Neler Yeni

CS2 ALT+TAB YAPINCA PC DONUYOR

EGPOWER

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Emircan Gümüşsu
Merhabalar, CS2 oynarken ALT+TAB yaptığım surette bilgisayar kendini "KAPALI" konuma alıyor; monitör "No Signal'e" düşüyor, kasanın fanları çalışıyor fakat kendini kapatıyor. Bazen bu giriş ekranlarında da oluyordu, Counter-Strike yazısının göründüğü yerde ekran donuyor, bilgisayar kendini kapatıyor ve kulaklığa baya rahatsız edici bir ses geliyordu. Oyunu "Tam Ekran" "1280x960" oynuyorum. Tam Ekran Pencereli'de düzelir tarzı şeyler okudum fakat tam ekran pencereli olmuyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba?

Sistem:
Ekran Kartı: Asus Dual RX6600 8GB (Driver Adrenalin 24.9.1 Sürümü)
İşlemci: i3 12100F
DirectX Sürümü: DX12

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,527
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Şu ayar açıksa kapat öyle dene

Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması nasıl kapatılır?
Başlat / Ayarlar / Sistem / Monitör / Grafikler / Varsayılan grafik ayarlarını değiştir / Açık olan düğmeyi Kapalı olarak değiştirin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

EGPOWER

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Emircan Gümüşsu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu ayar açıksa kapat öyle dene

Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması nasıl kapatılır?
Başlat / Ayarlar / Sistem / Monitör / Grafikler / Varsayılan grafik ayarlarını değiştir / Açık olan düğmeyi Kapalı olarak değiştirin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Öncelikle yorumun için teşekkürler fakat benim ayarlar sekmesinde bu seçenek görünmüyor.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,527
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,527
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Sorunu bir türlü çözemedim cidden.
Başka çözüm bilmiyorum ama chatgpt ye sordum . Belki yardımcı olur .

Merhabalar! CS2 oynarken yaşadığınız sorun, donanım ya da yazılımla ilgili birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Bu tarz bir kapanma sorunu genellikle ekran kartı, güç kaynağı ya da yazılım çakışmalarıyla alakalıdır. Sorunun nedenini bulmak için birkaç olasılığı gözden geçirelim:

1. Ekran Kartı Sürücüsü Sorunları

En güncel sürücünüz Adrenalin 24.9.1 olabilir ama bazen sürücülerin güncellenmesi yeni hatalar getirebilir. AMD'nin en yeni sürücülerinde CS2 için bilinen sorunlar olabilir. Önceki bir sürüme dönmeyi deneyebilirsiniz veya güncellemeleri takip ederek daha yeni bir sürüm çıktığında denemelisiniz.

Ayrıca sürücüyü kaldırıp DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir yazılım ile temiz bir kurulum yaparak, olası sürücü kalıntılarını ortadan kaldırabilirsiniz.

2. Tam Ekran Modu ve Oyun İçi Ayarlar

Tam ekran modunda yaşanan bu tarz sorunlar, oyunun grafik ayarlarının ekran kartı ile uyumsuz olmasından kaynaklanabilir. Oyun içi çözünürlük, FPS limitleri, ya da grafik ayarlarının fazla yüksek olması bu durumu tetikleyebilir.

Tam ekran pencereli modda denemek mantıklı olabilir, ancak bu mod olmuyorsa, oyunun ayar dosyalarını (config) manuel olarak düzenleyip tam ekran pencereli moda zorlayabilirsiniz.

3. Güç Kaynağı Sorunları

Sisteminiz RX6600 gibi bir ekran kartıyla çalışıyor, bu da belirli bir güç gerektirir. Güç kaynağınız yetersizse, ani yüklenmelerde kapanmalar olabilir. Güç kaynağınızın kapasitesini kontrol edin ve minimum 500W veya üstü bir PSU'ya sahip olduğunuzdan emin olun.

Alt+Tab yapıldığında güç kaynağı üzerinde ani bir yüklenme olabilir. Bu, PSU’nuzun performansını zorlayabilir.

4. Sıcaklık Sorunları

Bilgisayarın kapanma sebeplerinden biri de aşırı ısınma olabilir. CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol eden bir yazılım kullanarak oyun sırasında sıcaklık değerlerini izleyin. Özellikle oyun sırasında termal throttling olup olmadığını kontrol edin.

5. BIOS ve Anakart Sürücüleri

Anakart BIOS’unuzun güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski BIOS sürümleri bazen modern ekran kartlarıyla tam uyumlu çalışmayabilir.

Ayrıca anakartınızın çipset sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.

6. Windows Olay Günlüğü ve Donanım Kontrolleri

Windows'un Olay Görüntüleyicisi (Event Viewer) üzerinden sistem hatalarını inceleyebilirsiniz. Kapanma sırasında neyin tetiklendiğini buradan görebilirsiniz.

Ayrıca RAM ya da SSD gibi bileşenlerde hatalar olup olmadığını kontrol etmek için tanılama araçları kullanabilirsiniz (Örn: MemTest86, CrystalDiskInfo).

Bu adımları denedikten sonra sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Eğer sorunu çözemezseniz, donanım veya güç kaynağı ile ilgili daha ayrıntılı bir inceleme gerekebilir.

Top Bottom