Neler Yeni

Cs:Go Başlatma kodlarım nasıl?

Silinsin

80+ Silver
Tm işte giriş gecikmesi de onu anlatıyor Kare hızı ile Hertz ilişkisi arasındaki gecikme durumu
Giriş gecikmesi biraz farklı bir durum tek etmen monitör değil fps değeri arttıkça giriş gecikmesi de azalıyor bu yüzden fps değeri fps oyunlarında kısıtlanmaz çoğu zaman. Alıntıda gördüğünüz üzere monitörün hz değerinin 2 katı veya daha yukarısına ayarlamayı deneyin bu görece pahalı bir işleme süreci oluştursa da giriş gecikmenizi azaltma ihtimali yüksektir yazıyor.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Giriş gecikmesi biraz farklı bir durum tek etmen monitör değil fps değeri arttıkça giriş gecikmesi de azalıyor bu yüzden fps değeri fps oyunlarında kısıtlanmaz çoğu zaman.
Peki FPS artıyor ama Hertz sabit değişmez 250fps aldığın oyunda 144hz monitör ile 250 kare gösteremiyor bu nasıl oluyor

Silinsin

80+ Silver
Peki FPS artıyor ama Hertz sabit değişmez 250fps aldığın oyunda 144hz monitör ile 250 kare gösteremiyor bu nasıl oluyor
Hocam input lagda ki olay eylemin ekrana gelmesi yani şöyle söyleyeyim görüntünün işleme sürecinden geçip eylemin bize ulaşması (mouse v.b. tarafından gönderilen) fps limiti kalktığında bileşenlere daha çok yük biniyor ve kart daha çok işlemeye çalışıyor görüntü 144 hz olarak bize geliyor ama fps limiti olmadığı için kart tam güçte 144 hzlik görüntüyü bize daha çabuk oluşturmuş ve eylemi daha çabuk aktarmış oluyor amd kart kullanıyorsanız ana menüden nvidia ise ölçüm menüsünden toplam giriş gecikmesi değerlerini görebiliyorsunuz bir aralar çok fazla denemiştim kesinlikle fark var.
edit: Örneklemek gerekirse şimdi mouse ile click bastık ve bu veri yollandı bu veri işlendikten sonra monitöre düşecek işte burada ki geçen süreye biz input lag diyoruz.

Son düzenleme:

milenix

80+ Gold
onu demiyor 144 fps aldığın zaman monitöre 5msde geliyorsa 250fps aldığında 2-3msde gelir bu da daha hızlı görülmesi demek fps sınırlayınca gecikme artar dolayısıyla daha geç görüntü gelir

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
onu demiyor 144 fps aldığın zaman monitöre 5msde geliyorsa 250fps aldığında 2-3msde gelir bu da daha hızlı görülmesi demek fps sınırlayınca gecikme artar dolayısıyla daha geç görüntü gelir
Peki MS oluyor monitörlerde Zaten atıyorum 0.5 MS 1ms o zaten bu değil mi

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
değil farklı şeyler biri monitörün görüntüyü işlemesi diğeri sistemden monitöre gelen görüntü
Peki e spor oyuncuları neden 360hz lik monitör tercih eder

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

EmRyzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Emir Şahbaz
Hocam 144 fps sabit oynuyorum, fazlası gereksiz bence. Bahsettiğiniz kısmı anlamadım tam olarak?
Mesaj otomatik birleştirildi:

O tiki kaldırmanın yararı nedir?
Fps max kodunu 400 de tutun fps dalgalanması az yaşarsınız

milenix

80+ Gold

Ekler

• 20230121_001704.jpg
    20230121_001704.jpg
    192.6 KB · Hit: 20
Fps max kodunu 400 de tutun fps dalgalanması az yaşarsınız
Şimdi şöyle bir şey var;

Oyundaki Üçlü arabellekleme olayı FPS'yi Monitörün HZ değerine sabitliyor. Örneğin 144hz ise 144'e. 240hz ise 240 fps'ye sabitliyor. Bu ayarı kullanıyorum ve kapalı hâline göre ciddi anlamda daha pürüzsüz ve akıcı oyun deneyimi sunuyor.

Üçlü Arabellekleme kapalı olsa, FPS 400-500'lere çıkıyor ama oyundaki akıcılık gidiyor ve yırtılmalar baş gösterebiliyor.
Üçlü Arabellekleme biraz gecikme yaşatabiliyor oyunda, onuda şu çözüyor;

Oyundaki Başlatma seçenekleri kısmına +fps_max 144 komutu yazıldığında oyun içi FPS'yi direk 144'e sabitlemiyor. 143 dolaylarında oluyor FPS. Ama bu komutla beraber Üçlü Arabellekleme aktif olduğunda, oyun çok çok çok daha iyi oluyor ve sadece Arabellekleme aktif olduğunda olan gecikme değeri fırlamasıda çözülmüş oluyor test ve gözlemlerime göre.

Yani bana göre Dikey Eşitleme kapatılmamalı, oyundaki görsel kaliteye ciddi etkisi var. AMD Freesync, yok Nvidia Gsync falan bunların kare yırtılmalarına hiç bir etkisi yok. VSYNC (DİKEY EŞİTLEME) bunun ilacıdır.

Silinsin

80+ Silver
İşte bende onu soruyorum FPS Hertz den fazla olursa ne olur
Hocam ben elimden geldiğince açıklamaya çalıştım ama sanırım sizi aydınlatmaya bilgim yetmedi intel harici bir makale ve video bırakıyorum umarım yardımcı olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,015,411
Üyeler
160,844
Son üye
Alparslan00