Neler Yeni

DA V5 geldi (yardım lazım)

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sistem bir saat önce elime ulaştı normalde kendi sistemimi satacaktım ama müşteri son anda vazgeçtiği için elimde kaldı bende v5 ve kendi sistemim arasında parça değişimi yapmakla yapmamak arasında gidip geliyorum eski sistemde b450m s2h ryzen 5 2600 ve ripjaws 2x8 16gb 3000mhz ram var yeni sistemde ise h510 10100f ve vengeance lpx 2x8 16gb 3200mhz ram var başta sadece ekran kartını alıp sistemin kalanını satmayı sonra kasayı çok beğendiğim için eski sistemdeki parçaları yeni kasaya taşımayı düşündüm sistem bu haliyle de işimi görür ama işlemcinin mhz sınırı koyması beni şüpheye düşürdü sizce ne yapmalıyım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide ramlerin renklerinde bir sorun var ikisi aynı değil ayrı ayrı kutularda oldukları için olabilir mi sadece dışındaki soğutucu blok değil içindeki devrede farklı renkte ve sağdaki ramın soğutucu bloğu açılmış gibi duruyor tamir görmüş olabilir mi?

IMG_20211113_163926.jpg

Son düzenleme:

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sistem bir saat önce elime ulaştı normalde kendi sistemimi satacaktım ama müşteri son anda vazgeçti bende v5 ve kendi sistemim arasında parça değişimi yapmakla yapmamak arasında gidip geliyordum müşteri vazgeçince bu durum iyice kafamı kurcalamaya başladı eski sistemde b450m s2h ryzen 5 2600 ve ripjaws 2x8 16gb 3000mhz ram var yeni sistemde ise h510 10100f ve vengeance lpx 2x8 16gb 3200mhz ram var başta sadece ekran kartını alıp sistemin kalanını satmayı sonra kasayı çok beğendiğim için eski sistemdeki parçaları yeni kasaya taşımayı düşündüm sistem bu haliyle de işimi görür ama işlemcinin mhz sınırı koyması beni şüpheye düşürdü sizce ne yapmalıyım?

Bide ramlerin renklerinde bir sorun var ikiside aynı değil ayrı ayrı kutularda oldukları için olabilir mi sadece dışındaki soğutucu blok değil içindeki devrede farklı renkte ve sağdaki ramın soğutucu bloğu açılmış tamir görmüş olabilir mi?

Alıntıyı görüntüle
Bir süre yeni sistemi kullanıp anakartın 11. Nesil destekli olması avantajını kullanarak işlemci yenilemesi yapabilirsiniz. Zaten bir süre sonra AMD sisteme de güncelleme yapmanız gerekecek. O yüzden yeni sistem daha avantajlı geldi bana.
Ram konusunda belki serileri farklı olabilir ve ondan dolayı renk farkı vardır. Seriden kastım üretim zamanı farkı.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir süre yeni sistemi kullanıp anakartın 11. Nesil destekli olması avantajını kullanarak işlemci yenilemesi yapabilirsiniz. Zaten bir süre sonra AMD sisteme de güncelleme yapmanız gerekecek. O yüzden yeni sistem daha avantajlı geldi bana.
Ram konusunda belki serileri farklı olabilir ve ondan dolayı renk farkı vardır. Seriden kastım üretim zamanı farkı.
Yükseltme yapar mıyım bilmiyorum ram konusu büyük ihtimalle dediğiniz gibi peki ripjawsları yeni sisteme taksam bi artısı olur mu vengeance'ye sıcak bakmayan bir tayfa varda

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yükseltme yapar mıyım bilmiyorum ram konusu büyük ihtimalle dediğiniz gibi peki ripjawsları söküp yeni sisteme taksam bi artısı olur mu bu vengeance'ye sıcak bakmayan bir tayfa varda
Hocam açıkçası RAM konusunda pek bir fikrim yok. 10100F ile zaten düşük MHZ kullanacağınız için pek fark etmez diye düşünüyorum.
Yükseltme olarak bir süre sonra 10400F taksanız bile çok daha uzun süre götürür sizi. H510 gelmesi avantaj olmuş.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Sistem bir saat önce elime ulaştı normalde kendi sistemimi satacaktım ama müşteri son anda vazgeçtiği için elimde kaldı bende v5 ve kendi sistemim arasında parça değişimi yapmakla yapmamak arasında gidip geliyorum eski sistemde b450m s2h ryzen 5 2600 ve ripjaws 2x8 16gb 3000mhz ram var yeni sistemde ise h510 10100f ve vengeance lpx 2x8 16gb 3200mhz ram var başta sadece ekran kartını alıp sistemin kalanını satmayı sonra kasayı çok beğendiğim için eski sistemdeki parçaları yeni kasaya taşımayı düşündüm sistem bu haliyle de işimi görür ama işlemcinin mhz sınırı koyması beni şüpheye düşürdü sizce ne yapmalıyım?

Bide ramlerin renklerinde bir sorun var ikisi aynı değil ayrı ayrı kutularda oldukları için olabilir mi sadece dışındaki soğutucu blok değil içindeki devrede farklı renkte ve sağdaki ramın soğutucu bloğu açılmış gibi duruyor tamir görmüş olabilir mi?

Alıntıyı görüntüle
3200MHz belleği AMD sisteme takın. AMD sistemi siz kullanın, İntel olanı satın.

Kasa tercihi sana kalmış. Ryzen sistemdeki SSD M2 değilse V5 sistemdeki M2 modeli kendi sistemine takabilirsin ek olarak.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam açıkçası RAM konusunda pek bir fikrim yok. 10100F ile zaten düşük MHZ kullanacağınız için pek fark etmez diye düşünüyorum.
Yükseltme olarak bir süre sonra 10400F taksanız bile çok daha uzun süre götürür sizi. H510 gelmesi avantaj olmuş.
Teşekkürler olduğu gibi bırakıyorum o zaman daha sistemi takıp denemeye fırsatım olmadı oyun yedeklemekle uğraşıyorum İnşallah görüntü alabilirim

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Teşekkürler olduğu gibi bırakıyorum o zaman daha sistemi takıp denemeye fırsatım olmadı oyun yedeklemekle uğraşıyorum İnşallah görüntü alabilirim
Rica ederim hocam. Güle güle kullanın.

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
3200MHz belleği AMD sisteme takın. AMD sistemi siz kullanın, İntel olanı satın.

Kasa tercihi sana kalmış. Ryzen sistemdeki SSD M2 değilse V5 sistemdeki M2 modeli kendi sistemine takabilirsin ek olarak.
Yani yükseltmeyi pek düşünmüyorum aslında yükseltecek olsam @BurakBrllr hocamın dediği gibi yaparım ama kesin bişey söyleyemediğim için her fikre açığım

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX

Alıntıyı görüntüle
yükseltme düşünmez iseniz yapın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,126
Üyeler
165,638
Son üye
omerrr_
Top Bottom