Neler Yeni

DA sistemlerinin karaborsaya düşmemesi için şahsi fikrim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Şahsi fikrimdir mantıksız bulunabilir yada şirket için uğraşmaya değmez bir yaklaşım olabilir ama fikrimi sunmak isterim. Bir konu başlığının altında yazmıştım belki mantıklıysa adminler ekstra görür

Atıyorum DA sistemden 300 stok var.

İlk 150 stok öğrencilere öğrenci belgesi olanlara satış olacak

ertesi gün diğer 150 stok + öğrencilere satılamayan kalan stok ise mağaza tarafından paketler açılıp kasaya dizerek müşterilere sunulacak ama ürünün kutuları ( GPU , işlemci kutuları gibi ) ise ürün kara borsaya düşmemesi için 1 ay sonra taraflarına kargolanacak . Bu sayede satış yapan kişiler kutuları erken temin edemediği için satarken öyle sıfır fiyatına da rahatça satamayacak . Bunun için 1 ay bekleyip kar etmeye çalışacak varsa helal olsun . Yada devam ederse bu olay 2 ay sonra kargolansın :D ( Kutusuz ürünleri satmak kar etmeye çalışmak sıfırına koymak pek de yemez )

Tabii ürünlerin kutuları sahibine teslim edilmemesi bir suç mudur bilemem ama suç değilse de gayet mantıklı gibi geliyor şahsen . Bilemedim

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,621
İsim
Kerem Çavuş
kutusuz da satılır aynı fiyata sorun olmaz peki sorun yaşadığında o mağazaya gidip garanti olayını ne yapıcaksın :D nerden bilicek o adam senin o ekran kartını getirdiğini diğerine gelirsek de öğrenci belgesi olmayan yoktur bu devirde öğrenci belgesi neyin önüne geçicek anlamadım

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
Şahsi fikrimdir mantıksız bulunabilir yada şirket için uğraşmaya değmez bir yaklaşım olabilir ama fikrimi sunmak isterim. Bir konu başlığının altında yazmıştım belki mantıklıysa adminler ekstra görür

Atıyorum DA sistemden 300 stok var.

İlk 150 stok öğrencilere öğrenci belgesi olanlara satış olacak

ertesi gün diğer 150 stok + öğrencilere satılamayan kalan stok ise mağaza tarafından paketler açılıp kasaya dizerek müşterilere sunulacak ama ürünün kutuları ( GPU , işlemci kutuları gibi ) ise ürün kara borsaya düşmemesi için 1 ay sonra taraflarına kargolanacak . Bu sayede satış yapan kişiler kutuları erken temin edemediği için satarken öyle sıfır fiyatına da rahatça satamayacak . Bunun için 1 ay bekleyip kar etmeye çalışacak varsa helal olsun . Yada devam ederse bu olay 2 ay sonra kargolansın :D ( Kutusuz ürünleri satmak kar etmeye çalışmak sıfırına koymak pek de yemez )

Tabii ürünlerin kutuları sahibine teslim edilmemesi bir suç mudur bilemem ama suç değilse de gayet mantıklı gibi geliyor şahsen . Bilemedim
Ne alaka ben liseyi bitirdim mezuna kaldım ben sistem alamiyacam mi

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kutusuz da satılır aynı fiyata sorun olmaz peki sorun yaşadığında o mağazaya gidip garanti olayını ne yapıcaksın :D nerden bilicek o adam senin o ekran kartını getirdiğini diğerine gelirsek de öğrenci belgesi olmayan yoktur bu devirde öğrenci belgesi neyin önüne geçicek anlamadım

Garanti fatura olur :D

Öğrenci belgesi ile kimliğin uyuşmuyorsa istediğin kadar belgen olsun farketmez elbet.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

TurkishAerospace

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
taha
Ertesi gün diğer 150 stok ile başlayan cümleden sonrasına kimse uğraşmaz. Benim ihtiyacım yok ama ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isterim umarım kalıcı bir çözüm gelir

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,042
İsim
Ali
Kutusuz satış vs yemez neden derseniz ürünleri kargo ile çıkışı yapılıyor. Kutular duracak ve daha sonra tekrar kargo vs firma içinde iş yükü. Aslında çözüm basit foruma özel sistem oluyor ise foruma özel indirim kodu tanımlanacak ve o kod kura ile çekilip üyelere özel mesaj ile atılacak. Kodu olan siteye girip ürünü o kampanyalı fiyattan alacak. Kodu olmayan sitede atıyorum 15.000₺ görecek zaten almayacak.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
1 ay niye paranı adamlarda bekletiyorsun allah aşkına son kullanıcı neden onaylasin bunu

Faturan elinde , ürün elinde sadece kutular olmayacak . Son kullanıcı bunu kabullenip bilmem kaç bin liralık ürünü daha ucuza alıyor bir zahmet kabullensin. Önlemler olmazsa karaborsada böyle ortada kalırsın hocam . Benim olayım böyle sistemleri satarken çözüm üretmek . Zaten olayın biraz daha çizgisini aşmalı ki önlem olsun. Sağlam indirim var ama karaborsacının teki sistemi alıp satışa koyuyor

rtxcan

80+ Bronze
Faturan elinde , ürün elinde sadece kutular olmayacak . Son kullanıcı bunu kabullenip bilmem kaç bin liralık ürünü daha ucuza alıyor bir zahmet kabullensin. Önlemler olmazsa karaborsada böyle ortada kalırsın hocam . Benim olayım böyle sistemleri satarken çözüm üretmek . Zaten olayın biraz daha çizgisini aşmalı ki önlem olsun. Sağlam indirim var ama karaborsacının teki sistemi alıp satışa koyuyor
Dayı ürünler kutusuz nasıl kargolanıcak

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Arkadaşlar şuraya tavsiye yazdım olay çizgisinin dışına çıkması şart ki önlemler sağlam olsun yoksa ne anlamı kalır. Fatura , ürün elinde kutuları sonra yollansa makineyi kullanacak adam yine kullanır ve kutuları 1-2 ay sonra temin etse ne zararına ? Ama bu en azından karaborsacıların satışını yüksek karlara çıkarmayacağı için vazgeçirtme yöntemi olabilir.

Sizin söyledikleriniz zaten varolan yapılan normal şeyler bu yüzden karaborsa var. Elbette normal şartlarda ürünü alan kutusunu da almalı bunu düşünemedim mi sanıyorsunuz ?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,597
Üyeler
161,096
Son üye
vuslat07
Top Bottom