Neler Yeni

DA Forum Üyelerinin İnançları

İnançlar

• Oy kullanan toplam üye
    144

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,419
İsim
Hakan
Dini inançlardan bahsediyorum, Ateizm, Nihilizm ve Agnostikler dahil değil çünkü bunlar ya Tanrı'ya inanmaz ya da ihtiyaç olmadığını savunur. Bu sebeple dini inanca dahil edemeyiz.
Dahil olanlar:

Müslümanlık

Hristiyanlık

Musevilik

Deizm (Tanrı ve ödül sistemine inandığı için dahil)

Şintoizm

Buda

Satanizm

Yezidler

Şemsiler

Sebepleri ve gerekçeleri ile yazarsanız güzel olur, amacım din tartışması değil herkesin inancı kendinedir.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,419
İsim
Hakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende Müslümanlığa inanıyorum başlıca sebeplerim ;
4 Adet Kabul edilen İncil olması, birde kilisenin kabul etmediği, ve 4'ün de en az 1 büyük çelişki var
2 Farklı milletin tevratının arasında yaklaşık 6000 tane fark olması.
İncil de Allah Herkesi sever denmesi, buna İblis ve Şeytanlar dahil.
Zebur'un tahsis edilmesi, Kilisenin bilime ve kadınların öğrenmesine karşı çıkması, İsa'yı küçük tanrı ve tanrının oğulu olarak görmeleri, İslama gelirsek ise ; İnsan ve Dünya yaratılışından bahsetmesi, en eski Kur'an ile yenisinin aynı olması Peygamber yaşarken en güvenilir adamlar tarafından yazılması, bağışlayıcı olması. Deizm bana manrtıklı gelmiyor çünkü Tanrı var fakat kitaplar olmazsa ona nasıl ibadet edeceksin? Ve ödül sisteminin olup ceza sisteminin olmaması.

Ariseks

80+ Gold
Dini inançlarsan bahsediyorum, Ateizm, Nihlizm ve Agnostikler dahil değil çünkü bunlar ya tanrıya inanmaz yada ihtiyaç olmadıgını savunur bu sebeple dini inanca dahil edemeyiz.
Dahil olanlar ;

Müslümanlık

Hritsyanlık

Musevilik

Deizm (Tanrı ve ödül sistemine inandıgı için dahil)

Şintoizm

Buda

Satanizm

Yezidler

Şemsiler

Sebepleri ve gerekçeleri ile yazaranız güzel olur, amacım din tartışması degil herkesin inancı kendinedir.

Top Bottom