Neler Yeni

Cumhurbaşkanının Açıklamaları...

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
IMF,Bu pandemi döneminden etkilenen ülkeler için belli başlı bir bütçe hazırladı.Türkiye'ye de 6,5 Milyar Dolar verilecekti.23 Ağustosta verilmesi kararlaştırılmıştı.Lakin durum biraz uzadı gibi.
Bundan sebep dolar düşebilir.Lakin fazla bir düşüş beklemeyin derim.
Bunun yanı sıra diğer konu başlıkları hakkında da konuştu.

Excator23cm

80+ Gold
IMF,Bu pandemi döneminden etkilenen ülkeler için belli başlı bir bütçe hazırladı.Türkiye'ye de 6,5 Milyar Dolar verilecekti.23 Ağustosta verilmesi kararlaştırılmıştı.Lakin durum biraz uzadı gibi.
Bundan sebep dolar düşebilir.Lakin fazla bir düşüş beklemeyin derim.
Bunun yanı sıra diğer konu başlıkları hakkında da konuştu.
Hiç bir zaman verilen zamın geri düşürüldüğünü görmedim zaten fahiş fiyatlara satılan sebze meyvelerde belki ufak bir süşüş olur mu pek sanmam
Pazarcılar vs düşürmez

Hiç birşeyde de ucuzlama görülmez o kadar büyük bir para gelmiyor ekonomiyi rahatlatacak

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
1₺ düşer anca, dolar 3₺ veya daha altına inmediği sürece ülke refaha ulaşmaz.
Ülke sadece biz ürettiğimiz sürece refaha sürücek sen ürettiğin sürece dolar 30 tl olsun sen üretitğin için sorun olmayacak.
Doların düşmesi öenmli dğeil önemli olan üretim.

Excator23cm

80+ Gold
Ülke sadece biz ürettiğimiz sürece refaha sürücek sen ürettiğin sürece dolar 30 TL olsun sen üretitğin için sorun olmayacak.
Doların düşmesi öenmli dğeil önemli olan üretim.
Fabrika yapacağız makinalar Almanyadan euro ile
Tarım yapacağız İsrailden tohum al
Silah üreteceğiz Amerika,Almanyadn malzeme al
Üretim yapmamız içinde doların düşük olması lazım anca 50 yıl sonra artık kendi kendimize yetersek bir önemi olur

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Hiç bir zaman verilen zamın geri düşürüldüğünü görmedim zaten fahiş fiyatlara satılan sebze meyvelerde belki ufak bir süşüş olur mu pek sanmam
Pazarcılar vs düşürmez

Hiç birşeyde de ucuzlama görülmez o kadar büyük bir para gelmiyor ekonomiyi rahatlatacak
Hocam 50 kuruşa satılan şeftaliler pazarda nedense 15 TL... Başka hiçbir şey demiyorum rezalet.

Bura.K

80+ Silver
Fazla bie şey beklemiyorum bu yardımdan. Tüketici enflasyonunu hiç etkilemeyecek bence. Ürünler yeterince zam aldı zaten. İndirseler ne olacak?

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Fazla bie şey beklemiyorum bu yardımdan. Tüketici enflasyonunu hiç etkilemeyecek bence. Ürünler yeterince zam aldı zaten. İndirseler ne olacak?
Böyle bir düşünce bana çok saçma geliyor.O zaman hiç indirim olmasın sürekli zam gelsin.Sonuçta o kadar zama indirim gelse ne olur.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Burada dikkat çekmek istediğim yer gelen yardımın bize veya fiyatlara yansımaktan çok yönetimin bu yardımın sanki kendi gayretleriyle bu kadar parayı rezerve dahil edeceklerine dahil bir propaganda yapmaları.
Yoksa 6.5 Mr dolar hiç bir şey.
Swaplarla birlikte merkez bankasının rezervleri zaten ekside.
Diğer konu başlıklarına bakınca misal kişi başı milli gelire konusunda ve GSYİH'te bazı iddialı sözleri olması.
Yoksa bu kadar cüzi bir miktar bir şey yapamaz.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
IMF karşılıksız mı veriyormuş 6.5 Milyar doları?
Hocam gelişmekte ve gelişmiş ülkelere karşılıksız maddi yardımmış.
Toplam büyüklüğü 300Mr dolar mı neydi.
Zaten bu yardımlar belli başlı aralıklarla yapılıyormuş.Lakin ülkeler bunu pek kullanmıyor.

Top Bottom