Darboğaz Nedir

Reaksiyon skoru
14
Arkadaşlar Pc'den Şöyle Böyle Anlıyorum Ama Darboğaz Tabirini İlk Defa Duydum Bana Biri Açıklayabilir mi ?

Arkadaşlar PC'den Şöyle Böyle Anlıyorum Ama Darboğaz Tabirini İlk Defa Duydum Bana Biri Açıklayabilir mi ?
Mesela senin işlemcinin gücü ekran kartına yeterli güç veremiyordur o zaman ekran kartın işlemcine uyum sağlaması gerekir ve ekran kartı tam performans veremez bu başka parçalar için de geçerli kısaca mantığı bu.

Mesela senin işlemcinin gücü ekran kartına yeterli güç veremiyordur o zaman ekran kartın işlemcine uyum sağlaması gerekir ve ekran kartı tam performans veremez bu başka parçalar için de geçerli kısaca mantığı bu.
Sağol Dostum

ekran kartının işlemciye hava atmasıda denebilir :)
şaka bir yana darboğaz aslında ekran kartı işlemci yada diğer bileşenlerin bu harddisk bile olabilir birbiriyle uyumsuz olması mesela sen gidip gtx 1080 ti alıyorsun ama işlemci olarak r3 1200 kullanıyorsun işlemcin 1080 ti ın hızına yetişemez bunun için ekran kartında işlemciyi beklemek zorunda kalır.

ekran kartının işlemciye hava atmasıda denebilir :)
şaka bir yana darboğaz aslında ekran kartı işlemci yada diğer bileşenlerin bu harddisk bile olabilir birbiriyle uyumsuz olması mesela sen gidip gtx 1080 ti alıyorsun ama işlemci olarak r3 1200 kullanıyorsun işlemcin 1080 ti ın hızına yetişemez bunun için ekran kartında işlemciyi beklemek zorunda kalır.
Sağol Dostum

Uyumlu parçalar bu yüzden önemliymiş :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,108
Üyeler
188,880
Son üye
maur
Geri