Dardanel Ton Balığı Zararlı Mı?

Bahoz2162

80+
Reaksiyon skoru
35
Selamlar dostlar,
bugün biyoloji hocamın dediğine göre ton balıkları zararlıymış ve toplatılacakmış çünkü ağır metaller ve cıvalar içiriyormuş ancak dün forumda gördüm 3 x140 gr 90tl aşırı fp kilosu 200tl yapıyor ve saklanabilirliği kolay + lezzetli almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.
Bilen birisi varsa bilgilendirebilirse iyi olur.

Dostum balık zararlı değil ama yağı zararlı. Yemeden önce yağını iyice süz öyle ye.
Haklısınız yağı komple süzülmeli ancak sorun yağında değil balığın kendisinde ağır metal birikimi varmış sanırsam onu öğrenmeye çalışıyorum.

Haftanın 7 gününün 3 günü 3 konserve ton baligi yersen 2 ayda merhum olursun civa zehirlenmesinden. Vücutta birikir uzun süreli ve düzenli periyotlarla yenildiği için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onun haricinde ton balığı zararlı diyen görmedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaçıncı sınıf biyo?

Selamlar dostlar,
bugün biyoloji hocamın dediğine göre ton balıkları zararlıymış ve toplatılacakmış çünkü ağır metaller ve cıvalar içiriyormuş ancak dün forumda gördüm 3 x140 gr 90tl aşırı fp kilosu 200tl yapıyor ve saklanabilirliği kolay + lezzetli almayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.
Türkiye'dekiler artık yerlerden ve ucuz yağlarla konserveleniyor. Ben tercih etmezdim.

Derin su balıklarında ağır metaller olma ihtimali artıyor bu yüzden yüzey balıkları daha çok öneriliyor yüzey balıkları yemek bence daha iyi olur tabi ben uzman değilim uzmanına danışmak daha iyi olur

Derin su balıklarında ağır metaller olma ihtimali artıyor bu yüzden yüzey balıkları daha çok öneriliyor yüzey balıkları yemek bence daha iyi olur tabi ben uzman değilim uzmanına danışmak daha iyi olur
Öneriniz için çok teşekkür ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: bwNN
konserve halini çok tüketmemek lazım. balık haftada 1 yenir

Selamlar dostlar,
Zararlı değil ama besin değeri de öyle abartıldığı kadar yüksek değil.

Geri