DDR3 bitti erkeklik bozuldu. :D

xxxZAURxxx

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,349
Yahu arkadaşlar DDR4 diyemem ama DDR5 sistemler Expo ayarıyla cartla-curtla eklemelerle falan fistanla çok fena sorunlu hale gelmiş durumda.

Kaç sitenin pc teknik destek bölümüne girsem olmadık sorunlar karşıma çıkıyor.

Yok bilmem senin ekran kartın Pci 4 ve anakart pci 5, bios ayarı geri çek düzelsin. onda da tamı tamına düzelmeme sorunları gibi vs. Yok bilmem pc masaüstünde bile anlık 1 saniyelik donmalar, vs vs bu gibi fazladan sıkıntılar mevcut.
Yeni pc toplamaya bile adam korkuyor yeminle.
Hem ryzen sistemleri görüyorum, ya millet Ryzen sistemlere çökmüş, yada harbiden sıkıntı çıkarıyor amd sistemler. Ne bilem aklım karışmadı değil.

hatta m2 ssd yi ekran kartı paylaşımlı bağlantısından çıkarıp özgür bağlantıya bağlarken düzelme oda tamı tamına takılmanın karşısını alamama.

gereksiz kasıyorsun bence. bi 6000 cl30 ram en stabil ram. alıyosun 7800x3d, 5070ti ve 6000 cl30 ram. MARKA ve İYİ bir anakartta olduğu sürece sorun olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ddr5 ilk çıktığında çok sorunlu bir platformdu ama şuan son kullanıcı açısından gayet stabil. kimse 5200/5600 ve 6000 mhz arasındaki farkı anlamaz bile. o yüzden çokta kasmamak lazım CL36 üstü olmasın mhz 5600 altı olmasın çok okeydir bence. 6000 üstü de çok gereksiz stabilizasyon kaybının yaşanmaya başladığı nokta.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
gereksiz kasıyorsun bence. bi 6000 cl30 ram en stabil ram. alıyosun 7800x3d, 5070ti ve 6000 cl30 ram. MARKA ve İYİ bir anakartta olduğu sürece sorun olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ddr5 ilk çıktığında çok sorunlu bir platformdu ama şuan son kullanıcı açısından gayet stabil. kimse 5200/5600 ve 6000 mhz arasındaki farkı anlamaz bile. o yüzden çokta kasmamak lazım CL36 üstü olmasın mhz 5600 altı olmasın çok okeydir bence. 6000 üstü de çok gereksiz stabilizasyon kaybının yaşanmaya başladığı nokta.
Kasmıyorum kardeş gördüğümüzüde mi söylemeyek?
Dediğin sistemlerden burayı bilmem de, Tecolay denen forumda teknik destek bölümünde fazlaca var. Adamların yaşadıkları sorunlara bak hele :D

Basit bir şekilde bilgisayar kullanmak yerine sürekli bir şeyleri kurcalayıp ayar değiştirmekten kaynaklı sorunlar olduğunu düşünüyorum. Benim YouTube'a girme sıklığım kadar BIOS'a girenler var. Sistemi bu kadar darlamanın gereği yok.

Basit bir şekilde bilgisayar kullanmak yerine sürekli bir şeyleri kurcalayıp ayar değiştirmekten kaynaklı sorunlar olduğunu düşünüyorum. Benim YouTube'a girme sıklığım kadar BIOS'a girenler var. Sistemi bu kadar darlamanın gereği yok.
Hak vermedim değil, birazda oc yapacam diye kafayı sıyıranlar var.

Adama sorsan yok abi bu öyle çalışabiliyorsa neden kullanmiyim diyceklerinden eminim.

Geri