Neler Yeni

DA-X3440 Sistem Ve Upgrade Önerileri

setxkbmap

80+
Merhaba Arkadaşlar, Yaklaşık 10 Ay Önce Önce @Abdullah Hacıgül Hocamızın Burada'ki Sistemini Topladım Biraz Değiştirerek. Toplamayı Düşünen Arkadaşlar İçinde Kısaca Bahsedeyim ;

İşlemci: İntel Xeon X3440
Anakart: Asus P7H55
Ram: Kingston HyperX Genesis 2x4 1600Mhz
Ekran Kartı: Msi Rx 470 GamingX 4GB

HDD: Segate 500 GB 7200 Rpm
Psu: FSP 600W
Kasa: Corsair 110R
Cpu-Fan: Dark Freezer X94RD

İlk 4 Parçayı Yaklaşık 1200 TL'ye Topladım, Diğerleri İle Birlikte 2000 TL'ye Mâl Oldu.

Bu Zamana Kadar'da O.C Yapma Gereği Duymadan ;
" Adobe Photoshop-İllustrator-Premiere CC " , FL Studio , Visual Studio , Blender ' Gibi Programları Yeterli Seviyede,
Rainbow Six Siege , Dead By Daylight , ETS2 , PUBG , For Honor ' Gibi Oyunları Sorunsuz Şekilde High - Ultra Arası Oynadım.

Her Ne Kadar Durumu Böyle Olsa'da ; Bluestacks , Vmware Veya Sanallaştırma Gereken Yerlerde İşlemci Yüzünden Çok Sorunlar Yaşadım.
Yani R6 Gibi Bir Oyunu Ultra'da Oynarken, Emulatör'lerde En Basitinden PubG-Lite-Mobile Bile 5 FPS Zor Görüyordu. Biraz Taktım...

Deneyimlerimi Bu Şekilde Aktardım, Sorularınız Olursa Yorumlardan Cevaplarım.

-----

Şuan Elimde Yaklaşık 1800 TL Bütçe Mevcut. Bu Sistemi Upgrade Etmek İstiyorum.
Aklımda İşlemci-Anakart-Ram Üçlüsünü Değiştirmek Mevcut.
Konuyu Kirletmeden En İyi Şekilde Önerilerinizi Yorumlara Beklemekteyim.
Teşekkürler,

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Merhaba Arkadaşlar, Yaklaşık 10 Ay Önce Önce @Abdullah Hacıgül Hocamızın Burada'ki Sistemini Topladım Biraz Değiştirerek. Toplamayı Düşünen Arkadaşlar İçinde Kısaca Bahsedeyim ;

İşlemci: İntel Xeon X3440
Anakart: Asus P7H55
Ram: Kingston HyperX Genesis 2x4 1600Mhz
Ekran Kartı: Msi Rx 470 GamingX 4GB

HDD: Segate 500 GB 7200 Rpm
PSU: FSP 600W
Kasa: Corsair 110R
Cpu-Fan: Dark Freezer X94RD

İlk 4 Parçayı Yaklaşık 1200 TL'ye Topladım, Diğerleri İle Birlikte 2000 TL'ye Mâl Oldu.

Bu Zamana Kadar'da O.C Yapma Gereği Duymadan ;
" Adobe Photoshop-İllustrator-Premiere CC " , FL Studio , Visual Studio , Blender ' Gibi Programları Yeterli Seviyede,
Rainbow Six Siege , Dead By Daylight , ETS2 , PUBG , For Honor ' Gibi Oyunları Sorunsuz Şekilde High - Ultra Arası Oynadım.

Her Ne Kadar Durumu Böyle Olsa'da ; Bluestacks , Vmware Veya Sanallaştırma Gereken Yerlerde İşlemci Yüzünden Çok Sorunlar Yaşadım.
Yani R6 Gibi Bir Oyunu Ultra'da Oynarken, Emulatör'lerde En Basitinden PUBG-Lite-Mobile Bile 5 FPS Zor Görüyordu. Biraz Taktım...

Deneyimlerimi Bu Şekilde Aktardım, Sorularınız Olursa Yorumlardan Cevaplarım.

-----

Şuan Elimde Yaklaşık 1800 TL Bütçe Mevcut. Bu Sistemi Upgrade Etmek İstiyorum.
Aklımda İşlemci-Anakart-Ram Üçlüsünü Değiştirmek Mevcut.
Konuyu Kirletmeden En İyi Şekilde Önerilerinizi Yorumlara Beklemekteyim.
Teşekkürler,
3300 x b450m s2h 8 gb ram 1800 1900 tutar gaming gecesinde 1600 1700e ile bulursun

setxkbmap

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan ki Sistemi Toplarken de Çok Düşündüm, Bir İki Tık Üstümdeki Paralı Sistemlere Taş Çıkartsın Diye ki Öyle Oldu Sanıyorum.
Ancak Konumda da Belirttiğim Gibi Yetmeyen Yerleri de Tamamlamak İstiyorum,
Sizce Sistem Upgrade Edilmeye Değmez mi ? Yada İhtiyacı mı Yok ? Taş Çatlasın 2000 TL Bütçe Çıkartırım

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Xeon X3440, Ryzen 3 1200AF den çok daha iyi bir işlemci değildir ve geçiş yapmaya değecek bir işlemci de değildir. 2000tl maalesef şu anki sistemden daha iyi bir sistem toplayamayacağınız/çok performans değişikliği alamayacağınız sistem olur. RAM leriniz ddr3 olduğu için değiştirmeniz gerekecek anakart ve işlemciyi de bunları katınca da 2000tl yi geçiyor maalesef.

setxkbmap

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani Elimdeki Bu Sistemi 2000 TL Bile Versem Yükseltmeye Değmiyor ?

İşlemci / Anakart / Ram ' Üçlüsünü Değiştirsem Daha İyi Bir Performans Almak İçin Olmaz mı ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sana tavsiyem,

R3 3100
B450M-S2H
8+8 16GB RAM

Bunları alırsan fazlasıyla yeterli olur, RAM almaya bütçe kalmaz ise sonra eklersin.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sahip Olduğum Sistemden % Kaçlık Bir Artış Olur ?

% delik veremem fakat 3. nesil Ryzen serisinin tekli çekirdek performansı ile ve de 4 çekirdek 8 thread hali ile Xeon işlemcinize göre iyi bir performans artışı sağlar.

Top Bottom