Neler Yeni

Da-3 sistem geldi , işlemci ısınma sorunu.

GLADIOKAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Okan Kaleli
hızı 4.2 olarak belirle voltajı 1.250 ver
birde 4.1 belirle voltajı 1.1 ver bakalım deneyerek yapcaksın mecbur
hocam teşekkür ederim çok, işlemci hızını 4200'e voltajı da 1220ye çektim bios'tan derece 65-70 arasına düştü core performance boost açık şu anda.
@Abdullah Hacıgül sorun voltajın gerektiğinden fazla gelmesiymiş.

samet4747

80+ Platinum
benim 3600de csde 95 derece görüyordu voltaj ayarı yaptım bir de t6 yaptım düzeldi

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Furkan Emre Asım
Abdullah abi benim da-3 de karsilastigim bir durum var. Ryzen 3600 fanı surekli anlık olarak hızlanıp yavaşlıyor. Sanki ara gaz veriyormus gibi. Normal mi bu durum?
hocam teşekkür ederim çok, işlemci hızını 4200'e voltajı da 1220ye çektim bios'tan derece 65-70 arasına düştü core performance boost açık şu anda.
@Abdullah Hacıgül sorun voltajın gerektiğinden fazla gelmesiymiş.

Hocam ayarları nasıl yaptınız. Ekran görüntüsü atabilir misiniz? Aynı ısınma problemi ben de de var. Üstelik sistem bostayken.

Ekler

• 20200913_190434.jpg
    20200913_190434.jpg
    1.7 MB · Hit: 73

GLADIOKAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Okan Kaleli
benim 3600de csde 95 derece görüyordu voltaj ayarı yaptım bir de t6 yaptım düzeldi
T6 Nedir hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ayarları nasıl yaptınız. Ekran görüntüsü atabilir misiniz? Aynı ısınma problemi ben de de var. Üstelik sistem bostayken.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/gigabyte-b450m-s2h-anakarta-overclock-nasil-yapilir.809089/ linkte ki resimlere bakın bios'dan. hızı 4200 voltajı 1220 yap.

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Furkan Emre Asım

BeKeAz

80+ Bronze
Sistem geldi her şey çok yerinde şöyle bir sıkıntı var sadece, biosdan core performance boost auto olduğunda yani açıkken işlemci derecesi warzone da 85/95 arasında oluyor. core performance boost kapattım denedim 65/75 arasına düştü. Tabi bu da biraz performans kaybına sebep oluyor. core performance boost açıkken düşük işlemci derecesi nasıl elde edebiliriz, abdullah abi'nin oyun testinde 75 dereceyi geçmiyordu hemde ultra ayarlarda işlemci derecesi, acaba onda da mı kapalı core performance boost?
İşlemci soğutucu al t6 ultra

samet4747

80+ Platinum

samet4747

80+ Platinum

GLADIOKAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Okan Kaleli
Hocam sizin islemcinin faninda da ara gaz verme olayi var mi? Fan anlik hizlaniyor ve yavasliyor surekli
dün gece biosu son sürüme güncellediğimde bende öyle bi şey farkettim hızlanıp hızlanıp yavaşlıyordu. bugün ki voltaj ayarından sonra falan fan da normal seyrinde çalışıyor.

bende da2 aldığımda param yoktu cpb kapattım alıncaya kadar
bende kapatmadan nasıl çözebilirim diye düşünürken voltaj kısınca işlemcinin toparladı baya. sogutucuya da gerek duymadı şu an

samet4747

80+ Platinum
dün gece biosu son sürüme güncellediğimde bende öyle bi şey farkettim hızlanıp hızlanıp yavaşlıyordu. bugün ki voltaj ayarından sonra falan fan da normal seyrinde çalışıyor.

bende kapatmadan nasıl çözebilirim diye düşünürken voltaj kısınca işlemcinin toparladı baya. sogutucuya da gerek duymadı şu an
bende voltaj düşürdüm bir de t6 var gayet iyi şuan ama istediğim gibi değil

BSTXN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
...
Sistem testlerimde CPU hiçbir şekilde müdahale de bulunmuyorum zaten bulunulmaz bu doğru sonucu veren bir test olmaz. Ya ortam sıcaklığınız yüksektir ya da kasa kötü bir konumdadır.

Zaten bios ekranında görüldüğü gibi F51 bios ile CPU voltajı da çok düşük bunun bu ısılara çıkması için anormal bir durum olması şart.
hocam bende de da sistem 3 var prime95 testi yaptım voltaj sürekli değişiyo csgo da işlemcimin yüzde 8 i kullanılıyo sadece ve sizin testte 250 fps olan yerde 70 alıyorum bunun sebebi voltajın sabit olmaması mı? yarın voltajı sabitlemeye çalışcam , bir de itopya bana windows yüklü olarak gönderdi normalde kimseye kurmuyolardı?

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
503
İsim
Furkan Emre Asım

Oyunda sıcaklık degerleri baya düştü ama fanin ara gaz olayi devam ediyor ya

Top Bottom