Neler Yeni

DA G3- Sistemi Sıcaklıklar

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
Arkadaşlar öncelikle bilgisiz olduğumu belirterek başlıyayım.
Sistemi aldım şuanda kullanıyorum, ( Ekran kartım OC versiyon.) bir sıkıntısı yok fakat sıcaklık değerleri hoşuma gitmiyor.
En basit örnek verecek olursam VALORANT
İşlemci : 70-72
Ekran Kartı 70-75
Bu sıcaklıklar bazenleri daha da yükseklere çıkabiliyor. Benim düşüncem şu şekilde;
-
Valorant basit bir oyun fazla sistemi zorlayan bir oyun değil, bu sıcaklık değerleri bu oyunda bile böyle ise en basit örnek Gta V'de 80 lere bile çıkar ve 80 den sonrası sistem için sağlıklı olmadığını duydum, düşünüyorum.
-
İşlemci için stok fan yeterli olmadığını söylediler fan almayı düşünüyorum, sadece fan yeterli olur mu? Kaç derece farkeder?
İşlemci için Undervolt'da önerdiler fakat dediğim gibi hiç bir bilgim yok sisteme zarar vermekten, garanti dışı etmekten korkuyorum.
-
Undervolt işlemi %100 sağlıklı mıdır? Kimler UV ' ye ihtiyaç duymaz?
-
EKRAN KARTI
-
Ekran kartımı OC seçtiğim için çok hata yaptığımı söyleyenler oldu. Fakat artık olan oldu...
Ekran kartım içinde mi Uv yapmalıyım? Yoksa bu sıcaklıklara dayanıklı mı? Yani zaten sanırım max 83 oluyor, max 83 çok fazla mı sayılır ?
*
KISACASI NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ HİÇBİR ŞEY BİLMEYEN BİRİSİ OLARAK, BU ŞEKİLDE KULLANMAYA DEVAM MI EDEYİM? İŞLEMCİYE FAN ALSAM YETERLİ OLUR MU BENİ 4-5 SENE İDARE EDER Mİ NE YAPMALIYIM?

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Sıcaklıklar normal gözüküyor, kısa dönemde stok fanı değiştirirseniz ve kaliteli bir termal macun kullanırsanız 10-20 derece arası fark ettirecektir.
Son çıkan oyunları oynamayı seviyorsanız maks 3 yıl götüreceğini düşünüyorum.

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklıklar normal gözüküyor, kısa dönemde stok fanı değiştirirseniz ve kaliteli bir termal macun kullanırsanız 10-20 derece arası fark ettirecektir.
Son çıkan oyunları oynamayı seviyorsanız maks 3 yıl götüreceğini düşünüyorum.
Maks 3 yıl mı ortalama olsaydı be bari :/

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Maks 3 yıl mı ortalama olsaydı be bari :/
En yüksek ayarlarda oynayacaksanız maks 3 yıl devam eder, ama orta/düşük seviyelerde oynamaya devam edecekseniz oynanabilir FPS alabilirsiniz.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,492
İsim
Mert Can Ergün
ekran kartın maximum sıcaklık 83 değil 100 küsür dür sıcaklık limiti rx5700 de 82 83 derece veriyor du işlemci sıcaklığı fazla Undervolt yapsan yeterli olur bence burdakiler sana yardımcı olurlar Undervolt konusunda

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartın maximum sıcaklık 83 değil 100 küsür dür sıcaklık limiti rx5700 de 82 83 derece veriyor du işlemci sıcaklığı fazla Undervolt yapsan yeterli olur bence burdakiler sana yardımcı olurlar Undervolt konusunda
Stress testde max 83 gördü, bu kartı kullanan diğer kullanıcılar da 83 diyor, sadece işlemcinin mi sıcaklık sorunu var gibi duruyor şuan? Valorantta 75 derece ekran kartı normal mi

Talha Özer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
Talha Özer
Stress testde max 83 gördü, bu kartı kullanan diğer kullanıcılar da 83 diyor, sadece işlemcinin mi sıcaklık sorunu var gibi duruyor şuan? Valorantta 75 derece ekran kartı normal mi
Sistem özellikleri nedir?

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
Ryzen 5 3600 zaten ısınan bir işlemci çevremdekilerde de Da g3 kullananlar da söylemişti. Ki zaten yaz ayındayız. Normal bence. 85i geçmesin sıcaklık
İşlemci için diyorsun değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bendede G3 sistem var dün bende 82 dereceyi gördüm
Hangi oyunda? İşlemcin mi 82 dereceyi gördü ekran kartın mı?

Ekran kartı 83 dereceden fazla ısınmıyor. Ondan sonra performansdan kısıyor sanırsam max 83 ama buna eminim.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,492
İsim
Mert Can Ergün
İşlemci için diyorsun değil mi?

Hangi oyunda? İşlemcin mi 82 dereceyi gördü ekran kartın mı?

Ekran kartı 83 dereceden fazla ısınmıyor. Ondan sonra performansdan kısıyor sanırsam max 83 ama buna eminim.
senin işlemcin de ısınıyor 70 derece fazla oyunda 50 ile 60 iadel

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,107
Üyeler
168,734
Son üye
busekaya
Top Bottom