Neler Yeni

Da Sistem 2 Sorunları

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
senin sıcaklık hariç bütün değerlerin benden düşük
Mesaj otomatik birleştirildi:

aga kanıtlı işte garip olan başkalarıyla değerlerin aynı olmaması ramlerin mesela
iyi mi yani anlamadım

Pilavli Borek

80+ Bronze

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
boşta böyleyse olması gereken bu ama oyunlarda böyleyse sende de sıkıntı var
fotoğrafı ben sadece örnek olarak attım yani oyundan sonra ekran fotosu çektim
zaten kendisi otomatik ayarlamıyor mu bu değerleri

Pilavli Borek

80+ Bronze
fotoğrafı ben sadece örnek olarak attım yani oyundan sonra ekran fotosu çektim
zaten kendisi otomatik ayarlamıyor mu bu değerleri
evet de işte boşta ısınması garip asla sıcaklık sabitlenmiyor bende kesin şu abdullah abinin dediği mhz yükseltmeden dolayı format atarsam geçer mi acaba ?

up

Son düzenleme:

Flack

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mustafa Ertuğrul
ya şu drop olayını nasıl çözebiliriz?

Selam Arkadaşlar Donanım Arşivi Sistem 2 Kullanıyorum ve Bu Konuda Yaşadığım Sorunları Anlatıcam Belki Çözüm Bulunur Hem de diğer kullanıcılar sorunla karşılaşırsa çözüm bulur

1-Boştayken Ekran Kartının Fazla Isınması
Bugün Bilgisayarı Açar Açmaz MSI Afterburner'i çalıştırdım ve yarım saat sadece MSI Afterburner'ı çalıştırdım ve şunu gözlemledim:Ekran Kartı ilk 5 dk 40-50 derece arası değişiklik gösterdi ama sonraki 25 dk da çok garip şeyler oldu 10.dakika da 59 dereceyi gördü (hala MSI Afterburner dışında hiçbir şey açık değil) daha sonra aynı şeyleri tekrarlamaya başladı 11.dk da 60 derece oldu sonra ekran kartının fanları çalıştı 50 ye düştü 5 dk sonra yine 60 oldu yine fanlar çalıştı yine 50 ye düştü boştayken bu değerlerin olması garip

Alıntıyı görüntüle
2-Ramlerin Boştayken Çok Kullanılması
Yine aynı şekilde 30dk test süresinde ramleri de test ettim ve bunlarda da bir sorun olduğunu farkettim ramler Asla ama Asla 1750 mhz den aşağı çalışmıyor tüm arkaplan uygulamalarını kapattım görev yöneticisinden zorlayan her şeyi kapattım yinede 1750 mhz de kaldı sonra test amaçlı 10 15 tane google dan site açtım yine aynı şekilde 1750 mhz de sabit kaldı ve asla değişmiyor ve mhz ayarlama yerinden değerleri değiştirdiğimde yine otomatik 1750 mhz ye sabitleniyor
Alıntıyı görüntüle
3-Drop Sorunları
Bütün oyunlar olmasada yüksek sistem isteyen oyunlarda drop yiyorum (gta v,witcher 3) ilk başta 20.5.1 kullanıyordum ve herhangi bir drop olmuyordu ama forumdaki konular sonrasında 20.4.2 sürümüne geçtim
bu da bir diğer sorun

sorunlarım bu kadar umarım çözülürler after burneri attım belki bir hata daha bulursunuz Bios Ayarlarımıda Aşağıda Bırakıyorum:
Şimdiden Teşekkürler <3
Gta 5 drop olayı çok kötü gerçekten. çözüm bulabildin mi

Yuzzy41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yusuf Yavaş
evet de işte boşta ısınması garip asla sıcaklık sabitlenmiyor bende kesin şu abdullah abinin dediği mhz yükseltmeden dolayı format atarsam geçer mi acaba ?

up
Buda benim boştaki değerler 😀
B6F2B05D-0496-4C88-88E4-C8092827F0ED.jpeg

COREXAR

80+ Silver
Valla bende kullanıyorum benim değerler normal 62 63 e çıkıyor birden sonra direk 56 57e düşüyor full yükte. Abdullah abinin dediğini yapmadım.
Bende ki sıkıntı da Wındows arada kasıyor ve acayip şekilde drop yiyorum gta da ekran kartı kullanımı 0'a düşüyor.

Pilavli Borek

80+ Bronze
Valla bende kullanıyorum benim değerler normal 62 63 e çıkıyor birden sonra direk 56 57e düşüyor full yükte. Abdullah abinin dediğini yapmadım.
Bende ki sıkıntı da Wındows arada kasıyor ve acayip şekilde drop yiyorum gta da ekran kartı kullanımı 0'a düşüyor.
Aynı sorunları yaşıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mert Üstündağ
Valla güzel kardeşim bendede her oyunda drop ve anı fps kayıpları mevcut pubg oyununda 200 fps alabiliyorum düşük ayralarda fakat ekran kartım kendı kendine kullanım oranını düşürüp bana oyunu 100 fbs de oynatıo 144 hz monitorum var kullanamıom mesela battlefield 5 de işlemci kullanımım ekran kartı kullanımımı geçio ekran kartı niyeyse yükte çalışmıyo bende sorun için itopyayı aradım teknik servis bilgisayarı kargolayın bize gerekli testleri yapıp sorun varsa asusa geri yollayalım dediler en yakın zamanda göndericem çünkü performans alamıyorum pcden

Bu arada en fazla sıcaklık değerim 73 derece oldu benim

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
1- O kart belirli bir sıcaklıktan sonra fanını döndürür kart ısınmadıkça dönmez onun için belirli bir sıcaklığa ulaşması normal çünkü boşta dönen bir fan yok.
2- Chorme'da 10-15 tane sekme açmak ne demek farkında mısın? az bile ısınmış web tarayıcılar grafik birimini de kullanır ısınması fazlasıyla normal oradaki 1750'de ram değil! GDDR6 bellek frekansı, web tarayıcıda dediğim gibi grafik birimi de çalışır.
3- Ortam sıcaklığınızda sistem sıcaklığını direkt etkiler.
4- Biostan windows ve radeon yazılımlarınızı güncel tutun.

BugraSamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
904
İsim
Buğra Samet
1- O kart belirli bir sıcaklıktan sonra fanını döndürür kart ısınmadıkça dönmez onun için belirli bir sıcaklığa ulaşması normal çünkü boşta dönen bir fan yok.
2- Chorme'da 10-15 tane sekme açmak ne demek farkında mısın? az bile ısınmış web tarayıcılar grafik birimini de kullanır ısınması fazlasıyla normal oradaki 1750'de RAM değil! GDDR6 bellek frekansı, web tarayıcıda dediğim gibi grafik birimi de çalışır.
Abi bende sistemi almak istiyorum fakat forumda baya bi sorun çıktı ilk sistemim ve uzun zamandır hayal ediyordum.Hayal kırıklığına uğramakta istemiyorum alayım mı sence ?

Pilavli Borek

80+ Bronze
2- Chorme'da 10-15 tane sekme açmak ne demek farkında mısın? az bile ısınmış web tarayıcılar grafik birimini de kullanır ısınması fazlasıyla normal oradaki 1750'de RAM değil! GDDR6 bellek frekansı, web tarayıcıda dediğim gibi grafik birimi de çalışır.
Abi peki diğer arkadaşların afterburner değerleri benimkiyle uyuşmuyor ve ayrıca sence de ekran kartının boştayke. Sürekli 10 derece ısınıp soğuması anormal değil mi ?

Profilimde bulabilirsen insanlardan afterburner değerlerini istemiştim (yalnızca da 2 kullananlardan) orda da nerdeyse çoğundan farklıydı değerler

Abi bende sistemi almak istiyorum fakat forumda baya bi sorun çıktı ilk sistemim ve uzun zamandır hayal ediyordum.Hayal kırıklığına uğramakta istemiyorum alayım mı sence ?
Dostum ben bu konularda çok bilgili değilim ama şuanki deneyimlerime dayanarak amd ekran kartlarından uzak dur derim.

Dostum ben bu konularda çok bilgili değilim ama şuanki deneyimlerime dayanarak amd ekran kartlarından uzak dur derim.

Son düzenleme:

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Selam Arkadaşlar Donanım Arşivi Sistem 2 Kullanıyorum ve Bu Konuda Yaşadığım Sorunları Anlatıcam Belki Çözüm Bulunur Hem de diğer kullanıcılar sorunla karşılaşırsa çözüm bulur

1-Boştayken Ekran Kartının Fazla Isınması
Bugün Bilgisayarı Açar Açmaz MSI Afterburner'i çalıştırdım ve yarım saat sadece MSI Afterburner'ı çalıştırdım ve şunu gözlemledim:Ekran Kartı ilk 5 dk 40-50 derece arası değişiklik gösterdi ama sonraki 25 dk da çok garip şeyler oldu 10.dakika da 59 dereceyi gördü (hala MSI Afterburner dışında hiçbir şey açık değil) daha sonra aynı şeyleri tekrarlamaya başladı 11.dk da 60 derece oldu sonra ekran kartının fanları çalıştı 50 ye düştü 5 dk sonra yine 60 oldu yine fanlar çalıştı yine 50 ye düştü boştayken bu değerlerin olması garip

Alıntıyı görüntüle
2-Ramlerin Boştayken Çok Kullanılması
Yine aynı şekilde 30dk test süresinde ramleri de test ettim ve bunlarda da bir sorun olduğunu farkettim ramler Asla ama Asla 1750 mhz den aşağı çalışmıyor tüm arkaplan uygulamalarını kapattım görev yöneticisinden zorlayan her şeyi kapattım yinede 1750 mhz de kaldı sonra test amaçlı 10 15 tane google dan site açtım yine aynı şekilde 1750 mhz de sabit kaldı ve asla değişmiyor ve mhz ayarlama yerinden değerleri değiştirdiğimde yine otomatik 1750 mhz ye sabitleniyor
Alıntıyı görüntüle
3-Drop Sorunları
Bütün oyunlar olmasada yüksek sistem isteyen oyunlarda drop yiyorum (gta v,witcher 3) ilk başta 20.5.1 kullanıyordum ve herhangi bir drop olmuyordu ama forumdaki konular sonrasında 20.4.2 sürümüne geçtim
bu da bir diğer sorun

sorunlarım bu kadar umarım çözülürler after burneri attım belki bir hata daha bulursunuz Bios Ayarlarımıda Aşağıda Bırakıyorum:
Şimdiden Teşekkürler <3
benimkide seninkiyle aynı gpu bellek frekansı 1750 güncellemesi yaptıktan sonra habire 3dkda sıcaklık 54den 60a yükseliyor fan devreye giriyor geri 54e düşürüyor 3 dk sonra döngü gibi sıcaklık 60 oluyor fan devreye giriyor 54e düşüyor.

keşke abdullah kardeşimizin ram frekans güncellemesini yapmasaydım diyorum.
1 gün sonra eski bios güncellemesini kurdum geri 1500 mhze çektim formatta attım
sorun yine aynı şekilde devam ediyor.

Top Bottom