Chivelary
80+
- Reaksiyon skoru
- 31
Yukardaki arkadaşın bilmeden söylediği yanlıştan döndüyseniz yeterli eğer son zamanlarda bu 100 derecelere çıkma olayı yaşandıysa muhtemelen 1-2 aya su pompasından sesde gelmeye başlayacaktır. Yaşadığın olayı aynen yaşamıştım benim sistemimde 13700k ve h150i 360mm soğutucu seninki gibi ısılara geliyordu boşta fazla ısı yoktu ama yükte ısınmaya başlamıştı 1ay sonrada pompa acayip gürültü yapmaya başladı, arctic liquidfreezer 3 pro 360mm alınca her şey normale döndü. 2. bi durumda olabilir oda klasik intel 13 ve 14. nesil yüksek voltaj problemi umarım o değildir diyelim.Sistemi 2023 yılında toplamıştım zaten bir sıkıntısı yoktu eskiye nazaran biraz daha fazla ısınması harici. Fakat son zamanlarda hem bilgisayar fazlaca dolduğundan hem de temizlik için format atıp termal macunu yenileyeyim dedim kasayı da temizlemiş olurum diye. Eskiden de bence çok performanslı çalışan bir sıvı soğutucu değildi ama max 82 falan görmüştüm şuan oyuna girdiğim an 100 derece oyun farketmiyor. Ne yaptıysam olmadı. Şimdi tekrar kurdum sıvı soğutucuyu termal macunu tekrar yeniledim. Radyatör 3 pin pompayı aio_pump'a, fanlarını cpu_fan'a, kasadaki fanları da sys_fan'a taktım tekrar. Şu an boşta ilk kez 40'ın altına indi yine 40-55 derecelerde oynuyor ancak oyunu açtığım anda tekrar 95-100 derece. Yani sıvı soğutucu bozuk olsa boşta da 40 dereceleri görmemem gerekir diye düşünüyorum bilmiyorum ama. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası, fikirlere oldukça açığım.
Alıntıyı görüntüle
burdaki CPU frekansı çok oynak bu arada bir 5100 oluyor bir 1000'li sayılarda. Belki yardımcı olur fikir için.