Neler Yeni

CRC hatası neyden kaynaklanıyor?

Honigfluss

80+ Bronze
CRC hatası şikayetimden dolayı bundan 3 ay önce internet sağlayıcım ekip gönderdi ve gelen eleman bina içindeki internet kutusunun oradaki kablolarla bir şeyler yaptıktan sonra sorunum çözüldü ve bir daha hiç CRC hatası almadım, fakat bunu yaparken başka dairenin internetini kesmiş. İnterneti kesilen dairenin ekipleri gelince de benim internetimi yine CRC hatasının tavan yaptığı duruma soktular. Şimdi benim bu sorunum başkasının internetini kesmeden düzelmez mi?

Honigfluss

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modem değerlerini atar mısınız?
Evet, 3 saat 37 dk önce modemi yeniden başlattım, durum bu. Normalde 8k değil de 150k 300k falan oluyor.
1709884344364.png

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Değerler de pek sorun gözükmüyor. Hat zayıflamasını 10 altına çekseniz; belki azalır. Kabloları,ek yerlerini ve kablo ucu jakları bir kontrol edin. Bina da kullanıcı sayısı artarsa hat kalitesi düşebilir; snr,hız düşer- hat zayıflaması artabilir.
Bir de Güldürennet altyapı sorguda kaç çıkıyor?

Honigfluss

80+ Bronze
Değerler de pek sorun gözükmüyor. Hat zayıflamasını 10 altına çekseniz; belki azalır. Kabloları,ek yerlerini ve kablo ucu jakları bir kontrol edin. Bina da kullanıcı sayısı artarsa hat kalitesi düşebilir; snr,hız düşer- hat zayıflaması artabilir.
Bir de Güldürennet altyapı sorguda kaç çıkıyor?
Kabloları kontrol ettim bir sıkıntı yok. Benim aklıma sadece 3 ay önce gelen elemanın 2 dakikada yaptığı iş ile crc hatasını 0a indirmesi takılıyor.
1709889421388.png

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Diğer dairenin interneti kesilmiş dediğinize göre ; diğer dairenin ki ne işlem yapılınca hat kaliteniz zayıfladı. Bölgenizde kapasite sorunu olabilir. Her yeni kullanıcı eklenmesi hızınızın ve hat kalitesinin düşmesine neden olabilir. Yaptıkları işlem kabloları yeniden bağlamak veya reglete çakmak olabilir. Reglete çakılan kablonun ucunda korozyon olduysa kesip yeniden çakmışlardır. Bir de diğer komşuya işlem yapılırken sizin kabloyu yerinden de oynatmış olabilirler. İnternetinizde hantallık yoksa pek sorun etmeyin; sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Belki kabloları yenileyerek hat zayıflamanızı düşürürseniz faydası olur. Onun da garantisi yok. Hız ayarı yapılan modem alıp hızınızı bir tık düşürürseniz bunun da etkisi olabilir.
Başka da aklıma bir şey gelmedi.

Honigfluss

80+ Bronze
Diğer dairenin interneti kesilmiş dediğinize göre ; diğer dairenin ki ne işlem yapılınca hat kaliteniz zayıfladı. Bölgenizde kapasite sorunu olabilir. Her yeni kullanıcı eklenmesi hızınızın ve hat kalitesinin düşmesine neden olabilir. Yaptıkları işlem kabloları yeniden bağlamak veya reglete çakmak olabilir. Reglete çakılan kablonun ucunda korozyon olduysa kesip yeniden çakmışlardır. Bir de diğer komşuya işlem yapılırken sizin kabloyu yerinden de oynatmış olabilirler. İnternetinizde hantallık yoksa pek sorun etmeyin; sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Belki kabloları yenileyerek hat zayıflamanızı düşürürseniz faydası olur. Onun da garantisi yok. Hız ayarı yapılan modem alıp hızınızı bir tık düşürürseniz bunun da etkisi olabilir.
Başka da aklıma bir şey gelmedi.
Diğer dairenin ekibi gelip kabloların yerlerini değiştirdi beni yine sinyalin zort olduğu yere takmışlar işte. Üstüne 80 mbps vdsl altyapının olduğu yerde burada 24 iyidir ya daha fazlası stabil değildir diyerek hızımı da 24e düşürmüşlerdi. İnternette baya sorun var aga. Hızım sürekli 0a iniyor ve lolde sıraya giremiyorum. Lolde sıradayken 1 crc hatası geldi mi o sıra bitiyor sonsuza kadar sürüyor. Yine ekip gelecek ama adam kablolarla oynuyor internet geldiği anda da basıp gidiyor, biraz beklese de crc hatası var mı görsek keşke.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,465
Üyeler
164,676
Son üye
dslam21
Top Bottom