Neler Yeni

Csgo'da Darboğaz Var Ve Sorunu Çözemi̇yorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
https://steamcommunity.com/id/mustafayogun/
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
Dostlar merhaba ryzen 7 5800x3d undervoltlu işlemci, asus tuf rtx 3080 ekran kartı, 32gb 3200mhz cl14-17-17-17-34 overclocklu ram, asus tuf b450 plus gaming anakart, 1tb kingston m2, samsung 850 sata3 ssd, corsair 750w gold sertifikalı güç kaynağı, freezer 34 esports kule tipi soğutucu var CSGO'DA sistemim düşük sistemmiş gibi düşük fps çoğu zaman çok hareketli fps alıyorum.
Bu sistemden önce ryzen 5 5600x, 32gb ram aynı ramler, gtx1660super ekran kartı b550mk asus anakartım vardı o sistemde csgoda daha fazla fps 0.1 var değeri alıyordum, yukarıda anlattığım sistemimde 0.6-1.0 gibi gereksiz var değeri alıyorum, bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum
Mesaj otomatik birleştirildi:

CSGO'DAKİ FPS BENCHMARK MAPİNDE 5600X'Lİ SİSTEMDE ORTALAMA 570 FPS ALIYORKEN 5800X3D'Lİ SİSTEMİMDE FPS BİRDEN ÇOK DÜŞÜYOR HEM DE BENCHMARK ORTALAMASI 500 GELİYOR BU NASIL MÜMKÜN OLABİLİR, ÇÖZÜMÜ NEDİR?
Mesaj otomatik birleştirildi:

5600X'Lİ SİSTEMİMDE SMOKE İÇİNE GİRSEM DAHİ MİNİMUM 190 FPS' DÜŞERKEN 5800X3D'Lİ SİSTEMDE 160-150'YE DÜŞÜYOR

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
CS ve Valoda darboğaz olması normal

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,200
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
oc ram kullanıyorsun kendin oc yaptıysan bundan kaynaklı bir sorun olabilir. Birde csde smoke içinde fps düşmesi her koşulda farklı oluyor haritadan haritaya senaryodan senaryoya değişiyor ne kadar fps düştüğü

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oc ram kullanıyorsun kendin oc yaptıysan bundan kaynaklı bir sorun olabilir. Birde csde smoke içinde fps düşmesi her koşulda farklı oluyor haritadan haritaya senaryodan senaryoya değişiyor ne kadar fps düştüğü
RAM'İ KENDİM OC YAPTIM FAKAT OC OLMAMIŞ HALİYLE DE BUNU YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,200
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
cs ve valoda fps dengesiz gezer zaten dediğim gibi sen en iyi sistemi de toplasan çeyrek milyon tl harcayıp 2 tane 3 tane 4090 threadripper falan da koydursan o fpsyi sabit 1000 olacak şekilde ayarlayamazsın oyunun optimizasyonu ile alakalı. Fps drop olmuyorsa sıkıntı yoktur bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cs ve valoda fps dengesiz gezer zaten dediğim gibi sen en iyi sistemi de toplasan çeyrek milyon TL harcayıp 2 tane 3 tane 4090 threadripper falan da koydursan o fpsyi sabit 1000 olacak şekilde ayarlayamazsın oyunun optimizasyonu ile alakalı. Fps drop olmuyorsa sıkıntı yoktur bence
CSGO'NUN ana ekranında mouse'u hareket ettirdiğimde 999fps'ten 500'lere düşüyor dostum çok hareketli dememdeki kasıt o bir de smoke konusunda dediğin doğru açıdan açıya mapten mape değişir fakat ben fps CS'DE fps benchmark haritası kullanıyorum o map kendi hareketleriyle karakteri yönlendiriyor ve her seferinde senaryo aynı şekilde smoke oluşuyor sorun orada

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,200
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
CSGO'NUN ana ekranında mouse'u hareket ettirdiğimde 999fps'ten 500'lere düşüyor dostum çok hareketli dememdeki kasıt o bir de smoke konusunda dediğin doğru açıdan açıya mapten mape değişir fakat ben fps CS'DE fps benchmark haritası kullanıyorum o map kendi hareketleriyle karakteri yönlendiriyor ve her seferinde senaryo aynı şekilde smoke oluşuyor sorun orada
hocam iyide aynı sistemle aynı testi 2 defa yapınca bile bir miktar fark olabiliyor arada dediğim gibi fps drop yoksa neye bu kadar takıldınız anlamadım

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
Anakartın pci 3.0 olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
hocam iyide aynı sistemle aynı testi 2 defa yapınca bile bir miktar fark olabiliyor arada dediğim gibi fps drop yoksa neye bu kadar takıldınız anlamadım
fps drop var işte o'na takılıyorum örneğin bf2042'de bile 300-350 gören ve fps drop yaşatmayan sistem, csgo'da 150'ye düşürüyor fps'i oyunun ana menüsünde mouse hareket ettirdiğim için 999fps'ten 500'e 400'e fps düşüyor bu anormal yani 5600x'li sistemde bu sorunları yaşamadım

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
NEDEN NORMAL HOCAM DAHA DÜŞÜK ÖZELLİKLERE SAHİP SİSTEMDE DAHA FAZLA FPS ALMAM ANORMAL DEĞİL Mİ?
Araştırırsanız CS gibi rekabetçi oyunlarda darboğaz olması normaldir. Fakat bu tarz oyunlarda optimizasyon sorunlu olabiliyor, o yüzden fark olabilir.

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
Sizce b450'den b550 anakarta mı yoksa x570 anakarta mı geçiş yapsam daha f/p olur?
Pci 4.0 desteklediği sürece çok farkı olmaz diye düşüyorum. Birde işlemciyi uv yapmadan denediğinde yine aynı sorunlar oluyor mu? Belki işlemci yeterli beslenemediği için performans kaybı oluyordur.

Top Bottom