'niz sorunlu. SSD'nizi servise gönderin değişim isteyin. Yazma değerlerinin çok düşük olduğunu belirtin.

Ancetre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ata Ulukan
Hocam öyle olmaz. Daha önce bende teknik servisle görüştüm. Kargo kodu isteyin gönderin sistemi baksınlar. Tavsiyem sabah 9'da kalkıp direk aramanız ancak öyle ulaşılabiliyor.

Evet hocam sorun belli oldu. SSD'niz sorunlu. SSD'nizi servise gönderin değişim isteyin. Yazma değerlerinin çok düşük olduğunu belirtin.
Teşekkür ederim peki şu normal midir ya

Ekler

• Ekran Görüntüsü (26).png
    Ekran Görüntüsü (26).png
    307.3 KB · Hit: 53

Ancetre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ata Ulukan
Evet bu değerler normal. Hocam benim SSD'de sorunlu çıktı. En son mesajlardan bakabilirsiniz. İade edeceğim sizde servise gönderdikten sonra iade edin.
Tekrardan teşekkür ederim.

Bu sorunun aynısı bende de var. Ve hala bir çözüm bulamadım. Bende bir AMD ekran kartı kullanıyorum (rx 570) çözümü bulursanız bilgilendirir misiniz.
Benim sorunum SSD de gözüküyormuş dostum sende bi kontrol et istersen

Top Bottom