DA- FRİDAY ANAKART B1 RAM SLOTU

Reaksiyon skoru
22
SİSTEMLE GELEN RAMLER ÇALIŞIYOR A1 SLOTTA ÇALIŞIYOR AMA B1 SLOTTA İŞLEMCİ TARAFINDAKİ SOKETTE HİÇBİR RAM ÇALIŞMIYOR DEBUG IŞIĞI SARI YANIYOR TEK RAMLE DEDİM 2 RAMLEDE A1 SORUNSUZ B1 ÇALIŞMIYOR ANAKART DEĞİŞİMİMİ YAPMAM GEREKİYOR BU SAFHADAN SONRA

SİSTEMLE GELEN RAMLER ÇALIŞIYOR A1 SLOTTA ÇALIŞIYOR AMA B1 SLOTTA İŞLEMCİ TARAFINDAKİ SOKETTE HİÇBİR RAM ÇALIŞMIYOR DEBUG IŞIĞI SARI YANIYOR TEK RAMLE DEDİM 2 RAMLEDE A1 SORUNSUZ B1 ÇALIŞMIYOR ANAKART DEĞİŞİMİMİ YAPMAM GEREKİYOR BU SAFHADAN SONRA
çalışan slotta 2 ramde çalışıyor mu? expo açık ise kapatıp deneyin birde

tavsiyem bios pilini çıkarın o şekilde takın bios resetlensin.

çalışan slotta 2 ramde çalışıyor mu? expo açık ise kapatıp deneyinexpo xpm kapalı haldede açık haldede denedim bios update bios clear resette denedim ramleri tek tek a1 slotta denedim sorunsuz 2 side çalıştı sonra tektek b1 de denedim tepki vermedi sistem sonra a1 tek ram takıp sistemi açtım sonra kapattım b1 e kalan rami taktım gene tepki vermedi

Bazen işlemci eğim veriyor soket, ramw giden devreye işlemci pimi temas etmiyor. İşlemciyi çıkarıp yeniden takarak deneyiver.

tek ramle sistemi açtım 5 dakka sonra komple sistem gitti senin bu işlemci olayını sölemenle hemen işlemciyi söktüm bide ne görüyüm işlemci soketinin içindeki bazı pinler gözle fark ettiğim kadarıyla 5 6 tanesi yamuk veya ezik gibiydi yarın müşteri hizmetlerini arıyıp durumu anlatıp anakartı ve işlemciyi geri göndericem ilk defa sıfır sistemde böle bir şey başıma geldi şaşkınım sistemi bugün zaten elime ulaştı işlemcinin kutusuda yoktu kargoda orda zaten bi tık şüphelenmiştim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bazen işlemci eğim veriyor soket, ramw giden devreye işlemci pimi temas etmiyor. İşlemciyi çıkarıp yeniden takarak deneyiver.
tek ramle sistemi açtım 5 dakka sonra komple sistem gitti senin bu işlemci olayını sölemenle hemen işlemciyi söktüm bide ne görüyüm işlemci soketinin içindeki bazı pinler gözle fark ettiğim kadarıyla 5 6 tanesi yamuk veya ezik gibiydi yarın müşteri hizmetlerini arıyıp durumu anlatıp anakartı ve işlemciyi geri göndericem ilk defa sıfır sistemde böle bir şey başıma geldi şaşkınım sistemi bugün zaten elime ulaştı işlemcinin kutusuda yoktu kargoda orda zaten bi tık şüphelenmiştim

Kullanıcı hatası demezler umarım.
işlemciyi arkadaşımın sisteminde denedim sorun yo kramlerde de sorun yok anakartı dün gönderdim utopya ile diğil pentadan ürünü sorguladım direk araya utopyayı sokmadan süreç uzamasın diye direk service pointte yolladım güncel adres bilgisi tel no ve durumu kağıda yazmamı istediler bide kod verdiler kargo gönderimi için bakalım hafta içi neler olcak anakart komple gittinde güç almadığında çok korktum tüm bileşenler yansaydı eyvah eyvah
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kullanıcı hatası demezler umarım.
sistemi toplayan utopyadaki eleman büyük ihtimal o işlemciyi ters yuvaya oturttu sonrada geri düzeltti montajladı artık eskisi gibi free doss kurulu gelmediği için sistemler anlaşılmadıda bunda benlik bişey yok ama derlerse kullanıcı hatası para sorun diğil ama verilen hizmet vasat 2020 de rx6600 sistem aldığımda abdullahın hazırladığı sistemdi mesela onda sorun olmamaıştı zaten ozmanlarda windows kulu halde geliyordu bazı testleri yapıp pc yi 1 kez açıp kontrol edip gönderiyorlarda yıl geçtikçe dahada vasat hale geliyor verilen hizmet

Önce aldığım yerle iletişime geçseydin.
service point bkaalım ne sonuç çıkarcak şöle bi not düşmüşler
Müşteri Şikayet
RAM HATASI VERDİ. CPU VE RAM UYARISI VERMİŞTİR. DETAYLI NOT VAR.
Görünüm/Teslimat Durumu
ORJ KUTULU FATURALI. KULLANIM İZLERİ. CPU PİNLER YAMUK.
incelemerli bi bitsinde

service point bkaalım ne sonuç çıkarcak şöle bi not düşmüşler
Müşteri Şikayet
RAM HATASI VERDİ. CPU VE RAM UYARISI VERMİŞTİR. DETAYLI NOT VAR.
Görünüm/Teslimat Durumu
ORJ KUTULU FATURALI. KULLANIM İZLERİ. CPU PİNLER YAMUK.
incelemerli bi bitsinde
Kullanici hatası derlerse 1500 tl isteyecekler tamir icin yeni amd5 soketinde basima geldi servispoint yapti 1.500 tl umarim garantiden yaparlar bazen olabiliyormus demislerdi ama montaj yapmadan galiba itopya montajlayip yaptiysa gecmis olsun hocam is zora giriyor :/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,817
Üyeler
192,031
Son üye
sla7.inc
Geri