Neler Yeni

Dayımın arabayı alma hakkı var mıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
batuhan beydoğan
Arkadaşlar, şuanda kullandığımız araba mazda 323 93 sedan. Dedemin dayıma aldığı eski arabası annemle babam evlendiğinde dayım da yeni araba aldığı için bize bunu verdi bizde yeni araba almaya karar verdik. Fakat babamın yavaş yavaş izin vermeye başlaması ile arabayı değiştirmeye modifiye etmeye başladım, Örneğin yazın ses sistemi falan düşünüyorum. Ancak ruhsat dayımın üstünde sizce ilerde ben bu arabaya yüksek değerlerde para harcadığımda dayım alabilir mi. Yasal olarak alabilir aslında biliyorum ama, yaklaşık 15 yıldır bizde ve arabanın değerinin 6 katı kadar sanayi masrafı yapıyoruz her ay. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Hiç değilse 18i doldurunca parasını veripte alırım diye düşünüyorum

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arabanın değerinin 6 katı masraf her ay ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence dayına ver. Daha hayırlı bi karar bu bütçen için

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
batuhan beydoğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arabanın değerinin 6 katı masraf her ay ?

Bence dayına ver. Daha hayırlı bi karar bu bütçen için
Ladın gelişi dostum çok masrafı oldu ondan bahsediyorum. Ayrıca her ihtimale karşı almaya kalkışırsa üstündeki herşeyi sökerim diye düşünüyorum

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Ladın gelişi dostum çok masrafı oldu ondan bahsediyorum. Ayrıca her ihtimale karşı almaya kalkışırsa üstündeki herşeyi sökerim diye düşünüyorum
Dayın da yeni araba var ise ki senin bu kadar masraf yaptığını görüyorsa düzgünce konuşun bir şey yok ki bunda sonuçta deden almış dededen kalma gibi düşünürsünüz dayın eğer seviyorsa sizi bir şey demez zaten ki o kadar yıl isterdi eğer istese diye düşünüyorum

En İyi Cevap
3
Akrabaların sağı solu belli olmuyor bir gün bozuşursanız arabamı verin diye laf etmemesi içten bile değil

Kadir_1987

80+ Silver
Arkadaşlar, şuanda kullandığımız araba mazda 323 93 sedan. Dedemin dayıma aldığı eski arabası annemle babam evlendiğinde dayım da yeni araba aldığı için bize bunu verdi bizde yeni araba almaya karar verdik. Fakat babamın yavaş yavaş izin vermeye başlaması ile arabayı değiştirmeye modifiye etmeye başladım, Örneğin yazın ses sistemi falan düşünüyorum. Ancak ruhsat dayımın üstünde sizce ilerde ben bu arabaya yüksek değerlerde para harcadığımda dayım alabilir mi. Yasal olarak alabilir aslında biliyorum ama, yaklaşık 15 yıldır bizde ve arabanın değerinin 6 katı kadar sanayi masrafı yapıyoruz her ay. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Hiç değilse 18i doldurunca parasını veripte alırım diye düşünüyorum
Bu kadar masraf yapacağına düşündüklerini dayın ile görüş.
Belki bakarsın sana destek olur ve bu kadar strese girmene de gerek kalmaz.
Olumsuz yaklaşırsa sen de hem masraf yapmayı bırakırsın hem de binmezsin olur biter ;)

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Bu devirde akrabaya güven olmaz. Arabayı satın almazsan, istediği zaman geri alma ihtimali bulunuyor.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,262
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bu işler kağıtla belgeyle olur yazıya dökülmezse sonra insanlar arasında anlaşmazlık bozgunculuk çıkıyor, birbirini öldürenler bile var. Allah bu işler için her zaman kağıda dökmemizi söyler. Araba dayının üstüne mi şuan ruhsatta evet o zaman araba hala dayınındır. Arabayı da isterse almaya hakkı var. Bunları bize anlatmak yerine git dayınla konuş. Derdini anlat.

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
berat
Masrafı nedir tam olarak eskiden kullandığım bir araçtır kendisi sanayiyi hiç göstermedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
batuhan beydoğan
Masrafı nedir tam olarak eskiden kullandığım bir araçtır kendisi sanayiyi hiç göstermedi.
Ağır masraflar değil arabayı kendim çok seviyorum zaten gerek vites geçişleri falan çok konforlu bir araç. Ama habire ufak ufak da olsa masraflar açıyor örneğin dün silecek bozuldu çok fazla gidiyor sol cama kadar.

Bu işler kağıtla belgeyle olur yazıya dökülmezse sonra insanlar arasında anlaşmazlık bozgunculuk çıkıyor, birbirini öldürenler bile var. Allah bu işler için her zaman kağıda dökmemizi söyler. Araba dayının üstüne mi şuan ruhsatta evet o zaman araba hala dayınındır. Arabayı da isterse almaya hakkı var. Bunları bize anlatmak yerine git dayınla konuş. Derdini anlat.
Hiç değilse almaya kalkışsa herşeyi sökerim diye düşünmüştüm ben

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Ağır masraflar değil arabayı kendim çok seviyorum zaten gerek vites geçişleri falan çok konforlu bir araç. Ama habire ufak ufak da olsa masraflar açıyor örneğin dün silecek bozuldu çok fazla gidiyor sol cama kadar.

Hiç değilse almaya kalkışsa herşeyi sökerim diye düşünmüştüm ben
Sökme işini yaparsın da konuş kanka dayı böyle böyle de.

Top Bottom