Çözüldü✓ Darboğaz Kaynaklı Oyunlarda Takılma Sorunu

Furtingen

80+
Reaksiyon skoru
8
Ekran Kartım: RTX 4070
İşlemcim: i3 12100f

Fortnite, minecraft gibi işlemci tabanlı oyunlarda darboğaz kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim takılma ve anlık fps düşüşleri oluyor. Yeni işlemciye geçmeden önce biraz zamana ihtiyacım var. Kısa sürelide olsa bir şekilde takılmaları azaltmanın bir yolu var mıdır? teşekkürler.

Drop sorunlarının tamamının darboğazdan olduğunu düşünmüyorum, disk sağlığını HDSentinel,HDTune,crystaldiskinfo ve crystaldiskmark ile kontrol eder misin?

minecraftta chunkları arttırmayı dene fortnite için bir şey diyemeyeceğim oyamıyorum bilmiyorı

Grafikleri olabildiğince yükselt. Oymayabileceğin en yüksek çözünürlükte oyna. Fps'i düşük bir seviyeye sabitle.

Drop sorunlarının tamamının darboğazdan olduğunu düşünmüyorum, disk sağlığını HDSentinel,HDTune,crystaldiskinfo ve crystaldiskmark ile kontrol eder misin?
Oyunları yüklediğim 2 diskimde sonuçlar bu şekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

minecraftta chunkları arttırmayı dene fortnite için bir şey diyemeyeceğim oyamıyorum bilmiyorı
eskiden 2060 kullanıyordum chunklar 24 de sorunsuz açılıyordu şuan chunklar açılırken drop giriyor

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    435 KB · Hit: 37
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    13.9 KB · Hit: 37
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    286.4 KB · Hit: 38
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    290 KB · Hit: 37
Grafikleri olabildiğince yükselt. Oymayabileceğin en yüksek çözünürlükte oyna. Fps'i düşük bir seviyeye sabitle.
Sorunu çözdüm fps im bazı oyunlarda optimizasyon kötü olduğu için baya düştü ama takılma azaldı teşekkürler

Geri