Neler Yeni

Çürüdük mü? Sonu ne Olacak?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,763
İsim
SANANE
Bozulmayı köküne kadar hissedebiliyorum. Gerek insani, gerek çevresel olarak. Artık yapılan iyilikler gözüme batmaya başladı. O kadar nadirler ki denk gelince iyilik yapan kişiye sarılasım geliyor. Artık iyilik kavramı da değişti. Eskiden iyilik "toplum adına yapılan katkı" iken zamanımızda iyilik "kendisi için olumlu olan şey" tanımını aldı. Psikolojik olabilmekle beraber havanın kirlendiğini hissediyorum. Caddelerden, kalabalık yerlerden, daha doğrusu araçların sık geçtiği yerlerden geçince nefesimin daraldığını hissedebiliyorum. Dışarı çıkınca olabildiğince kenar sokaklardan varacağım yere varmaya çalışıyorum.

Hiçbir şeyin alametifarikasını dillendirmek istemem ama benim bildiğim, kitaplardan öğrendiğim, tarihe baktığım kadarıyla bu çürümenin/bozulmanın sonu ya devrim yada ihtilal. Bu ortamın patlak vermesinden korkuyorum.

Olayların ekonomik bozulmayı aşması üzerinden çok zaman geçti. Giderek her kötü denilmesi gereken olumsuz durumlara alışıyoruz. Eşik değerlerimiz yükseliyor. Bunun bir sınırı olacaktır elbette.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa Gür
Ne yazık ki ülkemizde, geçmişte asla alınmaması gereken kararlar alındı ve başarıyla uygulandı. Ülkemizin coğrafi konumu ve etnik kökeni, sosyal çürümeye oldukça müsait. Ülkemize istenmeyen mültecilerin gelmesi, yüce devletimize olan inancın giderek azalması, liyakatsizlik, haksızlıklar, adaletsizlikler, fırsatçılıklar ve sosyal medya. Bu saydıklarıma kimin ya da neyin sebep olduğu önemsiz, önemli olan tüm bunlar yaşanırken bizlerin bunlara göz yumması. Kültürel yozlaşma ve bozulmaların olmasının sebebi, neredeyse hiçkimsenin tam anlamıyla vatansever olamamasından kaynaklanıyor. Evet, bizler Türküz ancak vatanımızı tam olarak sahiplenemiyoruz. Bir olay olduğu zaman, "Aman, banane!" diyebiliyoruz. Çünkü, düşüncelerine, davranışlarına, etnik kökenine, kararlarına ve ideallerine karşı olduğumuz kişilerle daima bir tartışma/kavga içerisindeyiz. Onların da bu ülkede bulunduğu ve hiçbir şey yapamadığımız için, tam anlamıyla sahiplenmiyoruz. Düzelir miyiz? "düzelmek" kavramına yüklediğiniz anlama göre değişir, ancak bana göre düzelmek; Atatürk İlkelerine uyan, saygı ve sevgiyle gözleri ışıldayan çocukların bulunduğu sokaklara sahip bir ülke olmaktır. Ve yine bana göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin artık böyle bir ülkeye dönüşebilmesi oldukça ütopik bir düşüncedir.

Reves9

80+
"Sosyal çürüme" diye adlandırılan şey aslında sanayi devrimi sonrası milletlerin aldığı hal. Türkiye bu sanayi devrimini yüz yıllar sonra yaşadığı için şu anda bu sosyal çürüme olarak adlandırılıyor. Devrimle veya ihtilalle alakası yok. Tüm Dünya şu an bu halde. Ülkesel bir durum değil.

IceMan🥊

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,002
İsim
Baran Çelik
Tr nin sonuna doğmuşum daha doğru
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yazık ki ülkemizde, geçmişte asla alınmaması gereken kararlar alındı ve başarıyla uygulandı. Ülkemizin coğrafi konumu ve etnik kökeni, sosyal çürümeye oldukça müsait. Ülkemize istenmeyen mültecilerin gelmesi, yüce devletimize olan inancın giderek azalması, liyakatsizlik, haksızlıklar, adaletsizlikler, fırsatçılıklar ve sosyal medya. Bu saydıklarıma kimin ya da neyin sebep olduğu önemsiz, önemli olan tüm bunlar yaşanırken bizlerin bunlara göz yumması. Kültürel yozlaşma ve bozulmaların olmasının sebebi, neredeyse hiçkimsenin tam anlamıyla vatansever olamamasından kaynaklanıyor. Evet, bizler Türküz ancak vatanımızı tam olarak sahiplenemiyoruz. Bir olay olduğu zaman, "Aman, banane!" diyebiliyoruz. Çünkü, düşüncelerine, davranışlarına, etnik kökenine, kararlarına ve ideallerine karşı olduğumuz kişilerle daima bir tartışma/kavga içerisindeyiz. Onların da bu ülkede bulunduğu ve hiçbir şey yapamadığımız için, tam anlamıyla sahiplenmiyoruz. Düzelir miyiz? "düzelmek" kavramına yüklediğiniz anlama göre değişir, ancak bana göre düzelmek; Atatürk İlkelerine uyan, saygı ve sevgiyle gözleri ışıldayan çocukların bulunduğu sokaklara sahip bir ülke olmaktır. Ve yine bana göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin artık böyle bir ülkeye dönüşebilmesi oldukça ütopik bir düşüncedir.
Tr asla duzelmeyecek çünkü halk bunu istiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,885
Üyeler
167,018
Son üye
FurkanBektaş61
Top Bottom