Cr*cke tövbe edeceğim artık

Birinci para kazanmadıysan tövbe etmene gerek yok.

İkincisi git abdest al tövbe namazı kıl için rahat edecekse

Üçüncüsü istersen git kiliseye
Ben geldim peder de
cracqli programlar indirdim günaha girdim de

Benim günahlarımı çıkar peder de
O da senin günahlar çıkarsın
Baba, Oğul ve Kutsal Ruh✝️
Ahahhahaha yok 3. Zaten benim için yapmaya gerek yok

Ben onu sana haram ettim senden cikar kardesim mi yaziyo destek

Başkasının emeğini gasp anlamına gelecek her iş, tutum ve davranış, kul hakkı sorumluluğunu gerektirir. Bu sorumluluk ise söz konusu hak sahibine iade edilmedikçe veya helallik alınmadıkça ortadan kalkmaz.
İslâm emeğe büyük değer verir, haksız kazanca karşı çıkar. Kur’ân-ı Kerîm’de, “İnsan için ancak çalıştığı vardır.” (en-Necm, 53/39) buyurulur. Hz. Peygamber de (s.a.s.) emeğin hakkının verilmesi gerektiğini değişik hadisleriyle ifade etmişlerdir. Bunlardan birinde “Hiçbir kimse, elinin emeği ile kazandığını yemekten daha hayırlı bir kazanç yememiştir. Allah’ın peygamberi Dâvûd (a.s.) da kendi elinin emeğini yerdi.” (Buhârî, Büyûʽ, 15 [2072]) buyurmuşlardır.
Teknolojinin geliştiği, insan emeğinin çok değişik şekil ve ortamlarda tezahür ettiği günümüzde aynı ölçüde hak ve emek ihlalleri söz konusu olmaktadır. Bu hak ihlalleri dijital dünyada da yaşanmaktadır. Bu tür haksız davranışlar sadece bireylerin hakkını gasp etmiş olmamakta, aynı zamanda, o alanlarda emek harcayan insanların yeni ürünler üretme konusundaki şevkini kırmakta, bu da geniş anlamda kamu hakkı ihlaline dönüşmektedir.
Bu sebeple birer emek mahsulü olarak internet ortamına geçirilmiş olan her türlü program, yazılım, kitap, müzik vb. ürünleri ilgililerin izni olmadan elde edip kullanmak caiz değildir.

Nası yanı cracke tövbe edip orjinal Windows lisansı satın alicak misin yoksa sadece oyunları satın alıp
Dizipalden dizi film
10 liralık çakma keyle Windows kullanmaya devam mi ediceksiniz

Aile paylaşımı da kul hakkı mi yeni bilgi geldi mi?

Cr*ck programları kullanmış birisiyimdir ancak artık tamamen pişmanım tövbe edeceğim ancak support ekiplerine falan ulaştığımız da helallik gibi bir şey istediğiniz de her hangi bir yanıt vermiyolar işte bu yasalarıma aykırıdır falan helal etmiyoruz ya da helal ediyoruz demiyorlar nasıl tövbe etmeliyim ?

Dostum iyi niyetin mesajından gayet net anlaşılıyor. Bir çok oyun yapımcısının bu konuda açıklamaları mevcut.

Özellikle mega şirketler için konuşamam ama indie denilen daha küçük ölçekli bağımsız bir çok oyun stüdyosu ve yapımcısı oyunlarının korsan oynanmalarına karşı değil. Neredeyse hepsi ben zamanında korsan oyun oynamasaydım bugün bu oyunları yapma hevesim hiç olmazdı diyor. Böyle düşünenler eğer beğendiyseniz ve desteklemek isterseniz, imkanınız varsa tabii ki alın yoksa o kadar da takmayın diyor.

Ben de crack kullanınca üzülüyorum ama yapacak bir şeyim yok. Param olursa 3 katını vereceğim

O zaman çoğu genç ve orta yaş nüfus kul hakkına giriyor hocam hepsinden helallik almak çok zor oyunları alın pahalıya patlayacak ama yapacak bir şey yok diğer tarafta rahat edersin inşallah

bence bu tür şeyleri takmaman lazım
hayatına bak yaşa

Yıl 20 Temmuz 1969

Yıl 2025
(serçe parmağının ne olduğunu bilmiyor)

Başkasının emeğini gasp anlamına gelecek her iş, tutum ve davranış, kul hakkı sorumluluğunu gerektirir. Bu sorumluluk ise söz konusu hak sahibine iade edilmedikçe veya helallik alınmadıkça ortadan kalkmaz.
İslâm emeğe büyük değer verir, haksız kazanca karşı çıkar. Kur’ân-ı Kerîm’de, “İnsan için ancak çalıştığı vardır.” (en-Necm, 53/39) buyurulur. Hz. Peygamber de (s.a.s.) emeğin hakkının verilmesi gerektiğini değişik hadisleriyle ifade etmişlerdir. Bunlardan birinde “Hiçbir kimse, elinin emeği ile kazandığını yemekten daha hayırlı bir kazanç yememiştir. Allah’ın peygamberi Dâvûd (a.s.) da kendi elinin emeğini yerdi.” (Buhârî, Büyûʽ, 15 [2072]) buyurmuşlardır.
Teknolojinin geliştiği, insan emeğinin çok değişik şekil ve ortamlarda tezahür ettiği günümüzde aynı ölçüde hak ve emek ihlalleri söz konusu olmaktadır. Bu hak ihlalleri dijital dünyada da yaşanmaktadır. Bu tür haksız davranışlar sadece bireylerin hakkını gasp etmiş olmamakta, aynı zamanda, o alanlarda emek harcayan insanların yeni ürünler üretme konusundaki şevkini kırmakta, bu da geniş anlamda kamu hakkı ihlaline dönüşmektedir.
Bu sebeple birer emek mahsulü olarak internet ortamına geçirilmiş olan her türlü program, yazılım, kitap, müzik vb. ürünleri ilgililerin izni olmadan elde edip kullanmak caiz değildir.
Hocam ben bunun kul hakkı olduğunu kullanırken bilmiyordum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,647
Üyeler
184,196
Son üye
ardacr57
Geri