Neler Yeni

İnceleme Dark AquaForce W242R İNTEL ve AMD uyumlu sıvı soğutucu incelemesi

Farway

80+ Silver
Herkese merhabalar arkadaşlar bu yazımda Dark markasının AquaForce W242R model sıvı soğutma sistemini inceleyeceğim.

Öncelikle sıvı soğutucumuzun yapısal özelliklerinden bahsedecek olursak radyatörümüz 240mm genişliğinde ve 2.5cm kalınlığında gayet kaliteli bir malzemeden yapılmış. Soğutucumuzun yanında kırmızı halka ledli PWM destekli 2 adet 12cm fan çıkmakta.Fanların 106 CFM hava akışı sağladığını belirmekte fayda var.

Aquaforce'un bakır tabanının diğer muadili ürünlere göre daha geniş ve prüzsüz bir tabanı var,bu sayede çok iyi ısı iletimi sağlıyor.
Aynı zamanda pompanın seramik bilye sistemiyle gayet sessiz çalışıyor ve pompanın üzerindede hoş bir led aydınlatma var.

Borularının 2 aylık kullanımda kesinlikle sızdırma yapmadığı ve tamamen örgülü kılıf olmasıda güven hissiyatı oluşturuyor ve rakiplerinden öne geçiriyor.
Tasarım olarak eğimli yapılmış borular hiç zorlamadan tam olarak işlemcinin ve ayakların üzerine gelmesini sağlıyor.

Uyumlu soketler
İntel tarafı:
LGA 775/ 115X/ 1366/ 2011/ 2066
AMD tarafı: AM2/ AM2+/ AM3/ AM4/ FM1/ FM2/ FM2+ İşlemci Aileleri

Kutu içeriği:

Fotoğraftada görüleceği üzere tüm soketlerle uyum sağlayacak parçalar,bağlantı elemanları ve içinden orta kalitede gayet yeterli enjektör termal macun çıkmakta.

Kurulumu çok uğraştırmayacaktır tabii benim gibi şanssız değilseniz (Ram'imin üzerine baskı yapıyor biraz o da kasamın adiliğinden kaynaklı).

Performans testleri
Arkadaşlar havaların malum sıcağı,yaklaşık 2 ay temizlemeden kullanmam,bilgisayar masasının sağı ve solu kapalı dar alanda hava sirkülasyonunun az olduğu bir yerde yapıldığını belirtmek isterim.
Testler kenarıdan sürelerinede bakabileceğiniz gibi tam 15 dakika yapıldı.İşlemci üzerinde testler için OC yi kapattım ve kasa kapağıda kapalıydı.

Testte fan ayarlarıyla oynamadığımı tamamen bilgisayarın kendi fan ayarları olduğunu belirteyim ve fanlar 2000 devire kadar çıkabiliyor.

Bir konu daha söyleyeyim 2 ay önce ürünü yeni aldığımda ilk testimde 10 dakika boyunca yaptığım stress testinin sonuçları boşta 32 yük altında 63 dereceydi tabii termal macunun kuruması ve sabah 8 akşam 8 pc başında olmam ve kardeşiminde akşam 8 sabah 8 bilgisayar başında olması çabuk yıpratıyor biraz macunu felan.Edit yapmak tasarım yapmak gibi ağır işlerle uğraştığım oluyor.

Sistemim
İşlemci:
Ryzen 5 3600
Anakart: MSI B450M a PRO MAX
Ekran Kartı: Sapphire Rx590 Nitro+
SSD: Gigabyte 512 GB 550/480
Kasa-PSU: Powerboost kasa 650w psu
Bazı resimler alıntıdır çektiklerim kayboldu daha iyilerini çekmiştim.Bu tarzda çok yazı yazmadığım için yanlışlarım ve amatör bir tavrım olabilir affola.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Güzel inceleme, ürünü kaç paraya almıştınız?

Farway

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ürünü ben 540 lira civarına teknobiyotikten almıştım. şuan 600 lira. RGB tarzı ışıklısı 700 lira civarında.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor

Farway

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herkese merhabalar arkadaşlar bu yazımda Dark markasının AquaForce W242R model sıvı soğutma sistemini inceleyeceğim.

Öncelikle sıvı soğutucumuzun yapısal özelliklerinden bahsedecek olursak radyatörümüz 240mm genişliğinde ve 2.5cm kalınlığında gayet kaliteli bir malzemeden yapılmış. Soğutucumuzun yanında kırmızı halka ledli PWM destekli 2 adet 12cm fan çıkmakta.Fanların 106 CFM hava akışı sağladığını belirmekte fayda var.

Aquaforce'un bakır tabanının diğer muadili ürünlere göre daha geniş ve prüzsüz bir tabanı var,bu sayede çok iyi ısı iletimi sağlıyor.
Aynı zamanda pompanın seramik bilye sistemiyle gayet sessiz çalışıyor ve pompanın üzerindede hoş bir LED aydınlatma var.

Borularının 2 aylık kullanımda kesinlikle sızdırma yapmadığı ve tamamen örgülü kılıf olmasıda güven hissiyatı oluşturuyor ve rakiplerinden öne geçiriyor.
Tasarım olarak eğimli yapılmış borular hiç zorlamadan tam olarak işlemcinin ve ayakların üzerine gelmesini sağlıyor.

Uyumlu soketler
İntel tarafı:
LGA 775/ 115X/ 1366/ 2011/ 2066
AMD tarafı: AM2/ AM2+/ AM3/ AM4/ FM1/ FM2/ FM2+ İşlemci Aileleri

Kutu içeriği:

Fotoğraftada görüleceği üzere tüm soketlerle uyum sağlayacak parçalar,bağlantı elemanları ve içinden orta kalitede gayet yeterli enjektör termal macun çıkmakta.

Kurulumu çok uğraştırmayacaktır tabii benim gibi şanssız değilseniz (Ram'imin üzerine baskı yapıyor biraz o da kasamın adiliğinden kaynaklı).

Performans testleri
Arkadaşlar havaların malum sıcağı,yaklaşık 2 ay temizlemeden kullanmam,bilgisayar masasının sağı ve solu kapalı dar alanda hava sirkülasyonunun az olduğu bir yerde yapıldığını belirtmek isterim.
Testler kenarıdan sürelerinede bakabileceğiniz gibi tam 15 dakika yapıldı.İşlemci üzerinde testler için OC yi kapattım ve kasa kapağıda kapalıydı.

Testte fan ayarlarıyla oynamadığımı tamamen bilgisayarın kendi fan ayarları olduğunu belirteyim ve fanlar 2000 devire kadar çıkabiliyor.

Bir konu daha söyleyeyim 2 ay önce ürünü yeni aldığımda ilk testimde 10 dakika boyunca yaptığım stress testinin sonuçları boşta 32 yük altında 63 dereceydi tabii termal macunun kuruması ve sabah 8 akşam 8 PC başında olmam ve kardeşiminde akşam 8 sabah 8 bilgisayar başında olması çabuk yıpratıyor biraz macunu felan.Edit yapmak tasarım yapmak gibi ağır işlerle uğraştığım oluyor.

Artıları:
+Uygun fiyat
+Yüksek performans
+Sessiz çalışma
+Neredeyse tüm güncel soketlerle uyumlu
Eksileri:
+Biraz daha ince olabilirdi(yada ben sıkıntı çektiğim için :D)
+Işıkların şiddeti biraz yetersiz daha canlı ışıklandırma olabilirdi.

Sistemim
İşlemci:
Ryzen 5 3600
Anakart: MSI B450M a PRO MAX
Ekran Kartı: Sapphire Rx590 Nitro+
SSD: Gigabyte 512 GB 550/480
Kasa-PSU: Powerboost kasa 650w PSU

Ürünü ben 540 lira civarına teknobiyotikten almıştım. şuan 600 lira. RGB tarzı ışıklısı 700 lira civarında.

Bazı resimler alıntıdır çektiklerim kayboldu daha iyilerini çekmiştim.Bu tarzda çok yazı yazmadığım için yanlışlarım ve amatör bir tavrım olabilir affola.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.akakce.com/islemci-sogu...xx-l240-v2-sivi-sogutma-fiyati,503979089.html
Bu da güzel bir alternatif, daha uygun fiyata "T" ibaresiyle tek renk olan versiyonları da var.
PermaFrost240'ı da unutmamak lazım. :)
Hayırlı olsun.
Evet güzel ürünler alacağım dönem daha bir pahalıydı diye hatırlıyorum,inceleme fırsatım olursa onlarla ilgilide birşeyler ve karşılaştırmalar yazmaya çalışacağım,teşekkürler.

Son düzenleme:

FreakyXd

80+ Silver
Hayırlı olsun

Top Bottom