Neler Yeni

Darboğaz Nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Samet Keser
Arkadaşlar Pc'den Şöyle Böyle Anlıyorum Ama Darboğaz Tabirini İlk Defa Duydum Bana Biri Açıklayabilir mi ?

terebayt

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Abdullah Furkan Coşgun
Arkadaşlar PC'den Şöyle Böyle Anlıyorum Ama Darboğaz Tabirini İlk Defa Duydum Bana Biri Açıklayabilir mi ?
Mesela senin işlemcinin gücü ekran kartına yeterli güç veremiyordur o zaman ekran kartın işlemcine uyum sağlaması gerekir ve ekran kartı tam performans veremez bu başka parçalar için de geçerli kısaca mantığı bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Samet Keser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesela senin işlemcinin gücü ekran kartına yeterli güç veremiyordur o zaman ekran kartın işlemcine uyum sağlaması gerekir ve ekran kartı tam performans veremez bu başka parçalar için de geçerli kısaca mantığı bu.
Sağol Dostum

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
ekran kartının işlemciye hava atmasıda denebilir :)
şaka bir yana darboğaz aslında ekran kartı işlemci yada diğer bileşenlerin bu harddisk bile olabilir birbiriyle uyumsuz olması mesela sen gidip gtx 1080 ti alıyorsun ama işlemci olarak r3 1200 kullanıyorsun işlemcin 1080 ti ın hızına yetişemez bunun için ekran kartında işlemciyi beklemek zorunda kalır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Samet Keser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartının işlemciye hava atmasıda denebilir :)
şaka bir yana darboğaz aslında ekran kartı işlemci yada diğer bileşenlerin bu harddisk bile olabilir birbiriyle uyumsuz olması mesela sen gidip gtx 1080 ti alıyorsun ama işlemci olarak r3 1200 kullanıyorsun işlemcin 1080 ti ın hızına yetişemez bunun için ekran kartında işlemciyi beklemek zorunda kalır.
Sağol Dostum

Mr.Efe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Efe Özpolat
Instagram
ozpolat_efe
Discord
ozpolat_efe#6063