Mırnav
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2,763
- İsim
- SANANE
Bozulmayı köküne kadar hissedebiliyorum. Gerek insani, gerek çevresel olarak. Artık yapılan iyilikler gözüme batmaya başladı. O kadar nadirler ki denk gelince iyilik yapan kişiye sarılasım geliyor. Artık iyilik kavramı da değişti. Eskiden iyilik "toplum adına yapılan katkı" iken zamanımızda iyilik "kendisi için olumlu olan şey" tanımını aldı. Psikolojik olabilmekle beraber havanın kirlendiğini hissediyorum. Caddelerden, kalabalık yerlerden, daha doğrusu araçların sık geçtiği yerlerden geçince nefesimin daraldığını hissedebiliyorum. Dışarı çıkınca olabildiğince kenar sokaklardan varacağım yere varmaya çalışıyorum.
Hiçbir şeyin alametifarikasını dillendirmek istemem ama benim bildiğim, kitaplardan öğrendiğim, tarihe baktığım kadarıyla bu çürümenin/bozulmanın sonu ya devrim yada ihtilal. Bu ortamın patlak vermesinden korkuyorum.
Olayların ekonomik bozulmayı aşması üzerinden çok zaman geçti. Giderek her kötü denilmesi gereken olumsuz durumlara alışıyoruz. Eşik değerlerimiz yükseliyor. Bunun bir sınırı olacaktır elbette.
Hiçbir şeyin alametifarikasını dillendirmek istemem ama benim bildiğim, kitaplardan öğrendiğim, tarihe baktığım kadarıyla bu çürümenin/bozulmanın sonu ya devrim yada ihtilal. Bu ortamın patlak vermesinden korkuyorum.
Olayların ekonomik bozulmayı aşması üzerinden çok zaman geçti. Giderek her kötü denilmesi gereken olumsuz durumlara alışıyoruz. Eşik değerlerimiz yükseliyor. Bunun bir sınırı olacaktır elbette.