Neler Yeni

CS:GO FPS ARTTIRMA REHBERİ !

fuxury

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berkay Aydeniz
Öncelikle çöp bir sistemle başladığım CS:GO serüvenine bir tık daha iyi bilgisayarım ile devam ediyorum.
Sistem özelliklerimi yazarak başlayayım sizin zamanınızı çalmak istemiyorum :)
ASUS GAMİNG GTX 750 1GB
İntel q8400
ve 2GB DDR2 800 MHZ RAM
(Yakın zamanda upgrade edeceğim inşallah.)

EVET BAŞLIYORUZ
Her yerde olduğu gibi burada da çok önemli bilgisayarımızda gereksizce yer kaplayan çerezleri temizleyerek başlıyoruz işimize.
Başlat kısmından çalıştır yazarak veya Windows+R tuş kombinasyonuyla "Çalıştır" sekmesini açıyoruz ve görseldeki yazıları yazarak açılan sekmedeki dosyaları temizliyoruz.Silerken bir kaç uyarı verebilir o dosyaları atlayabilirsiniz.
prefetch.jpg
temp.jpg
yüzde.jpg

Ben ayarları Windows 7 Üzerinden yapacağım ama genel itibariyle aynı özellikler barındırıyorlar.
Biliyorum windows 7 kullanan kaldı mı diyeceksiniz ama ne yazık ki kaldı :(

Başlat kısmına "GÜÇ SEÇENEKLERİ" Yazıyoruz ve açıyoruz.
performans.jpg

Açılan sekmede "Yüksek Performans"a tıklıyoruz.
DİKKAT: BU AYAR LAPTOP BİLGİSAYARLARDA BATARYANIZIN ÇABUK BİTMESİNE YOL AÇACAKTIR !
Başlat kısmına gelip "Msconfig" yazıyoruz.
Başlatma kısmından kullanmadığımız uygulamaların tikini kaldırıyoruz.
Yine aynı pencerede Önyükleme>Gelişmiş Seçenekler'i açıyoruz ve işlemci sayısı kısmında en fazla kaç ise onu tıklayıp bu sekmeyi kapatıyoruz.

Ekran kartınızın driverlarınızı güncel tutmanız gerekmekte.Ekran kartı driverınızı güncelledikten sonra nvidia denetim masası veya Amd kontrol panelinden performans ayarlarımızı yapıyoruz.

Steam CS:GO Başlatma seçenekleri ayarları
Steam'de Kütüphane'den CSGO'ya sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra "Başlatma Seçeneklerini Ayarla" kısmına tıklıyoruz ve aşağıdaki komutları yapıştırıyoruz.
-novid -threads 4 -nod3d9ex -nod3d9ex1 -high

novid: Oyun başlangıcındaki introyu kaldırır.
threads 4: Bilgisayarınız çekirdek sayısı. Bilgisayarın kaç çekirdek ise 4 yerine o sayıyı yazın.Öğrenmek istiyorsanız CPU-Z Adlı programdan threads kısmından işlemcinizin çekirdek sayısını öğrenebilirsiniz.
nod3d9ex: Oyunu Directx 9'da açar.
nod3d9ex1: Hızlı Alt-TAP yapmanızı sağlar.
high: Bilgisayarınızda CS:GO'ya performans önceliği tanır.

OYUN İÇİ AYARLAR
Burayı çoğunuzun yaptığını varsayıyorum.Gelişmiş görüntü ayarlarından tüm seçenekleri düşük'e çekiyoruz.
BURASI ÖNEMLİ:Çoklu CPU Kullanımı:Etkin olması gerek.Bu sayede işlemcinizin tüm çekirdeklerinden yararlanabilirsiniz

*ÖNEMLİ*:KULLANMADIĞINIZ ATÖLYE HARİTALARINI MUHAKKAK SİLİN.BU ATÖLYE HARİTALARINDA OYNAMASANIZ BİLE CS:GO'YU BAŞLATTIĞINIZDA OTOMATİK YÜKLENİYOR VE BU DA RAM BELLEĞİNİZE YÜK BİNDİRMEKTE !

BENİM VEREBİLECEĞİM AYARLAR "ŞUANLIK" BU KADAR GÖNÜL İSTERDİ TÜM AYARLARI GÖRSEL İLE GÖSTEREBİLEYİM FAKAT DOSYA YÜKLEMEK SINIRLIYMIŞ.
ÖZELLİKLE SON AYAR YANİ ATÖLYE HARİTALARI SİLME BENDE ÇOK ÇOK İŞE YARADI MUHAKKAK Kİ SİZE DE YARAYACAKTIR.

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Teşekkürler. Baya yararlı. Ayrıca Unlost'un videosunu özetlemiş oldun :)

AMD-Rohat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Rohat Akın
Instagram
@rohat.py
Facebook
100014771589801
Hocam size önerim unlostun fps arttırma rehberinizi izlemek

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Tony Montana
Emeğine sağlık.

fuxury

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berkay Aydeniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam size önerim unlostun fps arttırma rehberinizi izlemek
Emin olun oradaki bilgilerin çoğunu özet geçerek anlattım.Unlost atölye haritalarına değinmemişti fakat bu husus ram bellekleri düşük sistemlerde çok önem arz etmekte.Gönül isterdi Tüm ayarları Görsellerle göstereyim ama dosya yüklemesi sınırlı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet Emin Savaş
Öncelikle çöp bir sistemle başladığım CS:GO serüvenine bir tık daha iyi bilgisayarım ile devam ediyorum.
Sistem özelliklerimi yazarak başlayayım sizin zamanınızı çalmak istemiyorum :)
ASUS GAMİNG GTX 750 1GB
İntel q8400
ve 2GB DDR2 800 MHZ RAM
(Yakın zamanda upgrade edeceğim inşallah.)

EVET BAŞLIYORUZ
Her yerde olduğu gibi burada da çok önemli bilgisayarımızda gereksizce yer kaplayan çerezleri temizleyerek başlıyoruz işimize.
Başlat kısmından çalıştır yazarak veya Windows+R tuş kombinasyonuyla "Çalıştır" sekmesini açıyoruz ve görseldeki yazıları yazarak açılan sekmedeki dosyaları temizliyoruz.Silerken bir kaç uyarı verebilir o dosyaları atlayabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ben ayarları Windows 7 Üzerinden yapacağım ama genel itibariyle aynı özellikler barındırıyorlar.
Biliyorum windows 7 kullanan kaldı mı diyeceksiniz ama ne yazık ki kaldı :(

Başlat kısmına "GÜÇ SEÇENEKLERİ" Yazıyoruz ve açıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Açılan sekmede "Yüksek Performans"a tıklıyoruz.
DİKKAT: BU AYAR LAPTOP BİLGİSAYARLARDA BATARYANIZIN ÇABUK BİTMESİNE YOL AÇACAKTIR !
Başlat kısmına gelip "Msconfig" yazıyoruz.
Başlatma kısmından kullanmadığımız uygulamaların tikini kaldırıyoruz.
Yine aynı pencerede Önyükleme>Gelişmiş Seçenekler'i açıyoruz ve işlemci sayısı kısmında en fazla kaç ise onu tıklayıp bu sekmeyi kapatıyoruz.

Ekran kartınızın driverlarınızı güncel tutmanız gerekmekte.Ekran kartı driverınızı güncelledikten sonra nvidia denetim masası veya Amd kontrol panelinden performans ayarlarımızı yapıyoruz.

Steam CS:GO Başlatma seçenekleri ayarları
Steam'de Kütüphane'den CSGO'ya sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra "Başlatma Seçeneklerini Ayarla" kısmına tıklıyoruz ve aşağıdaki komutları yapıştırıyoruz.
-novid -threads 4 -nod3d9ex -nod3d9ex1 -high

novid: Oyun başlangıcındaki introyu kaldırır.
threads 4: Bilgisayarınız çekirdek sayısı. Bilgisayarın kaç çekirdek ise 4 yerine o sayıyı yazın.Öğrenmek istiyorsanız CPU-Z Adlı programdan threads kısmından işlemcinizin çekirdek sayısını öğrenebilirsiniz.
nod3d9ex: Oyunu Directx 9'da açar.
nod3d9ex1: Hızlı Alt-TAP yapmanızı sağlar.
high: Bilgisayarınızda CS:GO'ya performans önceliği tanır.

OYUN İÇİ AYARLAR
Burayı çoğunuzun yaptığını varsayıyorum.Gelişmiş görüntü ayarlarından tüm seçenekleri düşük'e çekiyoruz.
BURASI ÖNEMLİ:Çoklu CPU Kullanımı:Etkin olması gerek.Bu sayede işlemcinizin tüm çekirdeklerinden yararlanabilirsiniz

*ÖNEMLİ*:KULLANMADIĞINIZ ATÖLYE HARİTALARINI MUHAKKAK SİLİN.BU ATÖLYE HARİTALARINDA OYNAMASANIZ BİLE CS:GO'YU BAŞLATTIĞINIZDA OTOMATİK YÜKLENİYOR VE BU DA RAM BELLEĞİNİZE YÜK BİNDİRMEKTE !

BENİM VEREBİLECEĞİM AYARLAR "ŞUANLIK" BU KADAR GÖNÜL İSTERDİ TÜM AYARLARI GÖRSEL İLE GÖSTEREBİLEYİM FAKAT DOSYA YÜKLEMEK SINIRLIYMIŞ.
ÖZELLİKLE SON AYAR YANİ ATÖLYE HARİTALARI SİLME BENDE ÇOK ÇOK İŞE YARADI MUHAKKAK Kİ SİZE DE YARAYACAKTIR.
Reis o nod3de9ex kağatmoyomu nosuz olmicakmı yani direk d3d9ex diye

Top Bottom