Yardım CRU - Ekran O.C Hakkında

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
1,961
Arkadaşlar merhaba, laptop ekranımı CRU ile 144hz den 155hz 'e çıkardım. UFO Test ile 155hz çalıştığını doğruladım. 165 hz denedim görüntü baya bozuldu, 160 hz de kötüydü. Bir el valo dm döndüm, ekranın arkasına elimi koydum ısınma var mı diye baktım, bir sorun göremedim. Stabil çalışıp çalışmayacağına dair nasıl daha iyi fikir sahibi olurum, başka ayarlar ile 155hz üstüne çıkabilir miyim? Önerileriniz varsa açığım.
Laptop: Monster Abra A7 V13.1.3
Paneli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: Timing seçeneğini 'exact reduced' yaparak 165hz e kadar çıktım, ufo testte de 165 oldu, titreme vs yok, yine valo dm deneyeceğim. 170hz olmadı. Hala önerilere ve uyarılara açığım.

Son düzenleme:
Gözle görülecek çok fark olacağını sanmıyorum. 60 Hz bir monitörü 75 Hz'e çıkarmayı desteklerim ama zaten yüksek olan yenileme hızını 10-20 Hz artırmak çok fark yaratmaz diye düşünüyorum.

Gözle görülecek çok fark olacağını sanmıyorum. 60 Hz bir monitörü 75 Hz'e çıkarmayı desteklerim ama zaten yüksek olan yenileme hızını 10-20 Hz artırmak çok fark yaratmaz diye düşünüyorum.
Haklısın çok bir değişiklik olmuyor. Aslında ben biraz blurlanmayı çözmeyi deniyorum. Onun için farklı frekanslar denedim. 155hz için timingi 'otomatik(pc)' olarak ayarladım ve daha sağlıklı oldu gibi. 165 seçeneği sorun çıkarmadı ama 155 daha net oldu gibi, bir süre 155'te takılmayı düşünüyorum. Ne dersin bir sorun yaratır mı veya başka ayar vs önerin var mı?

Haklısın çok bir değişiklik olmuyor. Aslında ben biraz blurlanmayı çözmeyi deniyorum. Onun için farklı frekanslar denedim. 155hz için timingi 'otomatik(pc)' olarak ayarladım ve daha sağlıklı oldu gibi. 165 seçeneği sorun çıkarmadı ama 155 daha net oldu gibi, bir süre 155'te takılmayı düşünüyorum. Ne dersin bir sorun yaratır mı veya başka ayar vs önerin var mı?
Blurlanmadan kastım fareyi çevirirkenki olay, sanırım ghosting idi doğru tabir.

Blurlanmadan kastım fareyi çevirirkenki olay, sanırım ghosting idi doğru tabir.
Ben uzun zaman önce merak sarıp araştırmıştım önermemişlerdi ama program o zamandan bu zamana çok daha gelişmiştir. Ben bir sorun olacağını düşünmesem bile farkedilmeyen farklı bir şey bile olabilir. Mesela monitörümün kendi ayarından blurlanma önleme ayarını açınca çok güzel gözüküyor gözüme ama meğersem o ayar arka ışık titremesine (tam olarak doğrusu bu mu emin değilim) sebep olup fark etmeden baş dönmesine neden oluyormuş. Program şuanki haliyle bence sorun çıkarmaz ama tam net bilmeden yaparsan farklı şey de olabilir. Yine deneyip sıkıntı görürsen eski ayarlara dönmek basit iş zaten. Denemekten zarar gelmez.

Ben uzun zaman önce merak sarıp araştırmıştım önermemişlerdi ama program o zamandan bu zamana çok daha gelişmiştir. Ben bir sorun olacağını düşünmesem bile farkedilmeyen farklı bir şey bile olabilir. Mesela monitörümün kendi ayarından blurlanma önleme ayarını açınca çok güzel gözüküyor gözüme ama meğersem o ayar arka ışık titremesine (tam olarak doğrusu bu mu emin değilim) sebep olup fark etmeden baş dönmesine neden oluyormuş. Program şuanki haliyle bence sorun çıkarmaz ama tam net bilmeden yaparsan farklı şey de olabilir. Yine deneyip sıkıntı görürsen eski ayarlara dönmek basit iş zaten. Denemekten zarar gelmez.
Haklısın, sıkıntılı çalışan bir monitör de sağlık açısından tehlikeli olabilir. Vaktin ve önerilerin için teşekkür ederim 🙏

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,153
Üyeler
186,716
Son üye
kassandra29
Geri