Darboğaz sorununu çözebilir miyim

YazılımKafa

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,033
Laptopta çok oyun oynadım . İlk kez darboğaz gördüm. İşlemci kullanımı 100, ekran kartı kullanımı ara sıra 85 lere düşüyor. Dlss açınca ekran kartı kullanımı 60 lara düşüyor ama işlemci kullanımı hala 100. Bunu çözmenin bir yolu var mı? Grafikler ultrada. Dlss kapalı. İşlemci ryzen 5 7640hs ekran kartı rtx4060

Ekler

• 20240227_121505.jpg
    20240227_121505.jpg
    338.9 KB · Hit: 54
Her oyundamı böyle ? Bu hangi oyun ?

Bazı oyunların rezil optimizasyonları darboğazada sebep olabiliyor, watch dogs legion örnek mesela.

Grafik hesabı ne kadar çok olursa ekran kart fazla çalışır. Dlss gibi şeyler işlemcinin daha fazla çalışmasına yol açıyor. Mümkün oludğunca grafik açmalısın.

Her oyundamı böyle ? Bu hangi oyun ?

Bazı oyunların rezil optimizasyonları darboğazada sebep olabiliyor, watch dogs legion örnek mesela.
İlk kez oldu. Oyun the last of us
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Grafik hesabı ne kadar çok olursa ekran kart fazla çalışır. Dlss gibi şeyler işlemcinin daha fazla çalışmasına yol açıyor. Mümkün oludğunca grafik açmalısın.
Bende o yüzden dlss kapatıp grafikleri fulledim ama hala aynı. 2k ekranım olmadığı için 1080 p de kullanıyorum. Diğerlerinde böyle bir şey yokken bunda niye böyle anlamadım. Üstelik fps lerde çok değil. Dlss kapalı 80 açık 110 civarı.

İlk kez oldu. Oyun the last of us

Bende o yüzden dlss kapatıp grafikleri fulledim ama hala aynı. 2k ekranım olmadığı için 1080 p de kullanıyorum. Diğerlerinde böyle bir şey yokken bunda niye böyle anlamadım. Üstelik fps lerde çok değil. Dlss kapalı 80 açık 110 civarı.

Normal o oyunun PC port optimizasyonu iyi olmadı. Masaüstü 5 serisi işlemciler bile zorlanabiliyor:

Mevzu oyundan yani.

60 FPS sabit akıcağın bir ayarda oyna kafana takma.

Normal o oyunun PC port optimizasyonu iyi olmadı. Masaüstü 5 serisi işlemciler bile zorlanabiliyor:

Mevzu oyundan yani.
Sinir bozucu bir durum. Oynayasım kalmıyor öyle görünce

Mevzu oyundan yani.

60 FPS sabit akıcağın bir ayarda oyna kafana takma.
Bende onu düşünüyorum. 60 a sabitleyip duruma bakıcam

Sinir bozucu bir durum. Oynayasım kalmıyor öyle görünce

Hiç sorma, eskisi gibi firmalar optimizasyona dikkat etmiyor özen göstermiyorlar. Fabrikaya döndü oyun sektörü seri üretim yapıştır gitsin.

Bide bir çok teknoloji çıkınca dediler FPS zaten yükselio bunları açınca nie uğraşalım :D.

Hiç sorma, eskisi gibi firmalar optimizasyona dikkat etmiyor özen göstermiyorlar. Fabrikaya döndü oyun sektörü seri üretim yapıştır gitsin.

Bide bir çok teknoloji çıkınca dediler FPS zaten yükselio bunları açınca nie uğraşalım :D.
Aynen öyle

Geri