Neler Yeni

Da Sistem 2 Sorunları

Pilavli Borek

80+ Bronze
Selam Arkadaşlar Donanım Arşivi Sistem 2 Kullanıyorum ve Bu Konuda Yaşadığım Sorunları Anlatıcam Belki Çözüm Bulunur Hem de diğer kullanıcılar sorunla karşılaşırsa çözüm bulur

1-Boştayken Ekran Kartının Fazla Isınması
Bugün Bilgisayarı Açar Açmaz MSI Afterburner'i çalıştırdım ve yarım saat sadece MSI Afterburner'ı çalıştırdım ve şunu gözlemledim:Ekran Kartı ilk 5 dk 40-50 derece arası değişiklik gösterdi ama sonraki 25 dk da çok garip şeyler oldu 10.dakika da 59 dereceyi gördü (hala MSI Afterburner dışında hiçbir şey açık değil) daha sonra aynı şeyleri tekrarlamaya başladı 11.dk da 60 derece oldu sonra ekran kartının fanları çalıştı 50 ye düştü 5 dk sonra yine 60 oldu yine fanlar çalıştı yine 50 ye düştü boştayken bu değerlerin olması garip

Ekran Alıntısı.PNG

2-Ramlerin Boştayken Çok Kullanılması
Yine aynı şekilde 30dk test süresinde ramleri de test ettim ve bunlarda da bir sorun olduğunu farkettim ramler Asla ama Asla 1750 mhz den aşağı çalışmıyor tüm arkaplan uygulamalarını kapattım görev yöneticisinden zorlayan her şeyi kapattım yinede 1750 mhz de kaldı sonra test amaçlı 10 15 tane google dan site açtım yine aynı şekilde 1750 mhz de sabit kaldı ve asla değişmiyor ve mhz ayarlama yerinden değerleri değiştirdiğimde yine otomatik 1750 mhz ye sabitleniyor
Ekran Alıntısı.PNG

3-Drop Sorunları
Bütün oyunlar olmasada yüksek sistem isteyen oyunlarda drop yiyorum (gta v,witcher 3) ilk başta 20.5.1 kullanıyordum ve herhangi bir drop olmuyordu ama forumdaki konular sonrasında 20.4.2 sürümüne geçtim
bu da bir diğer sorun

sorunlarım bu kadar umarım çözülürler after burneri attım belki bir hata daha bulursunuz Bios Ayarlarımıda Aşağıda Bırakıyorum:
Şimdiden Teşekkürler <3

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Selam Arkadaşlar Donanım Arşivi Sistem 2 Kullanıyorum ve Bu Konuda Yaşadığım Sorunları Anlatıcam Belki Çözüm Bulunur Hem de diğer kullanıcılar sorunla karşılaşırsa çözüm bulur

1-Boştayken Ekran Kartının Fazla Isınması
Bugün Bilgisayarı Açar Açmaz MSI Afterburner'i çalıştırdım ve yarım saat sadece MSI Afterburner'ı çalıştırdım ve şunu gözlemledim:Ekran Kartı ilk 5 dk 40-50 derece arası değişiklik gösterdi ama sonraki 25 dk da çok garip şeyler oldu 10.dakika da 59 dereceyi gördü (hala MSI Afterburner dışında hiçbir şey açık değil) daha sonra aynı şeyleri tekrarlamaya başladı 11.dk da 60 derece oldu sonra ekran kartının fanları çalıştı 50 ye düştü 5 dk sonra yine 60 oldu yine fanlar çalıştı yine 50 ye düştü boştayken bu değerlerin olması garip

Alıntıyı görüntüle
2-Ramlerin Boştayken Çok Kullanılması
Yine aynı şekilde 30dk test süresinde ramleri de test ettim ve bunlarda da bir sorun olduğunu farkettim ramler Asla ama Asla 1750 mhz den aşağı çalışmıyor tüm arkaplan uygulamalarını kapattım görev yöneticisinden zorlayan her şeyi kapattım yinede 1750 mhz de kaldı sonra test amaçlı 10 15 tane google dan site açtım yine aynı şekilde 1750 mhz de sabit kaldı ve asla değişmiyor ve mhz ayarlama yerinden değerleri değiştirdiğimde yine otomatik 1750 mhz ye sabitleniyor
Alıntıyı görüntüle
3-Drop Sorunları
Bütün oyunlar olmasada yüksek sistem isteyen oyunlarda drop yiyorum (gta v,witcher 3) ilk başta 20.5.1 kullanıyordum ve herhangi bir drop olmuyordu ama forumdaki konular sonrasında 20.4.2 sürümüne geçtim
bu da bir diğer sorun

sorunlarım bu kadar umarım çözülürler after burneri attım belki bir hata daha bulursunuz Bios Ayarlarımıda Aşağıda Bırakıyorum:
Şimdiden Teşekkürler <3
Gta v çok da sistem istemiyor

Pilavli Borek

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Pilavli Borek

80+ Bronze
Ekran kartı boştayken nasıl 10 derece artıyor anlamadım anormal bir durum olabilir, kasanın konumu nasıl açıkta mı ?
Açıkta arka kısmı duvara bakıyor ve çevresindeki nesnelere 10-30 cm boşluk var

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Açıkta arka kısmı duvara bakıyor ve çevresindeki nesnelere 10-30 cm boşluk var
Oyun oynarken değerleri gösteren bir video atabilir misiniz peki mümkünse arka planda wallpaper engine vs açmayın ve msı afterburnerdan değerleri açın

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
kasanızın havadar bir yerde durduğundan emin misiniz ?

Pilavli Borek

80+ Bronze
kasanızın havadar bir yerde durduğundan emin misiniz ?
kasa havada
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynarken değerleri gösteren bir video atabilir misiniz peki mümkünse arka planda wallpaper engine vs açmayın ve msı afterburnerdan değerleri açın
hiçbir şey açık değilken de değerler aynı

oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor çünkü fanlar dönüyor

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
bende böyle dostum
boşta 38-42 arası
oyunlarda max 60 ı geçmedi soğutma devreye girdiğinde 50-58 takılıyor

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    239.5 KB · Hit: 87

Pilavli Borek

80+ Bronze
bende böyle dostum
boşta 38-42 arası
sen asus tuf driverını kurdun mu abdullah abinin anlattığı

kubi07

80+
Ben 5600xt ye boşta çok ısınıyor dedim diye linç edildim.
Linçe hazır ol kardeşim :D

Pilavli Borek

80+ Bronze
bende böyle dostum
boşta 38-42 arası
senin sıcaklık hariç bütün değerlerin benden düşük

Ben 5600xt ye boşta çok ısınıyor dedim diye linç edildim.
Linçe hazır ol kardeşim :D
aga kanıtlı işte garip olan başkalarıyla değerlerin aynı olmaması ramlerin mesela

Top Bottom