Neler Yeni

DA Sistem 2 Hakkında Tüm Deneyimlerim

thinG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Alper Bozkurt
Sistemi perşembeden itibaren aktif kullanmaya başladım. İlk aldığım PC idi. Normal olarak heyecanlı bir şekilde aldım sistemi. Getirdim kurdum.

Sonraki gün testler için açtım. Sistemim v200 kasa ile almıştım bu arada. Boştayken işlemcim 50 52 derecelerde falandı. Bana çok geldi yeni almış olmamın da titizliğiyle bunu düşürmek istedim. Sonra biosa baktığımda 1400 küsür voltaj veriyordu. Ben de biraz araştırdım ve CPU Core Ratio olan seçeneği bulup onu 3.6 ya sabitledim. ( Ben çok ısınmasını istemediğimden yaptım isterseniz 3.8 3.7 gibi değerleri kullanabilirsiniz. ) Sonra ısı sorunumu çözdüm ve testlere başladım.

Furmark Ekran Kartı Testi:

Gpu temp max. 65
Gpu temp (hot spot)=77
Memory temp =88
Cpu temp max= 50

Furmark İşlemci Testi:

Cpu temp max = 72.8

CrystalDiskMark Testi:

İlk satır : 1760.52 /1355.74
İkinci satır : 1330.88 /1354.30
Üçüncü satır : 967.64 Üçüncu satır ilk sütunu yazmamışım kb.
Dördüncü satır : 47.39 /169.15

Oyun Olarak Hepsini Ultrada Yaptım.

Valorant Testi:

Min 190 Max 310 FPS aldım.
Gpu Temp Max : 60
CPU Temp Max: 67

Euro Truck Simulator 2 Testi :

Min. 140 Max 250 falandı sanırım.
Cpu Temp Max 66 67 arası gidip geldi.

Pubg Lite Testi:

Min. 230 Max. 300 (Genelde 260 300 arası geziyor.)
Isı değerlerini unuttum ama üstteki oyunlardan çok farklı olmayacaktır grafikleri malum.

Gta 5 Testi:

İlk Görevi Yaparken min.140 max.188 aldım. ( Oyun sınırlaması sanırım 188di sabit olduğu kısım oldu baya. )
Açık dünyada 90 140 arası geziyor.
Onlineda da min.75 max.130 falan oldu diye hatırlıyorum. ( Malum online da sokaklarda gemiler falan :D )
Gpu Max : 61 dereceydi sanırım. 60 61 çok oynuyor.
Cpu Max. : 70 71 oldu.

Testlerim böyleydi. Ancak tabi ki merak ettiğim şeyler olmadı değil. Yapamadığım şeyler de oldu.

Öncelikle @Abdullah Hacıgül ün yaptığı MHz yükseltme rehberini yaptığımda siyah google oluşmuştu. Sonradan anladım ki Windowsu önce kurduğumdan olmuş çözümünü arayacağım Windows dışında varsa.

Bir de SSD min test sonuçları normal çıkmasına rağmen Gta 5 i aktarırken 100 200 MB/s ile aktarıyordu. Bir korkmadım değil. Ama sonradan öğrendim çoklu dosya aktarımı yaptığımdan dolayı normal bir durummuş.

Son sıkıntım da bunun hakkında hiç bir fikrim yok . GTA 5 oynarken mouseyi hızlı hızlı hareket ettirdiğimde ( Ana menü olsun oyun içi olsun farketmedi. ) Böyle adamın kafası arabaların kenarları falan bulanıklaşıyordu.

Motion blurdan bahsetmiyorum o kapalı oynuyorum. Mesela oyun içindeyim hızlı hızlı döndürüyorum. MSI Afterburner in sağ üstteki değer tablosu falanda bulanıklaşıyordu. Bunun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı

olursa sevinirim.

Bu sistemi indirimle çıkardığı için @Abdullah Hacıgül e teşekkür ederim. Sistemimden memnunum. İleride bir kule soğutucu alarak Cpu core ratio mu da arttıracağım. V200 kasa o kadar da kötü değil bence.
Tek sıkıntısı ( sıkıntı olduğundan emin değilim. ) . İçerideki sıcak havayı camda rahat hissedebiliyorsunuz.

Yardımım olduysa sevindim.

Bol FPS'ler Dilerim !!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistemi perşembeden itibaren aktif kullanmaya başladım. İlk aldığım PC idi. Normal olarak heyecanlı bir şekilde aldım sistemi. Getirdim kurdum.

Sonraki gün testler için açtım. Sistemim v200 kasa ile almıştım bu arada. Boştayken işlemcim 50 52 derecelerde falandı. Bana çok geldi yeni almış olmamın da titizliğiyle bunu düşürmek istedim. Sonra biosa baktığımda 1400 küsür voltaj veriyordu. Ben de biraz araştırdım ve CPU Core Ratio olan seçeneği bulup onu 3.6 ya sabitledim. ( Ben çok ısınmasını istemediğimden yaptım isterseniz 3.8 3.7 gibi değerleri kullanabilirsiniz. ) Sonra ısı sorunumu çözdüm ve testlere başladım.

Gpu temp max. 65
Gpu temp (hot spot)=77
Memory temp =88
Cpu temp max= 50

Furmark İşlemci Testi:

Cpu temp max = 72.8

CrystalDiskMark Testi:

Valorant Testi:

PUBG Lite Testi:

Isı değerlerini unuttum ama üstteki oyunlardan çok farklı olmayacaktır grafikleri malum.

Gta 5 Testi:

İlk Görevi Yaparken min.140 max.188 aldım. ( Oyun sınırlaması sanırım 188di sabit olduğu kısım oldu baya. )
Onlineda da min.75 max.130 falan oldu diye hatırlıyorum. ( Malum online da sokaklarda gemiler falan :D )

Testlerim böyleydi. Ancak tabi ki merak ettiğim şeyler olmadı değil. Yapamadığım şeyler de oldu.

Öncelikle @Abdullah Hacıgül ün yaptığı MHz yükseltme rehberini yaptığımda siyah google oluşmuştu. Sonradan anladım ki Windowsu önce kurduğumdan olmuş çözümünü arayacağım Windows dışında varsa.

Bir de SSD min test sonuçları normal çıkmasına rağmen Gta 5 i aktarırken 100 200 MB/s ile aktarıyordu. Bir korkmadım değil. Ama sonradan öğrendim çoklu dosya aktarımı yaptığımdan dolayı normal bir durummuş.

Son sıkıntım da bunun hakkında hiç bir fikrim yok . GTA 5 oynarken mouseyi hızlı hızlı hareket ettirdiğimde ( Ana menü olsun oyun içi olsun farketmedi. ) Böyle adamın kafası arabaların kenarları falan bulanıklaşıyordu.

Motion blurdan bahsetmiyorum o kapalı oynuyorum. Mesela oyun içindeyim hızlı hızlı döndürüyorum. MSI Afterburner in sağ üstteki değer tablosu falanda bulanıklaşıyordu. Bunun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı

olursa sevinirim.

Bu sistemi indirimle çıkardığı için @Abdullah Hacıgül e teşekkür ederim. Sistemimden memnunum. İleride bir kule soğutucu alarak Cpu core ratio mu da arttıracağım. V200 kasa o kadar da kötü değil bence.
Tek sıkıntısı ( sıkıntı olduğundan emin değilim. ) . İçerideki sıcak havayı camda rahat hissedebiliyorsunuz.

Bol FPS'ler Dilerim !!
Bir de bu Horizon Zero Dawn hala gönderilmedi bana .

ömerikaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Ömer Özhan Durgun
dostum birkaç gündür yaptığın testler ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim. çok yararın dokundu sistemi alanlara ve alacak olanlara.

mindoXp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
taha yılmaz

Gpu temp max. 65
Gpu temp (hot spot)=77
Memory temp =88
Cpu temp max= 50

Furmark İşlemci Testi:

Cpu temp max = 72.8

CrystalDiskMark Testi:

Valorant Testi:

PUBG Lite Testi:

Gta 5 Testi:

olursa sevinirim.

Bol FPS'ler Dilerim !!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de bu Horizon Zero Dawn hala gönderilmedi bana .
ellerine emeğine sağlık
bilgilendirdiğin için teşekkürler

A.Deniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Alper Deniz
Kasanın üst kısmına Arctic P14 takabilirsiniz. Havalandırmayı iyileştirecektir.

Cooler Master MB520 kasam var. 3 önde 1 arkada fan var normalde. 1 tane de kendim üste ekledim ve sıcaklık olarak farketti.

İkinci sistem için DA2 yi de v200 kasa ile birlikte sipariş ettim. Onun da üstüne Arctic P14 takacağım.

Bence hiç işlemcinin performansını düşürmene gerek yok. 78-80 derecelere kadar kabul edilebilir.

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
dostum nasıl 3.6 ya sabitledin
nerden yapılıyor videosu var mı

silent666

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Orçun Yılmaz
Kasanın üst kısmına Arctic P14 takabilirsiniz. Havalandırmayı iyileştirecektir.

Cooler Master MB520 kasam var. 3 önde 1 arkada fan var normalde. 1 tane de kendim üste ekledim ve sıcaklık olarak farketti.

İkinci sistem için DA2 yi de v200 kasa ile birlikte sipariş ettim. Onun da üstüne Arctic P14 takacağım.

Bence hiç işlemcinin performansını düşürmene gerek yok. 78-80 derecelere kadar kabul edilebilir.
Hocam corsair spec deltaya takılır mı Arctic P14 ?

epyhon

80+
ai tweakere gir performance boostu kapat 1.2volt ilede 3.6 sabit verebilir böylede ısınmasını azaltırsın

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Tavsiyem 1.25V ile kullanın.

dord53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
emirhan güner
Hocam bir şey sorucam kasanın ön jak girişinde 1 adet giriş mevcut bu girişten hem kulaklık hemde mikrofonu nasıl kullanabilirim. Ben telefon kulaklığımı taktığımda olmuyor extra bir şey yapmam gerekiyor mu.

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Hocam bir şey sorucam kasanın ön jak girişinde 1 adet giriş mevcut bu girişten hem kulaklık hemde mikrofonu nasıl kullanabilirim. Ben telefon kulaklığımı taktığımda olmuyor extra bir şey yapmam gerekiyor mu.
V200 kasada öyle değil.

dord53

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
emirhan güner
Corsair olan modelini aldım kasa ya taktığım tüm ses donanımlarından ses cızırtılı geliyor kulaklığımı monitöre taktığımda sorun çözülüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,009,644
Üyeler
159,952
Son üye
fsew345435
Top Bottom