Neler Yeni

Daha ne kadar bilgisayar başında zaman harcayacağız?

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Ali nyx
olay bilgisayar başında zaman geçirmek değil sadece ne kadar zaman geçirdiğin, sosyal hayatına zarar vermicek şekilde bilgisayar ile vakit geçirebilirsen yaşın önemi yok ama zarar verirse ancak tamamen bırakana kadar zorlarsın

açgözlülük zaten bu süreçte bir kenara illa ki bırakılıyor, bazı şeylerin olucağı var olmayacağı var bazı şeylerde olabilir diye illa ki olmak zorunda değil.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Ömer alp
Bahsettiğin konu aslında bilgisayarla alakalı değil. Klasik bir felsefe konusudur. Evet insan doyumsuz bir varlık fakat bu doyumsuzluk olmasa inan hayat o kadar sıkıcı olurduki. Şuan bunun miktarı biraz fazla oldu sana katılıyorum bu konudafakat insanın hedefi olmaz ise çalışmaya, yaşamaya motivasyonu olmazdı. Bu herhangi bir şey olabilir bizim içim teknolojik ürünler olurken başkası için arabası, kıyafetleri, ve daha başka şeyler olabilir. Ama bulunduğumuz ekonomik durumda bu özelliğimiz çok zararlı olabiliyor maalesef. Ve yaş ile mevzunun pek bir alakası yok bence. Yani artık iş sahibi olmanın veya kendini şöyle böyle alanlarda geliştirmenin vakti geldi mevzuları bana biraz saçma geliyor. Bilgisayar bir hobidir. Zaten kendini kaptırıp toplumdan dışlayan asosyal bir insandır. O kişi pc olmasa da asosyal olacaktı. Bende bilgisayarımı çok severim ve sosyal biriyimdir de. Biraz uzattım kusura bakmayın ama benim bu konudaki düşüncelerim bu yönde.
Evet evet ben kendi alanımdan örnek verdim araba motor telefon belki bir otel sahibisin 10. 20. Otelini yapmak istiyorsun gibi. Hedef olmadan anlam olmaz sözünüze katılıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

olay bilgisayar başında zaman geçirmek değil sadece ne kadar zaman geçirdiğin, sosyal hayatına zarar vermicek şekilde bilgisayar ile vakit geçirebilirsen yaşın önemi yok ama zarar verirse ancak tamamen bırakana kadar zorlarsın

açgözlülük zaten bu süreçte bir kenara illa ki bırakılıyor, bazı şeylerin olucağı var olmayacağı var bazı şeylerde olabilir diye illa ki olmak zorunda değil.
Abartanlar var bunu fakat ben hobi olarak görüyorum. Tatilde hiçbir işim olmadığı için günümün 3,4 saati dışarda gezmekle 3,4 saati bilgisayarda gezmekle geçiyor. Fakat okul zamanları kimi zaman 1 2 saat oynuyorum sadece.

Edmond_Dantes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Onur
Dostlar forumdaki çoğu kişi oyun gündemini büyük bir merakla takip ediyor bende dahil, kimi zaman yemeyip içmeyip setupu nasıl daha güzel hale getiririz diye düşünüyoruz. Fakat zaman geçip gidiyor yaş 15 16 17 diyor fakat bu durum gene aynı. Üniversitede daha iyi bir şey toplama hayaline sahip ben de dahil daha çok genç var. Bizi bu kadar buna bağlayan ne neden bu kadar ilgimizi çekiyor? Ben mesela asla bilgisayarımdan, o sade güzel görünüşünden vazgeçemem. Sana para verelim kasanın üstünü 1 hafta tozlu tut deseler tutmam insan hep sürekli daha iyisini istiyor sürekli bir eksik buluyor. Mesela ben monitör standı istiyorum ama koltuğada ihtiyacım var, arkaya panel alsak hiçte kötü durmaz. 2. Monitör ve üstünde barlight olsa tadından yenmez. İnsan ulaşamadığı herşeyin delisi ulaştığı herşeyin nankördür.
Büyüyünce kopacaksın zaten doya doya oyna kankam.
18 yaşıma kadar bilgisayarın başından kalkmadım. O zamanlar dehşet zevk alıyordum okuldan eve sprint atıyordum arkadaşla pubg atmak için. Yaş oldu 22 2 senedir oyun oynayamıyorum. Kütüphanede indirimlerden topladığım onlarca yüzlerce oyun bekliyor.
Boşa giden bir ömür sarfettiğini anladığında iş işten geçiyor ama olsun geç olsun güç olmasın.

Şimdiki aklım olsa oyun moyun gibi boş işlere hiç zaman harcamazdım diyorum ama oyun moyun gibi boş işlere hiç zaman harcamasaydım da şimdiki aklım olmazdı :)

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Ömer alp
Büyüyünce kopacaksın zaten doya doya oyna kankam.
18 yaşıma kadar bilgisayarın başından kalkmadım. O zamanlar dehşet zevk alıyordum okuldan eve sprint atıyordum arkadaşla pubg atmak için. Yaş oldu 22 2 senedir oyun oynayamıyorum. Kütüphanede indirimlerden topladığım onlarca yüzlerce oyun bekliyor.
Boşa giden bir ömür sarfettiğini anladığında iş işten geçiyor ama olsun geç olsun güç olmasın.

Şimdiki aklım olsa oyun moyun gibi boş işlere hiç zaman harcamazdım diyorum ama oyun moyun gibi boş işlere hiç zaman harcamasaydım da şimdiki aklım olmazdı :)
aslında hobi olarak yapılsa mantıklı bir şey hocam ben sosyal hayatta çokta çevresi olan birisi değilim 2 arkadaşım var inerlerse ara sıra onlarla takılırım 2 3 saat bazen forumda bazen hikayeli oyunlarda zaman harcıyorum. derste çalışsan gün boyu çalışacak değilsin zaman oluyor ara sıra harcıyorum sandalye üstünde

hem yaptığım meslek olması hem de başarınca eğlenceli oluyor. sistemim olsa oyun oynardım ama adam akıllı olmadığı için GTA San Andreas felan devam. bu arada evet, Pentium dan 2200G ye geçtiğin zevki 9950X3D vermiyor, çünkü asıl zevk senin onu alabilmen. aldıktan sonra heves bitiyor, niye? oyun oynamak için aldın ama bilmiyorsun ki asıl oyun senin onu alabilmen, adlıktan sonra da YouTube izlersin Google'dan Google'a girersin

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Ömer alp
hem yaptığım meslek olması hem de başarınca eğlenceli oluyor. sistemim olsa oyun oynardım ama adam akıllı olmadığı için GTA San Andreas felan devam. bu arada evet, Pentium dan 2200G ye geçtiğin zevki 9950X3D vermiyor, çünkü asıl zevk senin onu alabilmen. aldıktan sonra heves bitiyor, niye? oyun oynamak için aldın ama bilmiyorsun ki asıl oyun senin onu alabilmen, adlıktan sonra da YouTube izlersin Google'dan Google'a girersin
Amaç oyun oynamak ama ondan önce onu almak katılıyorum, q6600 den q8600 e geçince dehşet sevinmiştim

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Umut
Dostlar forumdaki çoğu kişi oyun gündemini büyük bir merakla takip ediyor bende dahil, kimi zaman yemeyip içmeyip setupu nasıl daha güzel hale getiririz diye düşünüyoruz. Fakat zaman geçip gidiyor yaş 15 16 17 diyor fakat bu durum gene aynı. Üniversitede daha iyi bir şey toplama hayaline sahip ben de dahil daha çok genç var. Bizi bu kadar buna bağlayan ne neden bu kadar ilgimizi çekiyor? Ben mesela asla bilgisayarımdan, o sade güzel görünüşünden vazgeçemem. Sana para verelim kasanın üstünü 1 hafta tozlu tut deseler tutmam insan hep sürekli daha iyisini istiyor sürekli bir eksik buluyor. Mesela ben monitör standı istiyorum ama koltuğada ihtiyacım var, arkaya panel alsak hiçte kötü durmaz. 2. Monitör ve üstünde barlight olsa tadından yenmez. İnsan ulaşamadığı herşeyin delisi ulaştığı herşeyin nankördür.
emekle alınan bir şeyden vazgeçmek zor olur günün yorgunluğunu bilgisayarlar ile atıyoruz bu alışkanlığı kendi lehime kullanıcam sistemim olur olmaz edit ve yazılım işlerine giricem elimde ek bir şey olsun bence o kadarda kötü bir alışkanlık değil sadece bu alışkanlığı kendi lehine kullanman gerekiyor

Amaç oyun oynamak ama ondan önce onu almak katılıyorum, q6600 den q8600 e geçince dehşet sevinmiştim
@Mehmet Yılmaz'ın bana gönderdiği RAM ile Q8200'ü görünce ben de sevindim. Q8200 yine bir şey yapamıyor ama çekirdek ten dolayı Windows'u daha rahat çalıştırıyor.
bu arada Q8600 duruyormu

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Ömer alp
emekle alınan bir şeyden vazgeçmek zor olur günün yorgunluğunu bilgisayarlar ile atıyoruz bu alışkanlığı kendi lehime kullanıcam sistemim olur olmaz edit ve yazılım işlerine giricem elimde ek bir şey olsun bence o kadarda kötü bir alışkanlık değil sadece bu alışkanlığı kendi lehine kullanman gerekiyor
bende hocam bir proje üzerinde çalışıyorum artık günde 1 saat bile zor oynarım hayat başlıyor benim için.

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Bence ekonomik bir durum, şahsen 21 yaşında altımda Mercedes olsaydı ve kamp yapmaya gidip yamaç paraşütü yapabilecek imkanım olsaydı hayatıma bilgisayar sokmazdim

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Ömer alp
bu arada Q8600 duruyormu
inanın sizi görünce eski q8600 hd7850 sistemi hediye etmek istedim ancak bozulalı epey bir süre oluyor iki parça hepsi şimdi. sağlam olan bir iki parça vardı işlemci felan yarın bakayım hocam.

Bence ekonomik bir durum, şahsen 21 yaşında altımda Mercedes olsaydı ve kamp yapmaya gidip yamaç paraşütü yapabilecek imkanım olsaydı hayatıma bilgisayar sokmazdim
bencede ama yeri ayrı be kral

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
Umut
bende hocam bir proje üzerinde çalışıyorum artık günde 1 saat bile zor oynarım hayat başlıyor benim için.
15 yaşıma kadar tek istediğim güzel bir sistemimin olmasıydı 1 sene içinde oyunlara olan hevesim kesildi imzamdaki sisteme Intel g1820 ve hd5500 series den geçiyorum ve artık oyun oynayacak bir heves kalmadı kendimi yazılıma ve edit işlerine aticam eskiden olsa sabahlara kadar oyun oynardım şimdi ise iş :)

inanın sizi görünce eski q8600 hd7850 sistemi hediye etmek istedim ancak bozulalı epey bir süre oluyor iki parça hepsi şimdi. sağlam olan bir iki parça vardı işlemci felan yarın bakayım hocam.

bencede ama yeri ayrı be kral
HD 7850 demeseydin be hocam valla şu görüntü beni parçalıyor
1743961976948.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,936
Üyeler
172,304
Son üye