Neler Yeni

DA-Sistem 2 ile ilgili sorularım var, yardımcı olur musunuz?

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Merhaba arkadaşlar,
Ben DA-Sistem 2'yi satın aldım.
Henüz kargoya verilmedi ama forumda açılan konular canımı sıkmaya başladı.
Ben bu sistemi 2. stokta Thermaltake V200 600 W 80+ kasa ile birlikte aldım.

Paylaşılan konulara göre PC çok ısınıyor,
Bunun için BIOS'tan güç ayarlarını en düşüğe çekerek pcyi kullanmamızı öneriyorlar.

Sizce bu kasa kötü mü?
Mesh olmadığı için biraz sorun olacağı söylendi ama ben bu kadar sıkıntı olacağını düşünmüyordum.
Şimdi birde ek olarak "Ryzen 5 3600 ısınan bir işlemci" diyerek, bir yandan insanın içini soğutup biraz düşündükten sonra tekrar insanın içini yakacak yorumlar dile getiriyorlar.

Oyuncu olarak bu sistemde ısınmadan kaynaklı sorunları çok yaşayacak mıyım?
Eğer yaşayacaksam da ekstra fan alarak bu durumu kurtarabilecek miyim?
Sorular belki saçma olabilir ama uzun yıllar Laptop kullanıcısı olduğumdan bu paylaşımı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Sipariş ettiğim sistem:
- ASUS Prime B450M-K
- AMD Ryzen 5 3600
- Corsair 16 GB (2x8) 3000MHz CL16
- ASUS TUF 3 RX 5600 XT OC EVO 6GB
- TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (1700-1600 mb/s)
- ThermalTake V200 600W 80+ PC Kasası

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
İşlemci fanı oyunlarda yeterli kalıyor ama bütçe varsa bitane düzgün soğutucuyla ısınmayı çözebilirsin
Ben açıkcası sorun yaşıyacağını düşünmüyorum ekran kartının soğutması çok iyi hiç olmadı kasanın yan camını çıkarıp kullanırsın

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Sadece oyun oynayacaksan 3600 sana bir sıkıntı çıkartmaz. Kasa ısınıyor mu bilmiyorum ama ısınma sorunu yaşarsan yan kapağını açıp oynayabilirsin bir sıkıntı olmaz. 3600 çok fazla ısınırsa biraz voltaj düşürebilirsin.

thinG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Alper Bozkurt
Hocam ben güzel bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Pc yi Perşembe den beri kullanıyorum. Bi sıkıntım olmadı.

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci fanı oyunlarda yeterli kalıyor ama bütçe varsa bitane düzgün soğutucuyla ısınmayı çözebilirsin
Ben açıkcası sorun yaşıyacağını düşünmüyorum ekran kartının soğutması çok iyi hiç olmadı kasanın yan camını çıkarıp kullanırsın
Camı çıkarıp kullanmak soğutucu ile aynı etkiyi verir mi? İçinin tozlanması cabası ama ekstra bir soğutucu alırım galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben güzel bir inceleme yapmayı düşünüyorum. PC yi Perşembe den beri kullanıyorum. Bi sıkıntım olmadı.
Kasalarımız aynı değildir. Corsair vardı ilk stokta belki ondan yaşamıyorsunuzdur.

Efesevgili

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Efe sevfili
Camı çıkarıp kullanmak soğutucu ile aynı etkiyi verir mi? İçinin tozlanması cabası ama ekstra bir soğutucu alırım galiba.

Kasalarımız aynı değildir. Corsair vardı ilk stokta belki ondan yaşamıyorsunuzdur.
Aynı erkiyi vermez hocam daha az etki verir hatta mesh kasalarda hiç vermeyebilir ama mesh olmayan kasalarda fark vardır

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Fatih ÖKSÜZOĞLU
O ekran kartı ile v200 bir sorun değil hocam , 3600 ısınan derken güçlü olan ısınır 3600 de güçlü bir işlemci güzel bir hava sogutma ve iyi bir macun seni tatmin edecektir. V200 kullandım sogutucu aldım sorunlarım kalktı. İmzamdaki sogutucu ile kullanmıstım

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bence canın hiç sıkılmasın sistemin gayet iyi sadece stok soğutucu iyi değil üstüne birde kasa pek hava almadığından ısınır haliyle. Linkteki soğutucuyu satın alabilirsin 185 Lira gibi bir fiyatı var aynı işlemci için ben kullanıyorum ve çok memnunum. İlerde bide bir iki extra kasa fanı takarsın veya kasanı değiştirirsin tam olur.

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence canın hiç sıkılmasın sistemin gayet iyi sadece stok soğutucu iyi değil üstüne birde kasa pek hava almadığından ısınır haliyle. Linkteki soğutucuyu satın alabilirsin 185 Lira gibi bir fiyatı var aynı işlemci için ben kullanıyorum ve çok memnunum. İlerde bide bir iki extra kasa fanı takarsın veya kasanı değiştirirsin tam olur.
Teşekkürler aydınlattığın için

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin

Hocam illa içinde kalacaksa mesaj at anlatayım nasıl V200 kasayı mesh yapacağını.

O arkadaşta V200 kullanıyor gir bir değerlerline bak gayet iyi.

Top Bottom