Neler Yeni

CS 2 Az ping ile aşırı takılma sorunu

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bi' ara ping çok yüksek diye sorunum vardı şimdi ping 60 civarı geziyor ama oyun aşırı takılıyor. Her adımımda takılıyor, geriye atıyor vs. Artık dayanılamaz hale geldi vallahi neden olduğu bilen varsa lütfen yardım etsin. Arkadaşlarım 60 hatta 90 pingle bile akıcı oyun oynayabiliyor ama bende absürt bir takılma sorunu var

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,852
İsim
Oğuz
Jitter değerin yüksek demek ki anlık olarak ping çıkıp iniyor

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Jitter değerin yüksek demek ki anlık olarak ping çıkıp iniyor
Jitter da çıkıyor bazen ama bu bahsettiğim olay jitter yazmıyorken de oluyor ve anlık değil bazen 5-10 dakika sürüyor. Bir de jitter için yapabileceğim bir şey var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geriye atma varsa paket kaybı vardır. Gerçek değerler için cloudflareden test yap.
1739549673606.png

Nezha

80+ Bronze
Jitter da çıkıyor bazen ama bu bahsettiğim olay jitter yazmıyorken de oluyor ve anlık değil bazen 5-10 dakika sürüyor. Bir de jitter için yapabileceğim bir şey var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Jitter çok fazla var. Olması gereken maks indirmede 25-30. Bende de aylar önce vardı sorun tesisatta çıktı. Ttnetin boxının kablolarında korozyon olmuştu. Sendekinin sebebini bilmiyorum mümkünse farklı pcde dene belki sıkıntı senin pcnin ağ kartında olabilir. Küçükten başlamak gerek sorun tespiti için.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,852
İsim
Oğuz
Ping düşük gözüküp de yine böyle oluyorsa Jitter'den dolayı. Sağlayıcıyı arayıp Jitter değerim çok yüsek de Ping deyince bir sorun yok deyip anlamıyorlar. Binaya gelen hatta bir sorun yoksa kabloyu falan kontrol et. Sadece PC'de oluyorsa belki ondandır.
Mesela bende 1 gözüküyor Jitter. 96 çok fazla.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Jitter çok fazla var. Olması gereken maks indirmede 25-30. Bende de aylar önce vardı sorun tesisatta çıktı. Ttnetin boxının kablolarında korozyon olmuştu. Sendekinin sebebini bilmiyorum mümkünse farklı pcde dene belki sıkıntı senin pcnin ağ kartında olabilir. Küçükten başlamak gerek sorun tespiti için.
Bir PC daha var ama o kabloyla bağlı olduğu için sonuçlar aynı çıkmaz diye düşünüyorum. Benim kullandığım da ekstradan aldığım WI-FI Dongle var onu diğer pcye takıp deneyeyim mi? Bu arada ben de Türk Telekom kullanıyorum

Nezha

80+ Bronze
Bir PC daha var ama o kabloyla bağlı olduğu için sonuçlar aynı çıkmaz diye düşünüyorum. Benim kullandığım da ekstradan aldığım WI-FI Dongle var onu diğer pcye takıp deneyeyim mi? Bu arada ben de Türk Telekom kullanıyorum
Hocam o kabloyla ise daha iyi daha net sonuç verir. Sonuçta eve ttnet elemanı geldiğine modemine wifi ile bağlanmayacak direkt modeme giden rj45i pdasına takacak test edecek

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam o kabloyla ise daha iyi daha net sonuç verir. Sonuçta eve ttnet elemanı geldiğine modemine wifi ile bağlanmayacak direkt modeme giden rj45i pdasına takacak test edecek
Hocam peki sence kablo alsam soruna bariz etkisi olur mu? Bilgisayar modeme ters kalıyor o yüzden takmadım şuana kadar ama eğer çözmeye katkı sağlayacaksa takarım

Nezha

80+ Bronze
Hocam peki sence kablo alsam soruna bariz etkisi olur mu? Bilgisayar modeme ters kalıyor o yüzden takmadım şuana kadar ama eğer çözmeye katkı sağlayacaksa takarım
Hocam denemeden bilemeyiz. Kabloyla da olsa bir sıkıntı var gibi çünkü bende jitter 1-2ms, indirmede ise 6ms civarı. Wifi geçince de 15-20 oluyor. Sen önce kabloyu dene olmazsa yedek modem varsa yedek modemle dene o da olmazsa ekip çağır pda ile baksınlar hız değerlerine. Cihazlarında hız değerleri düzgün görünmezse sonuç olarak zaten direkt duvardan gelen tesisat kablosundan test ediyorlar arada modem falan yok önce tesisatınız sıkıntılı diyebilirler. Tesisatınız sıkıntılı derlerse hazır adamlar oradayken ttnetin boxına baktır belki evin kendi tesisatı değil boxta sıkıntı var.
Her şeyi test edip sonuç değişmiyorsa belki paket hızını düşürüp sorunu çözebilirler. Yani 35se 20-25 çekerler.

Top Bottom