Neler Yeni

Dahili ve harici görüntü çıkışı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Basri Kesim
Selamlar herkese,
APU sistemde anakart üzerindeki hdmi dan bir çıkış alabiliyoruz. Bu sisteme harici ekran kartı bağlayınca da görüntü alabiliyoruz.
Sorum şu, hem anakart üzerinden hem harici ekran kartı üzerinden aynı anda görüntü çıkışı alabiliyor muyuz?
Örnek sistem,
Amd Ryzen 5600G
Asus TUF gaming A520M-PlusII
Gskill 3600mhz 2x16gb cl18
Nvidia Quadro T600
MSI MAG A650BN

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Selamlar herkese,
APU sistemde anakart üzerindeki hdmi dan bir çıkış alabiliyoruz. Bu sisteme harici ekran kartı bağlayınca da görüntü alabiliyoruz.
Sorum şu, hem anakart üzerinden hem harici ekran kartı üzerinden aynı anda görüntü çıkışı alabiliyor muyuz?
Örnek sistem,
Amd Ryzen 5600G
Asus TUF gaming A520M-PlusII
Gskill 3600mhz 2x16gb cl18
Nvidia Quadro T600
MSI MAG A650BN
Sadece anakart üzerinden görüntü alabilirsin diye biliyorum yapmak istediğini biraz açar mısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Basri Kesim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece anakart üzerinden görüntü alabilirsin diye biliyorum yapmak istediğini biraz açar mısın
Ekran kartının 4 çıkışından farklı ekranlara görüntü yollayıp, aynı zamanda anakartın üzerindeki hdmi dan kendi önümde bir monitöre görüntü aktarmam mümkün olur mu? Yani sistemden 4 çıkış haricinde 1 ekran daha çıkmak istiyorsam 2.ekran kartı şart mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Neden hem anakarttan hem ekran kartı üzerinden çıkış almak isteyesin ki? Zaten ekran kartı üzerinde çıkış sayısı fazla oluyor. Örneğin üç veya dört tane. Bunlardan çıkış alarak çoklu monitör kullanabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Basri Kesim
Neden hem anakarttan hem ekran kartı üzerinden çıkış almak isteyesin ki? Zaten ekran kartı üzerinde çıkış sayısı fazla oluyor. Örneğin üç veya dört tane. Bunlardan çıkış alarak çoklu monitör kullanabilirsin.
Yapmam gereken şey Vmix tarzı bir program ile 4 çıkışı 4 farklı ekrana gönderip bu ekranları birleştirmek. Programın arayüzünü kullanmak için de 1 ekran daha gerekiyor. Bunun için anakart üzerinden onboard grafiği kullanabilir miyim. Yoksa illa 2.ekran kartı bağlamam mı gerekir. 2.ekran kartı gerekecekse bütün sistem değişmek zorunda bunu biliyorum.

kyagizzz

80+ Bronze
Yapmam gereken şey Vmix tarzı bir program ile 4 çıkışı 4 farklı ekrana gönderip bu ekranları birleştirmek. Programın arayüzünü kullanmak için de 1 ekran daha gerekiyor. Bunun için anakart üzerinden onboard grafiği kullanabilir miyim. Yoksa illa 2.ekran kartı bağlamam mı gerekir. 2.ekran kartı gerekecekse bütün sistem değişmek zorunda bunu biliyorum.
Hocam zor bir sey degil deneyebilirsin evde bence. Kafan rahat olur. Apuyu tv ye ekran kartini monitöre bagla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Basri Kesim
Hocam zor bir sey degil deneyebilirsin evde bence. Kafan rahat olur. Apuyu tv ye ekran kartini monitöre bagla.
Yanlış anlaşıldım galiba. Örnek sistemi toplayacağım için merak ettiğim ve hiç bir yerde bulamadığım bir detay. Sistem elimde olsa sizleri meşgul etmezdim.

kyagizzz

80+ Bronze
Yanlış anlaşıldım galiba. Örnek sistemi toplayacağım için merak ettiğim ve hiç bir yerde bulamadığım bir detay. Sistem elimde olsa sizleri meşgul etmezdim.
Anladim abi estağfurullah ben elinde var sandım. Malesef eski pc imde ekran karti yok olsa denerdim su anda laptop kullaniyorum ztn
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakabilirsen konuma bakarmisin

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,741
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Yapmam gereken şey Vmix tarzı bir program ile 4 çıkışı 4 farklı ekrana gönderip bu ekranları birleştirmek.
Bunu nvidia denetim masası veya amdnin denetim masası üzerinden yapabiliyorsun diye biliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Basri Kesim
Bunu nvidia denetim masası veya amdnin denetim masası üzerinden yapabiliyorsun diye biliyorum.
Nvidia denetim masasında quadro kartlar için mosaic özelliği var onu biliyorum. Ama giriş ve orta seviye ekran kartlarında max 4 çıkış var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,072
Üyeler
167,050
Son üye
Onur Kara
Top Bottom