Neler Yeni

Sanırım Darboğaz Yiyorum Nasıl Çözebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Şeker
Bir kaç gün öncesine kadar hiç bir sorun olmadan rust oynuyodum son 2 gündür işlemcim çok ısınıyo ve grafikleri düşürmediğim sürece oyun fps drop gibi şeylerden oynanamıycak hale geliyo önceden ultra ayarda 180 civarı bir fps alırken şu an orta ayalarda 110fps arası alabiliyorum oyunu açtığım anda işlemci çok ısınıyo ve oyun çok fazla kasmaya başlıyo ve tek rustta yapıyo son iki gündür grafikleri düşüğe çekmediğim sürece düzelmiyo bi kaç kişi darboğaz var sisteminde overclock yap düzelir filan dedi ama tam anlamdığım için bişey yapmakta istemedim yardımcı olabilicek birisi varsa çok sevinirim

sistem
işlemci: intel i5 12400f
ekran kartı: asus geforce dual rtx 3060 12 gb v2
ram: corsaır vengeance 16gb (8-8) cmh16gx4m2z3200c16
anakart: asus prime h610m-k d4 ıntel
güç kaynağı: asus tuf gamimg 650b 80 plus bronze 650w
m2 ssd: adata legend 700/512gb

7

Gurkanpiro

80+ Platinum
Rust zaten Ram yemesiyle meşhur olan Bi oyun Ram takviyesiyle çözülür tek rustta ise gerek yok bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ozan
İşlemcin ısındığında clock hızını düşüreceği için normal fps düşmesi. Yüksek ayarlarda da yük gpu'ya yüklendiği için işlemcin ısınmıyordur. İşlemcinin ısı seviyelerine bak eğer 90 95 üstüne çıkıyorsa termal macunu değiştir stok fan kullanıyorsan yeni bir cpu soğutucusu da alman gerekir. 12400f işlemciye stok fan yeterli olmuyor.

tridyboos

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
mehmet şükrü kuş
Instagram
@tridyboos
ama bi kaç gün öncesine kadar bi sorun yaşamıyodum bu son günlerde olmaya başladı bu normalmi peki ?
arka planda fazladan çalışan bir uygulama ram tüketiyordur indirmiş olabilirsin yada bir servis başlamıştır yani rust da kasıcak bir sistemin yok sadece ramin az ramdan dolayı yersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
İşleminizi OCCT testine tabii tutun ve 1 saatlik testte işlemciler %100 tam yükte throttle olmuyor ise sorun yok demektir. Throttle dediğimiz şey işlemcinin yüksek sıcaklıklarda hız düşürmesi demek. Siz hız düşürmemesine dikkat edeceksiniz.

Kaldı ki hiç bir oyunda işlemci o kadar yüke girmeyeceği için OCCT testinde yamulmayan işlemciye X bir oyunda hiç bir şey olmaz. Tabii bu testi yaparken gözünüz aynı zamanda sıcaklıklarda olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,636
Üyeler
164,354
Son üye
asyatemizlik
Top Bottom